Al die berichten op social media, al die emails in je mailbox die je vertellen wat je wel en niet moet doen. 
Ik word er zo moe van als ik het zie!
Het voelt allemaal zo pusherig!

En ja, ik heb me er ook ‘schuldig’ aan gemaakt. Ik heb ook mails gestuurd en berichten geplaatst met advies, tips en mogelijkheden om mensen te laten zien dat er iets anders mogelijk is, dat ze iets anders kunnen kiezen.

En van de andere kant heb ik ook al die adviezen opgevolgd omdat ik zo graag mijn leven wilde veranderen, een beter leven, meer werk/opdrachten/klanten, meer geld, meer reizen, meer persoonlijke ontwikkeling, meer groei, meer bewustzijn.

Mijn grootste les het afgelopen jaar is om niet meer te doen, niet meer te forceren maar te ZIJN en te vertrouwen op dat wat ik innerlijk weet. Zonder me af te vragen wat deze of gene (coaches, klanten) hiervan zouden vinden. 

Heel wat jaren heb ik de stemmen van mijn coaches in mijn hoofd gehad op het moment dat ik wilde ontspannen, dat ik naar overgave wilde gaan, dat ik even niets wilde. Die stemmen die me toch weer aanzette tot actie, tot doen. Het resulteerde tot een burnout jaren geleden, het resulteerde tot forceren en tot het veroordelen van mezelf,  het resulteerde dat ik dacht dat er iets mis wat met mij.
Dit alles bracht me verder van mezelf.

Er is niets mis met mij. Ik ben anders.
Dan werkt het DOEN helemaal niet.

Wat wel werkt is vertrouwen op jezelf. Vertrouwen op jouw innerlijke stem en jouw innerlijke wijsheid.
Vertrouwen op dat wat jij weet.

Daarom werkt het stellen van vragen zo goed. 
Wat weet ik hierover? Is een van de vragen die ik stel als mijn hoofd twijfel zaait of wanneer ik denk iets te moeten doen. (Ja, dat gebeurt nog wel eens en dan ‘weet’ ik ook dat ik me gewaar ben van de gedachtes van anderen die iets willen/moeten doen van zichzelf) Vragen stellen nodigt uit tot verbinding met jezelf.
Uit je hoofd.
Verbinding met jezelf laat je ZIJN en ZIJN nodigt uit tot geïnspireerde actie.
ZIJN creëert flow

ZIJN geeft ruimte 

ZIJN geeft je precies de antwoorden die je nodig hebt voor je volgende stap, je volgende actie, je volgende keuze.

Waar ik me in 2024 nog meer in wil verdiepen is het vertrouwen in mezelf, het vertrouwen in mijn innerlijk weten en nog meer ZIJN. Mijn manier volgen. Niemand heeft deze weg bewandeld. Ik ben de pionier en zie het als een ontdekkingsreis.

Dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en mijn lijf van jubelt.
Verder hoef ik niets te doen 😉

Waar wil jij je in verdiepen komend jaar? 

Ik hoor het graag: info@edithhelwegen.nl

Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en een magisch, wonderlijk, fantastisch nieuwjaar.

PS: Heb je mijn gratis e-book ’13 vragen om vanuit alignment jouw bedrijf naar een hoger level te tillen in 2024′ al gedownload? Dit e-book nodigt je uit voor een diepe innerlijke reis naar meer bewustzijn en een leven vanuit ZIJN!

Liefs,
Edith