Ik kreeg dit weekend een mail van iemand die zichzelf als een lichtwerker ervaart en contact zocht via mijn website. Ze gaf aan dat ze geen DUUR traject wilde.

Na zo’n bericht moet ik toch even slikken. Wat is DUUR?

Voor iedereen heeft het woord DUUR een andere betekenis. Ik vroeg me af of ik hierop moest en wilde reageren. Ja, ik wil hier op reageren. Ik wil anderen graag aan het denken zetten en dus vond ik dat ik moest reageren.  Ik reageerde op haar andere vragen en nodigde haar uit voor mijn gratis FB-groep. Ik sloot af met de volgende zinnen:

“Ik bied enorm veel waarde en mijn klanten zijn hier heel blij mee. Ze boeken resultaat en ervaren mijn coaching/healing als krachtig en shiftend. Ik zie coaching als een investering waar ik de rest van mijn leven iets aan heb en daar heb ik geld voor over 🙂 ”

De gedachte ‘kan ik dit wel zeggen?’ schoot door mijn hoofd. Ik liet het even rusten en scrolde door mijn tijdlijn op Pinterest. Het eerste wat ik zag was een quote over het spreken van de waarheid. Die quote zorgde ervoor dat ik deze zinnen toch in de mail liet staan. Dit is mijn waarheid ik moet nu eenmaal mijn waarheid spreken. Wie ben ik zonder mijn waarheid?

Wie ben jij zonder jouw waarheid? 

Ik weet dat mijn soulmate clients hier ook zo over denken. Ze mailen en geven geld uit voor hun persoonlijke ontwikkeling. Als lichtwerker weet ik dat persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk voor je is. Als jij voelt dat deze persoon of dit traject precies is wat je nodig heb, zul je het geld hiervoor willen uitgeven. Je weet of voelt dat de waarde enorm zal zijn en dat dit je verder zal brengen.

Ik heb in het verleden wel eens met potentiële klanten gesproken die na een kennismakingsgesprek aangaven, geen geld te hebben voor een coachtraject.

Ik reageerde hier niet op. Mijn coaching is niet gratis en jij moet beslissen waar je je geld aan uitgeeft. Daarna zag ik dat ze een luxe vakantie hadden geboekt. Dat is natuurlijk helemaal prima en ik heb hier geen oordelen over.

Maar….

Ik zie een vakantie om te ontspannen, heerlijk te relaxen. Maar hoe snel ben je je vakantiegevoel kwijt als je terug bent?

Precies! 1 week? Soms iets langer, soms iets korter.

Een coachtraject of een van mijn online programma’s is iets waar je je leven lang plezier van hebt. Het is iets wat een levens-veranderende ervaring is. Niet iets voor de weken dat je de coaching hebt of het programma volgt.

Het advies dat ik je wil meegeven is:

Ben niet bang om geld uit te geven aan coaching
Ben niet bang om geld uit te geven voor persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Het helpt je verder om jouw missie uit te dragen
Maak het jouw overtuiging om te denken dat ALLE investeringen zich terug betalen in tweevoud, drievoud, tienvoud of datgene je kiest.
Maak het jouw waarheid om te investeren
Maak het jouw waarheid om het terug te verdienen
Maak het jouw waarheid om te denken dat het geld dat ik uitgeef aan persoonlijke of zakelijke ontwikkeling zorgt ervoor dat anderen ook geld aan mij willen uitgeven.