Tegen de wind in fietsen
Ik fietste op weg naar huis van een afspraak vanmiddag tegen de wind in. Ik waaide bijna tegen de reling van de Maasbrug. Soms is dit fun. Ik herinner me ook nog hoe ik vroeger boos kon worden als ik tegen de harde wind in moest fietsen naar of terug van school. Dan kon ik zo ontzettend boos worden!

Wat was ik me allemaal gewaar! 

Ik was heel vaak boos vroeger. Ik was een bom vol opgekropte emoties. Ik was niet iemand die zich uitte, behalve als de bom ontplofte. Dat (kleine) meisje had niet geleerd om te praten over gevoelens, en wist zich geen raad met alle emoties.
Het meisje dat zich bewust was van gevoelens, emoties en gedachtes van anderen om zich heen en ook niet wist hoe ze daar mee om moest gaan. De eerste taal van het meisje is energie, terwijl deze maatschappij woorden als eerste taal heeft.

Nu begrijp ik dit meisje dat ik vroeger was. Ik heb nu de informatie die ik vroeger niet had.
Boos ben ik niet vaak meer. Ik ken wél de energie van boosheid en frustratie. Op die momenten stel ik vragen:
Wat is dit?
Wat ben ik me gewaar?
Meestal ben ik me gewaar van dat het anders kan. Dat er iets anders mogelijk is en dat ik op dat moment de moeilijkste weg aan het kiezen ben.

Vorige week kreeg ik een download, een beeld van mezelf waarin ik tegen de wind in liep. Het gaf me het inzicht dat ik op dat moment een keuze heb om tegen de wind in te gaan (het mezelf moeilijk te maken) of een pas op de plaats te maken, even gaan zitten en vragen stellen en een andere keuze maken waardoor de wind gaat liggen en ik weer verder kan.

Ik heb, toen ik 16 jaar was, tegen mezelf gezegd: mijn leven is moeilijk, dat is mijn pad. 
Ik vraag al een hele tijd om meer gemak. Mijn leven gaat steeds meer met gemak. Toch zijn er momenten dat ik het me ontzettend moeilijk maak en ik tegen de harde wind in fiets met regen in mijn gezicht. Vechten en forceren. Omdat ik een doorzetter ben, niet wil opgeven en ik op zo’n moment denk dat ik geen keuze heb.

Ik heb altijd een keuze!
Jij hebt ook altijd een keuze!

Voor mij helpt het om op zo’n moment een pas op de plaats te maken en in verbinding te gaan met mezelf. Om vragen te stellen en de fluisteringen te horen welke andere keuzes ik kan maken.

Hoe vaak maak jij het jezelf nog moeilijk?
Is het tijd om meer gemak toe te laten in jouw leven?

Ik nodig je uit voor de online workshop ‘In verbinding met jezelf’
Vrijdag 30 december om 14:00 uur.

 

👉 De online workshop ‘In verbinding met jezelf’ is de eerste call van de 4 delige serie ‘Upgrade your Life’