Ik ontving vanochtend een bericht van mijn klant die aangaf dat het niet stroomt qua geld en dat er veel angstgedachten en angstgevoelens zijn. Een ‘acuut probleem’ waar ik het liefst snel op antwoord zodat mijn klant weer verder kan.

Wat ik op afstand zag toen ik op hem afstemde:
Ik voelde verkramping en angst. Er is geen energie van ‘ik ontvang’
Ik voelde dat de deur dicht was
Hij maakt zichzelf klein.
Het is donker en grauw.

Hoe kun je dit veranderen als je je zo voelt?
en als je je zo vaker voelt? Want het is een patroon. Het is een neerwaartse spiraal waarin ik zelf ook heb gezeten. Ik ben er nog niet maar ben wel al een flink stuk op weg omhoog. Ik werk aan mijn mindset. Ik stel mezelf vragen. Ik doe de nodige acties om uit dit patroon te stappen en elke keer en elke dag te kiezen voor vertrouwen en voor liefde. Te kiezen om mijn barrières omlaag te duwen en mijn hart open te stellen voor alles wat ik mag ontvangen.

Ik ontvang heel veel mooie dingen. Zoals vanochtend: de zon, de zonnestralen, een yogales, het mogen loslaten van dingen die mij niet meer dienen en vooral mijn griep-virus, inspiratie, inzichten die ik zelf heb gekregen, een dikke knuffel van een klant die blij is met haar inzichten die ze heeft gekregen nav een Serenity Soul Shift-sessie. Het raakt me diep. Ik voelde zoveel liefde en dankbaarheid.
Dat zie ik als pareltjes waar ik op leef.

Er zijn ook dingen die ik liever niet wil ontvangen zoals vanochtend: een te hoge prijs (te hoog voor mijn budget) voor een locatie waardoor ik op zoek moet naar een andere locatie.
Klanten die mijn factuur niet op tijd betaald hebben.
Negatieve energie van een aantal mensen die ik sprak vanochtend.

Ik hoef er niets mee. Ik houd het niet meer vast zoals ik dit vroeger deed. Ik laat het door me heen stromen en kies opnieuw voor vertrouwen: Ik vind een prachtige locatie voor mijn Masterclass I am Love op 3 november. Ik weet dat de klant volgende week zal betalen. En de negatieve energie van anderen stuur ik naar hen terug. Ik kies voor een energie van liefde en dankbaarheid.

Ik trok de volgende kaart voor jou uit het Geld en de Wet van Aantrekking-kaartendeck.

 

 

 

 

 

 

 

 

9 tips
Ik heb een aantal tips en stappen voor jou op papier gezet die mij hebben geholpen om dit patroon te doorbreken. Blijf er niet in hangen en weet dat dit tijdelijk is:

1: Jij bent niet jouw angst gedachte
Zie deze gedachte als iets dat je hoofd zegt, en dit komt niet vanuit je hart. Je hoofd speelt een spelletje met je. Zie het als een lego-blokje in je hoofd wat je weg kunt gooien. Luister er niet naar.

2: vertrouwen
Vertrouw dat het geld er komt. Op welke manier dan ook. Zie het als een feit. Je weet alleen nog niet wanneer het geld komt. Dat laat je open en het maakt ook niet uit of dit vandaag komt of volgende week of de week erna. Waarschijnlijk schiet je hiervan in de kramp. Laat dit los en blijf in het hier en nu. In het hier en nu is er geen probleem. Er zijn rekeningen die je moet betalen en misschien weet je niet hoe je volgende week je boodschappen moet betalen maar nu in dit moment is alles er wat je nodig hebt.

3: wat is het ergste dat er kan gebeuren?
Schrijf voor jezelf op wat het aller- aller- allerergste is dat er kan gebeuren. Bij mij is dit bijvoorbeeld dat ik eindig als zwerfster op straat in een kartonnen doos. Geen idee waar dit vandaag komt, maar dat is mijn grootste angst.
Doorleef jouw grootste angst: Als dit is wat er gebeurt, dan is dit maar zo. Als dit moet gebeuren om mijn doel uiteindelijk te bereiken, dan heb ik dit er voor over.

4: accepteer je huidige situatie
Als je in die angst kunt zakken, kun je ook je huidige situatie accepteren. Jij vecht er tegen en blijft er tegen vechten. Ook dat helpt niet om te ontvangen. Het is zoals het nu is! Het is niet anders en je moet er mee dealen op dit moment.
Met alle mooie momenten die je de laatste tijd beleeft mag je dankbaar zijn en de weg terug omhoog heb je inmiddels ingezet. Geld is de laatste stap.

5: de relatie met geld is te obsessief
Kijk eens naar je huidige relatie met geld. Die is obsessief. Je dwingt geld om naar je toe te komen. Je blijft dwingen. Dat is niet fijn in een relatie. Stel je voor dat jouw partner obsessief is naar jou toe en je dwingt om naar haar toe te komen. Wat doe jij dan? Juist! Wegblijven, afstand creëren. Dat is niet hoe jij een relatie ziet en dat geldt ook voor je relatie met geld. Hoe wil jij dat jouw relatie met geld is?

6: Laat je schuld- en schaamtegevoelens los.
Ik weet als geen ander dat je (veel) schuld- en schaamtegevoelens hebt naar anderen toe, naar jezelf en naar je gezin/familie. Laat deze los. Je hebt er niets aan en je wordt alleen maar meer omlaag gezogen. Elke keer als deze gevoelens op-ploppen in je hoofd, zeg je tegen jezelf: ik kies voor vertrouwen, ik sta open en ik mag ontvangen. Het geld komt er aan. (of woorden die beter bij jou passen)

7: Vragen stellen helpt om je ruimte om je heen te openen en mogelijkheden te zien.
Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:
Wat is er goed of juist aan deze situatie wat ik niet begrijp?
Wat vermijd jij, dat als je dit niet zou vermijden, het je de vrijheid zou geven waar jij om vraagt?

8: Goed voor jezelf zorgen: Wat heb jij nu nodig om te ontspannen?
Laat de boel de boel. Belangrijk is dat je nu voor jezelf gaat zorgen. Hoe kun jij weer ontspannen? Dat klinkt misschien vreemd.
Het lijkt alsof je juist in de actie wilt om alles in het werk te stellen dat er geld komt maar het gaat pas stromen als jij loslaat. Loslaten lukt alleen als jij ontspannen bent. Dat lukt niet in deze verkramping. Zoek afleiding. Blijf niet hangen in deze gedachten van angst.

9: Het gaat nooit om geld!
Het gaat om de energie die je uitstraalt. Dus welke energie wil jij uitstralen vandaag? Kies voor deze energie. Doe er ALLES aan om deze energie bij jezelf te creëren.

 

Ik realiseer me dat ik hiermee heel veel geef én dit voelt voor mij helemaal goed. Ik geef je de handvatten maar JIJ bent degene die er mee aan de slag moet, want anders veranderd er niets.

Wil jij dit patroon van angst en angstgedachten doorbreken?
En weet jij van jezelf dat je dit liever samen met mij wilt doen?

Ik help je graag om weer flow in jouw leven te creëren met een Serenity Soul Shift- traject.

Meer informatie over dit Serenity Soul Shift-traject