Ik ervaarde vorige week schuld- en schaamtegevoelens. Schuld- en schaamtegevoelens zijn niet nodig. Het zijn gevoelens die jou gedurende je leven worden aangepraat en zich dus opstapelen. Je ego/innerlijke criticus projecteert dit op jou Het laat je deze gevoelens voelen en haalt vervolgens steeds meer situaties of herinneringen naar boven waardoor jij je schuldig zou moeten voelen en zou moeten schamen!
Daardoor voel jij je niet goed genoeg, vermindert je zelfvertrouwen en de waarde die je voor jezelf voelt. Het houdt je klein. Het houd je uit de flow. Het houdt alles tegen. Het zorgt voor weerstand. Het zorgt voor barrières. Het is een neerwaartse spiraal waar jij in terechtkomt. Niet fijn!

Het sloop er bij mij stiekem in en ik ging er mee aan de slag. Ik deed een visualisatie, ik schreef en ik gebruikte de essentiële olie ‘Forgive’. Een speciale combinatie van oliën voor dit soort gevoelens in een roller. Ik kreeg hem maandagochtend. Wat een bummer! Ik vond hem vreselijk ruiken. De kans is groot dat dit een reden was dat ik hem juist moest gebruiken. Waar je weerstand voelt, heb je immers iets te leren.

Moest ik dit op mijn lichaam smeren?!? Ik besloot het onder mijn voeten te rollen. Dan rook ik het niet. Dit deed ik een paar keer en daarna kreeg ik de ingeving om dit achter mijn oren te rollen. Ik voelde meteen iets stromen. Ik dacht: wow, dit is krachtig!

De volgende dag werd ik wakker met keelpijn en een verstopte neus. De dag erna was ik gevloerd door een verkoudheid. Ik gaf mezelf een healing om mijn immuunsysteem te versterken en tijdens de healing voelde ik dat ik door een tunnel werd gezogen. Een smalle buis met een blauw-paarse licht. Het was niet eng. Ik gaf me over en liet me meestromen naar het einde van de buis. Daar was een zee van licht.
Voor mijn gevoel is dit een volgende dimensie. Er is licht, rust, stilte en het is een enorme ruimte, weidsheid die niet begrensd wordt. Het voelt hier heerlijk. Ik mag hier ZIJN. Ik mag hier in alle rust leven en van hier uit mijn licht laten stralen. Het voelt als thuiskomen en het voelt ook een beetje vreemd. Het voelt als overgave naar wat er nu is.

Diep van binnen weet ik dat dit proces in gang is gezet door het verwerken cq loslaten van de schuld- en schaamtegevoelens. Nu ik bevrijd ben van deze gevoelens kan ik verder groeien. Ik kreeg dan ook diverse inzichten en mocht nog meer shifts maken.

Je hoeft je niet schuldig te voelen.
Niet over de keuzes die je gemaakt hebt, niet over het leven dat je leidt, niet over hoe dit leven er uit ziet en vooral niet over jezelf!
Je hoeft je ook nergens voor te schamen.
Niet over de keuzes die je gemaakt hebt, niet over het leven dat je leidt, niet over hoe dit leven er uit ziet en vooral niet over jezelf!

Ik geloof in de intentie van jou! Het draait allemaal om de keuzes die jij gemaakt hebt in je leven. Een keuze die je genomen hebt op basis van wat je weet, wat je ervaringen zijn. Een keuze vanuit je hoofd, vanuit angst, vanuit je hart, vanuit liefde, vanuit je gevoel, vanuit wijsheid, vanuit zekerheid, vanuit wat jij dacht dat goed was. En dus is deze keuze ALTIJD goed.
Ook al blijkt deze keuze achteraf misschien toch niet zo handig geweest te zijn. Op dat moment was het goed.

* Ben dus niet zo streng naar jezelf wat dat heb je al bijna je hele leven gedaan.

* Vergeef jezelf voor de keuzes die je gemaakt hebt en waar je niet zo blij mee bent

* Kijk met liefde naar jezelf en naar de keuze die je gemaakt hebt.

* Maak een andere keuze nu je meer informatie hebt, je je anders voelt. Een keuze die nu beter bij jou past.

* Laat de gevoelen over de keuzes in het verleden los. Die houden je alleen maar tegen in jouw ontwikkeling!

Heb je er moeite mee om jouw schuld- en schaamtegevoelens los te laten?
of lukt je dit niet alleen: Boek dan een healingsessie. Een sessie waarin we gaan kijken naar jouw schuld- en schaamtegevoelens, deze helen zodat je bevrijdt wordt van datgene jou belemmert. Een sessie die puur gericht is op jou en elke keer weer anders is met nieuwe inzichten en doorbraken.

Meer informatie over deze healingsessie