7 tips om deze intentie ook door te zetten de hele week.

Ik lees vaak in FB-groepen: Welke intentie heb jij deze week voor jezelf neergezet?

Intenties van focus, ontspanning, tot een hele waslijst aan acties afronden komen dan voorbij.
Ik lees nooit intenties over een bepaald aantal klanten creëren of bepaalde verkoop of geldomzet. Ik neem aan dat je ook elke week een verkoop- en gelddoel stelt als ondernemer.
Elke keer zet je weer een intentie op maandag en halverwege de week ben je deze intentie alweer vergeten. Misschien zelfs al eerder.

Hoe komt dit?
Dit gaat vaak mis omdat je de intentie ‘vergeet’ gedurende de week. Je denkt er gewoon niet meer aan. Pas op maandag denk je weer aan je intentie van vorige week.
Andere redenen zijn dat je je laat leiden door je (te) lange to-do lijst. Je hoofd krijgt steeds meer de regie en dan is er geen ruimte meer voor je intentie.
Je intentie ontstaat vanuit je hart en je hoofd wil vaak andere én meer dingen dan je hart- gevoel- intuïtie. Schuldgevoel steekt vaak de kop op en je innerlijke criticus gaat ook met je aan de haal.

Daarom heb ik 7 tips voor je gemaakt om deze intentie vast te houden en te kunnen realiseren.
1: Elke dag afstemmen op je intentie
Begin de dag met afstemmen op de persoon die je vandaag wilt zijn.  Welke persoon moet je zijn om deze intentie werkelijkheid te laten worden.  Welke gedachtes, gevoelens en emoties wil jij uitstralen. geïnspireerde actie. Vraag jezelf dit af. Schrijf hierover en/of visualiseer hierover en stap in de persoon die je vandaag wilt zijn. Elke dag opnieuw. Niet alleen op maandag maar de hele week door want je wilt de intentie die je op maandag neerzet op vrijdag ook nog voelen en realiseren.
2: Als jij er niet in gelooft, gebeurt het ook niet. 
Heb vertrouwen in jezelf. Heb het vertrouwen dat het Universum ALTIJD voor je zorgt. Geloof dat de intentie die je stelt ook blijft en je deze ook kunt realiseert.
Wat is hier voor nodig? Deze vraag kun je je elke dag stellen. Luister en ontvang het antwoord dat je krijgt vanuit jouw innerlijke wijsheid.
Hoe kun je je vertrouwen vergroten? Door een visualisatie te doen dat je vertrouwen groeit door te schrijven dat je vertrouwen groeit en vooral door er in te GELOVEN.
3: Vraag hulp aan het Universum, je Innerlijke wijsheid, je intuïtie, je Bron, je gidsen – engelen
Je hoeft het niet alleen te doen. Het Universum is er voor je en is bereidt om jou te helpen om het makkelijker te maken. Neem deze hulp aan en vraag het Universum alles wat je wilt en waar je hulp bij nodig hebt. Durf vragen te stellen. Je mag zoveel vragen stellen als je wilt. Laat je oude overtuiging ‘kinderen die vragen worden overgeslagen’ los. Die overtuiging dient je niet meer en is ook echt niet reëel. Vraag anders of je nog een vraag mag stellen. Je zult zeker het antwoord: ‘natuurlijk’ of ‘zoveel als je wilt’ krijgen.
4: Bewustzijn en Bewust Zijn 
Meer bewustzijn creëren helpt je om jezelf nog beter te leren kennen. Je kwaliteiten en dus ook je valkuilen. Je weet precies wat je valkuilen zijn en op welke manier je jezelf saboteert in het ondernemerschap. Wat helpt is om regelmatig (meerdere keren per dag) Bewust te ZIJN. Daar bedoel ik mee dat je even stopt met werken en contact maakt met jezelf. Innerlijke rust voor jezelf creëert en luistert naar je innerlijke stem. Dit kan door rustig te zitten, te mediteren, te wandelen, of iets anders wat voor jou ontspannend is. In deze tijd kun je antwoorden ontvangen op de vragen die je aan het Universum hebt gesteld.
Laat je belemmerende gedachten, twijfel, onzekerheid, emoties en zorgen los. Geef ze aan de aarde waar ze getransformeerd worden. Blaas ze uit naar je gidsen of engen die jouw zorgen makkelijk kunnen dragen. Doe wat goed voelt voor jou. Zorg dat je ze kwijt bent zodat je je aandacht weer richt op vertrouwen.
In een staat van ZIJN, zijn er overigens geen zorgen, negatieve emoties, twijfel en onzekerheid. Dat is zo mooi aan deze staat. Je staat volledig in je kracht, met vol vertrouwen.
5: Welk verhaal vertel jij jezelf?
Welke gedachten heb jij over jezelf en over je onderneming? Heb jij de gedachten dat het je allemaal gaat lukken of houd je jezelf klein en durf je jezelf niet te laten zien met jouw boodschap. Als je twijfel voelt over datgene je doet, straal je deze twijfel uit. Als je jezelf elke keer vertelt dat je ‘het niet kunt betalen’, kun je het ook niet betalen. Dat wat je uitstraalt, trek je aan. Dus welk verhaal vertel jij jezelf?
6: Wat te doen als het even tegenzit
Het kan voorkomen dat je het gevoel met je intentie helemaal kwijt bent en/of niet gelooft in jezelf of je intentie. Wat dan? Dan maak je opnieuw contact met je innerlijke wijsheid en vraagt om hulp. Wat is mijn volgende stap? Wat kan ik nu doen? Wat mag er nu ontstaan? Hoe wordt het beter dan dit? Luister naar het antwoord en doe datgene je te horen krijgt. Ga hierover niet in discussie met jezelf. Het Universum of je Bron geeft je ALTIJD de volgende stap. Hij geeft je niet iets wat je 5 stappen verder kunt doen. Durf datgene ook te doen. Het kan een stap uit je comfortzone zijn maar DOE het!
7: Geïnspireerde actie
Deze volgende stap is een geïnspireerde actie. Hij komt vanuit jouw gevoel. Niet bedacht met je hoofd maar vanuit je hart. Het sluit dus nauw aan op jouw missie en ware boodschap die jij mag uitdragen in dit leven

 

Vind jij het moeilijk om in deze staat van ZIJN te komen? 
Ervaar jij dit sporadisch en wil je graag leren om deze staat van ZIJN vaker en langer te creëren? Meld je dan aan voor het Event: Ondernemen in een staat van ZIJN op vrijdag 17 maart 
Dit gaat een geweldige ervaring worden! De hele dag staat in het teken van innerlijke rust en flow creëren in je onderneming. We doen oefeningen om deze staat van ZIJN te creëren. Lees HIER wat deze dag je zal brengen wat je daarna zelf kunt toepassen: elke week, elke dag opnieuw. Om jouw intentie de hele week te kunnen ervaren.