Waar ik me vreselijk aan kan irriteren zijn de onpersoonlijke uitnodigingen om te linkenop Linkedin. Gisteren kreeg ik weer zo eentje. Ik krijg dan altijd de neiging om die persoon die ik niet ken op te voeden op dit gebied.

Ik stuur dan een berichtje terug zonder de uitnodiging te accepeteren.
Ja, dat kan: Klik met de rechter muisknop op accept(eren) van de uitnodiging en dan kun je beantwoorden zonder te accepteren.

In dit bericht schrijf ik dan dat ik veel mensen ontmoet en mij even ontschoten is waar ik hem of haar van ken en dat ik graag wil weten waarom hij of zij met mij wil linken. Het geeft niet als het meer in het belang is van de ander dan in mijn belang. Ik geef ook de tip “maak je uitnodiging wat persoonlijker” mee en wens ik degene nog een fijne dag en druk op verzenden. Uiteindelijk hoor ik in 9 van de 10 gevallen niets meer.

De tekst voor dit bericht kun je overigens vinden in het gratis e-book “Hoe LinkedIn nu ECHT te gebruiken”. Dit is te downloaden via de website van Networking Coach.

 

 

 

 

Netwerken is voor mij veel geven, soms nemen, vragen en vooral bedanken. Dat geld ook voor digitaal netwerken. LinkedIn is anders dan het volgen van een twitteraccount wat vrij anoniem is.

 

Ik vraag me dan af wat het doel is van deze mensen met een onpersoonlijke uitnodiging. Willen deze mensen zoveel mogelijk contacten hebben? Ik heb er nog geen antwoord op gevonden. Graag een reactie als iemand het antwoord weet.

 

Ook met de LinkedIn-app Kun je tegenwoordig een persoonlijke uitnodiging  sturen. Klik niet op ‘connect’ maar ga naar de hoek rechtsboven en klik op ‘uitnodiging aanpassen’.

Dus doe me een plezier en stuur een persoonlijke uitnodiging waneer je wil linken met iemand. Het is een kleine moeite en een groot plezier.

Hoe kan het dan wel:

Wat ik schrijf is: ik vond het leuk om je gesproken te heben gisteren tijdens …. Graag wil ik je toevoegen aan mijn netwerk. Wanneer ik je met iemand uit mijn netwerk in contact kan brengen, hoor ik dit graag.

Wanneer  je niet een groep kunt aanklikken die jullie samen delen, kies dan other/anders en doe moeite om het emailadres op te zoeken en in te vullen.

Ook de uitnodigingstekst vind je in het e-book:  “Hoe LinkedIn nu ECHT te gebruiken”

Het lijkt nu net alsof ik niet wil linken. Graag zelfs,  maar doe het wel op de correcte manier.

Alvast bedankt.