Ik zie mensen vaak de week beginnen met doelen en een ellenlange to-do lijst. Dat deed ik jaren geleden ook. Halverwege de week waren de doelen verdwenen en de to-do lijst nog langer. Het gevoel dat ik erbij kreeg was niet fijn: ik heb mijn doelen (alweer) niet gehaald, ik krijg mijn werk niet af en mijn to-do lijst wordt alleen nog maar langer. Mijn innerlijke criticus vond dit een heel goede reden om mij hiervoor op mijn kop te geven. Hij praatte me een schuldgevoel aan en zorgde ervoor dat ik door bleef werken want de to-do lijst moest deze week toch echt wel afgewerkt worden.

Dit was echt mijn realiteit. Nooit klaar en mijn innerlijke criticus en mijn egostemmen zoals de perfectionist en mijn innerlijke slavendrijver namen de leiding. Mijn innerlijke slavendrijver zorgde ervoor dat ik tot laat ’s avonds aan het werk was. Ik had weinig pauzes, want dat mocht niet van mijn innerlijke slavendrijver en ontspannen moest ik maar in het weekend doen, vond ‘hij’

Het voelt enorm zwaar als ik dit nu opschrijf. Daarnaast ben ik heel blij dat ik dit nu anders aanpak.
Geen doelen
Geen to-do lijst of een heel kleine
HUH?!?!? zul je misschien wel denken. Hoe werk jij dán?

Door mijn gevoel, mijn energie en de leiding van mijn innerlijke stem te volgen. Wat ik hierboven schreef zorgde voor een burnout. Daarna heb ik besloten om naar mijn gevoel te luisteren, mijn energieniveau en de leiding te volgen van mijn innerlijke stem. Die zegt de waarheid, die is lief voor me, die heeft het beste met me voor. Mijn innerlijke criticus en mijn ego-stemmen niet. Ik laat me er niet meer door leiden. Ik ken het verschil tussen de stem van mijn hoofd en de stem van mijn innerlijke leiding.

Ik stel veel vragen. Ik vraag bijvoorbeeld: welke bijdrage kan ik vandaag leveren aan mijn doelgroep? of Hoe kan ik vandaag mijn doelgroep dienen?
Vaak is het antwoord van mijn innerlijke stem: waar heb je zin in?
Zoals vandaag:
Ik geef vanmiddag een livestream in mijn besloten FB-groep voor het online programma I am Love
Ik wil een blog schrijven om aandacht te schenken aan mijn webinar aanstaande vrijdag
Ik kreeg het idee om in mijn andere “open’ FB-groep vragen van deelnemers te beantwoorden
Ik kreeg thema’s voor livestreams, deze heb ik opgeschreven. Ik kan er later een bericht van maken in de FB-groep wie in welk thema interesse heeft of ik kan alle thema’s behandelen.

Ik begon met schrijven in mijn notitieboekje, een kopje thee en kerstmuziek over wat er in mijn hoofd opkomt. Vanuit inspiratie schrijven met als gevolg een enorme doorbraak. Heel gaaf! Ik was en ben er nog steeds superblij om. In plaats van mijn blog te schrijven wilde ik deze doorbraak beschrijven voor het boek dat ik schrijf ‘Gesprekken met het Universum’. Ik schreef 1,5 hoofdstuk. Ik voelde dat het genoeg was voor vandaag. Ik was zo enthousiast dat ik er een FB-berichtje over schreef. Ik pakte een leuke foto voor erbij en vulde vanuit inspiratie het berichtje aan met een bruggetje naar het webinar. Zo had ik al een bericht voor het webinar gemaakt.

Tijd voor de lunch: 12.12 uur

Dat heb ik vaak, dat ik overal dubbele getallen zie. Het betekent voor mij dat ik nog steeds verbonden ben met mezelf en met wat ik wil bereiken.
Ik maakte een selderijsoepje en terwijl ik de groenten aan het snijden was, kreeg ik inspiratie voor dit blog. De soep staat te pruttelen en ik rond dit blog af. Ik werk vanuit inspiratie. Ik vertrouw er op dat er altijd inspiratie is. Ik hoef niets te bedenken vanuit mijn hoofd. Het ontstaat omdat ik de leiding van mijn innerlijke stem ontvang. Omdat ik er open voor sta.

Heb ik hard gewerkt?
Ik heb veel gedaan maar het voelt niet als hard werken. Het is voor mij flow. Het kost geen energie en het gaat moeiteloos. Als ik dit blog geplaatst en verstuurd heb, heb ik mijn marketing voor vandaag gedaan.

Dit is mijn manier van werken.
Ik bereik meer in minder tijd.
Ik heb energie en tijd over.
Wat is er nog meer mogelijk?

Inmiddels is de soep klaar.
Voor wie denkt dat ik de hele ochtend bezig ben: ik begon pas rond 9.30 uur

Wil je meer weten over werken met flow?

Stuur me een mail voor de mogelijkheden: edith@edithhelwegen.nl