Wat een inzicht mocht ik vannacht ontvangen.
Ik saboteer mezelf: ik wil perse bewijzen dat werken vanuit flow, vanuit mijn gevoel, vanuit de wet van Aantrekking niet zou werken. Bewijzen dat ik geen goede ondernemer ben. Bewijzen dat ik het niet kan.

Ik wilde dit niet meer en koos een andere koers. Een koers die heel erg bij mij past, wat goed voelde maar niet helemaal uit de verf kwam zoals ik dit graag zou willen. De echte overvloed ontstond maar niet. Ik twijfelde niet aan deze koers maar wel aan mezelf. Wat doe ik toch verkeerd? (niet de goede vraag maar hij popt toch telkens weer op) Wat kan ik anders doen? Welke andere keuze heb ik hier?

Op zo’n moment raakte ik in de war, was er chaos, dacht ik aan een baan in loondienst waar ik niet hoef na te denken, wat niet zwaar voelt. Ik richtte me tot het Universum die elke keer duidelijk aangeeft dat een baan in loondienst geen optie is. Ik weet ook dat ik snel uit gekeken ben op een baan waar je niet hoeft na te denken, waar teveel routine is en waar ik moet volgen. Dat is letterlijk ziekmakend voor mij. Dat heb ik al ervaren.

Wat ik wilde was rust, flow, dat het echt ging stromen. Niet een beetje, maar volledig.
Ik werkte aan ontvangen, ik ging groter denken, ik ging nog meer op mijn gevoel leven, mijn hoofd wilde nog meer controle, ik ging mezelf meer gunnen, ik keek mijn angsten aan, ik liet veel los, ik veranderde mijn overtuigingen, maakte keuzes vanuit mijn gevoel. En toch.. het ging niet zoals ik dit voor ogen had. Ook dit is controle: dat ik wil bepalen hoe iets loopt.

Het voelde alsof er ergens nog een weerstand was, een muur waarin ik de stroom tegen hield. Ik kon er niet bij. Nu ben ik vrij ongeduldig en wil het proces versnellen wat niet lukt. Ik werd de afgelopen weken gedwongen om het proces diep in te duiken en alles aan de kant te schuiven. Ik kon me overgeven aan dit proces. Terwijl mijn hoofd tetterde dat ik moest opschieten want er moest geld binnenkomen. Ik kon het elke keer naast me neerleggen en vertrouwen op dit proces.

Ineens zag ik het licht. Midden in de winternacht.
Ik saboteerde mijn eigen succes. Ik wilde mezelf bewijzen dat ik dit niet kon, dat dit niet de manier van werken was en dat ik op deze manier echt niet succesvol zou worden.
BAM!! Nu was ik echt wakker. Ik schreef in mijn notitieboekje:

Door mezelf te bewijzen dat het niet lukt, kan ik in de slachtofferrol blijven zitten en mezelf blijven vertellen dat het niet lukt. Maar dat is niet de realiteit die ik wil creëren. Met dit nieuwe inzicht kan ik een nieuwe realiteit creëren.

Het voelde licht. Het voelde groots. Met dit gevoel kon ik weer slapen.

Ik stond op met een diep gevoel van rust. Een gevoel van openheid, een gevoel van vertrouwen. Er werd voor vanavond een BARS-sessie geboekt. Ik was blij en dacht:

Er is nog veel meer mogelijk dan ik voor ogen had gehouden

Het is goed. Ik ben goed en ik ben klaar voor succes
❤️

Waarin saboteer jij jezelf op dit moment?