Ik schreef gisteren dit bericht over de 8e dag van de 8e maand (8 augustus)
Een 8 staat voor overvloed, voor oneindig
voor de verbinding tussen hoofd en hart
De 2 cirkels van de 8 zijn verbonden met elkaar en verwijzen naar het volmaakte
Zijn de cirkels niet verbonden is er een disbalans tussen hoofd en hart

Als je de 8 een kwartslag draait krijg je het lemniscaat teken
ze geeft vorm aan binnen en buiten
tussen geven en nemen
tussen werken en genieten
tussen aandacht voor jezelf en de ander
tussen verstand en gevoel

Is er bij jou een verbinding of zijn het 2 losse cirkels?

Ik kreeg veel reacties van mensen die moeite hebben met het verbinden tussen hoofd en hart. Het mag er beiden zijn. Je hebt beiden nodig. Maar als je teveel in je hoofd zit en je hoofd de regie laat nemen, raak je het gevoel met je hart kwijt. Zal het hart dichtklappen.

We hebben allemaal de innerlijke criticus, we horen allemaal de stemmen dat we niet goed genoeg zijn, dat het beter kan, dat het ‘niets’ is wat we doen. Je kent de zinnen wel.

Ik ken ze ook en ik heb me er jaren door laten leiden. Ik dacht dat deze zinnen de waarheid waren. Dat ik niet goed genoeg was, dat ik het niet goed had gedaan, dat ik er nog een schepje bovenop moest doen of een tandje bij moest zetten want ik wilde het goed doen. Vooral in de ogen van anderen. Ik vond mezelf niet zo belangrijk.
Het werd steeds erger. Ik raakte in de ban van mijn egostemmen en liet mijn hart achter. Ik luisterde er niet meer naar en had er ook geen gevoel meer bij.
Ik piekerde heel erg veel en bedacht de hele dag scenario’s over bepaalde situatie die ik gedurende de dag tegenkwam.
Ik wilde mezelf beschermen tegen pijn en ik zou mijn mond wel eens open doen als X weer iets tegen mij zou zeggen. En zo ging dit de hele dag door.
Ik sloot me compleet af van mijn gevoel. Kon niet meer genieten en leefde in de toekomst en in het verleden.

Nu ik van meerdere mensen lees dat ze teveel in hun hoofd zitten en ze geen tot weinig verbinding voelen met hun gevoel, er niet volledig op durven te vertrouwen, raakt me dit diep in mijn hart.

Het doet me pijn. Als ik terugkijk op mezelf zie ik een persoon die niet gelukkig is, die zich constant aanpast en worstelt in alles wat ze doet omdat ze van alles voelt maar het niet durft toe te laten en er niet op durft te vertrouwen. Ze heeft muren om zich heen gebouwd en sluit zich helemaal af.

Ik wil niet dat dit met jou gebeurt.
Helaas heb ik hier geen invloed op. Dat heb ik inmiddels geleerd. Ik heb zoveel meer geleerd de afgelopen jaren en ben zelf heel blij met de verbinding met mijn hart en gevoel. Daar vertrouw ik compleet op. Het is zelfs zo dat ik de stemmen in mijn hoofd kan wegwuiven omdat ik weet dat ze niet de waarheid spreken. Mijn hart spreekt altijd de waarheid.

Waar wil jij naar luisteren?
Naar je hoofd of naar je hart?

Wil jij weer verbinding met je hart?
Wil jij vertrouwen op je gevoel?
Gebruik maken van je intuïtie
en de stemmen in je hoofd kunnen wegwuiven
zodat je helemaal jezelf kunt zijn?

Ik heb 6 plekken vrij voor een individueel coachtraject om jou te helpen deze verbinding te herstellen zodat je weer helemaal vanuit je hart kan leven, net zoals je als kind deed.

Stuur me een mail edith@edithhelwegen.nl, als je interesse hebt, dan plannen we een kennismakingsgesprek.