2 weken geleden was het ‘de week van de werkstress’. Heb je wat handvatten of inzichten gekregen? Wat ga je nu anders doen wat je meteen kunt toepassen in jouw leven?

Oh was je al vergeten wat je zou toepassen? Je bent er direct mee aan de slag gegaan maar gaandeweg kwam er iets tussen en ben je het vergeten weer op te pakken. Voel je er niet schuldig over. Dit gaat op deze manier.

Mij lukt het ook niet altijd om een nieuw patroon of routine vol te houden.
Van de zomer begon ik ‘ijverig” met het mediteren in de ochtend. Dat heb ik daadwerkelijk 5 dagen vol gehouden. toen was het weekend, was er een ander ritme en ben ik niet mer begonnen met mediteren.

Ik was ook begonnen met het doen van Zonnegroeten (yoga-oefening) in de ochtend. Dit heb ik lange tijd vol gehouden. Ik merkte dat mijn lichaam soepere werd en was er heel blij mee. Toen had ik vakantie en ik heb het niet meer opgepakt. De intentie is er maar het doen lukt niet. Het patroon is doorbroken en ik kan het maar moeilijk weer oppikken. Het is dus net zo vreemd dat je en verandering in je gedrag, in je patroon op een gegeven moment weer loslaat en het oude patroon er weer in sluipt.
Jouw oude patroon is niet doorbroken en je nieuwe patroon waarvoor je bewust kiest, is nog niet verankerd.

Hoe kun je met meer gemak een nieuw patroon verankeren?

1: Je kunt altijd, op elk moment weer opnieuw bewust kiezen voor je nieuwe patroon

2: Stop met jezelf schuldig te voelen of jezelf te beoordelen of zelfs te straffen omdat het niet gelukt is.

3: Neem tijd om te bekijken wat je écht wilt veranderen. Misschien is dit niet de juiste stap of kun je een tussen-stap maken om het makkelijker te maken voor jezelf. Het hoeft geen reuzenstap te zijn om iets te veranderen in jouw leven

4: Hoe hoeft niet moeilijk te zijn. Vraag het Universum om meer gemak in dit proces. Het zal je helpen en ondersteunen zolang jij deze hulp kunt ontvangen.

5: Heb je hulp nodig met het verankeren van een nieuw patroon of het loslaten van meerdere patronen die jou niet meer dienen? Dan kan een BARS-sessie jou helpen om je oude patroon te doorbreken zodat het nieuwe patroon meer ruimte krijgt om te verankeren en dit proces met meer gemak zal gaan.

Meer informatie over een BARS-sessie