‘Dat doe je niet meer’
zei mijn tante met een wijzend vingertje toen ik een jaar of 11 was. “Je maakte de jongens helemaal gek” Ze bedoelde mijn neven en hun vrienden.
Eigenlijk weet ik tot op heden nog steeds niet wat ik deed om hun ‘gek’ te maken. Ze waren uitgelaten.
 
Wat ik wel weet was dat ik plezier had. Ik had gelachen. Ik was me van geen kwaad bewust.
 

Ik zet graag de boel op stelten.

Ik haal gekke fratsen uit en heb plezier. Vroeger al.
 
Het hoort bij mij.
Dat ben ik!
Juist dan ben ik mezelf.
Dat gekke, dat randje opzoeken van gekkigheid. Zoveel lol hebbend dat ik toen ik klein was (bijna) in mijn broek plaste van het lachen.
Er werden dan ook steevast extra onderbroeken in mijn koffertje gedaan als ik ging logeren.
 
Ik werd afgeremd, beschuldigd en gestraft. Keer op keer. Ik was too much.
Maar dat zag ik toen niet.
 
Ik laat het nu nog zelden zien omdat ik nog steeds word afgeremd. Het lijkt wel alsof ik geen plezier mag hebben van anderen.
 
Tijdens een persoonlijk gesprek met een klant deze week, zag ik dat ik dit stuk niet vaak laat zien in mijn business. Dat verstop ik want het moet ‘serieus’.
 
Business hoeft niet serieus te zijn
Dan bedoel ik de manier van creatie. Ik vind het zo gaaf om tijdens de creatie, het sparren, het brainstormen met gekke ideeën te komen. En de ander gaat hier nog een stap verder in en dan ga ik hier weer een stap verder in en dan hebben we een plan en voeren dit (samen) uit. Dan vliegt de tijd. Heerlijk!
 
Met mijn scherpe, spontane opmerking of reactie haal ik mensen uit hun ‘normale’ doen en laat hun uit hun comfortzone stappen. Ik laat hun een andere kant zien van een idee of plan, ik laat hen de andere mogelijkheden zien.
 
Daarna is er ook een tijd van ‘serieus’ aan iets werken maar wel met in mijn achterhoofd het plezier wat we hadden. En als ik foto’s van jaren geleden zie van deze gekke creaties, moet ik nog steeds heel hard lachen.
 
Er zijn een aantal klanten waar ik zo mezelf kan zijn dat we samen de boel op stelten zetten. Hieronder zie je een aantal foto’s/filmpjes.
 
Omdat ik dit deel van mezelf verstopte had ik de laatste jaren een aantal mismatches met klanten. Het was me te serieus en dat wordt dan al gauw saai.
 
Ik hou van co-creaties en elkaar en de business naar een hoger level tillen. Op een andere manier dan ‘normale’ ondernemers doen.
 
Ik ben op zoek naar de ondernemer die next level wil én waar we samen de boel op stelten kunnen zetten.
Want alleen is dit toch minder leuk!