Erken jij jouw vrouwelijkheid tijdens de menstruatie?
En ook de dagen ervoor? De dagen van het Pre-Menstrueel Syndroom. Wat een naam: syndroom!! Alsof het een ziekte is. Terwijl het eigenlijk alleen maar voortekenen zijn van het starten van je menstruatie. We zijn zo geneigd om maar door te gaan en door te gaan dat we ons lichaam buiten gesloten hebben en de menstruatie afdoen als iets lastigs dat er even tussendoor komt en waar we mee moeten dealen.

Vervolgens geeft het lichaam nog meer signalen aan of zijn de voortekenen sterker aanwezig en dan weet je helemaal niet meer waar je het moet zoeken. Waar de mannen dan ook weer op reageren.

Klachten als irritatie, huilen, huilbuien, boosheid, rugklachten, spierklachten, migraine, hoofdpijn, heftige buikkrampen, flink bloedverlies, emoties die sneller opkomen.
Wat als deze signalen van je lichaam er zijn om de verbinding met jou te zoeken: Hallo lieverd, wil je aub naar me luisteren? Ik wil je iets vertellen. We kunnen dit samen met meer gemak doen.

 

Vroeger werden de vrouwen afgezonderd tijdens hun menstruatie.
Dat hoeft nu ook weer niet maar wat als je nu eens meer de tijd, de rust en de aandacht hebt voor jezelf, je lichaam en je eigen cyclus, jouw natuurlijke ritme?
Co-creeren met je lichaam.

De dagen van je menstruatie mag je meer naar binnen keren, mag je de stilte opzoeken en dan is er ook meer rust, minder prikkels, minder irritatie en andere emoties. Wat als al deze emoties er mogen zijn? Dat je ze niet afwijst en daarmee jezelf niet afwijst.

Toen vrouwen nog werden afgezonderd, kon je als vrouw makkelijker naar binnen keren, hoefden ze niet voor de mannen en kinderen te zorgen en was er tijd voor henzelf: Me-time genoeg.

 

95% van de gevoelens, emoties, gedachten en klachten zijn niet van jou
Als 95% van al onze gevoelens, gedachten, emoties en klachten niet van jou zijn, wat pik je dan op van alle vrouwen die op datzelfde moment ook in die fase van hun cyclus zijn?
Al die emoties, klachten en gedachten waarvan jij denkt dat ze van jou zijn.

Ben je hier bewust van. Stuur alle energie die niet van jou is met liefde terug, naar waar het vandaan komt. Je hoeft niet te weten of het van je buurvrouw, je zus, je collega, je vriendin of van die ene dame even verderop is. Energie vind zijn weg terug.

Maak het jezelf gemakkelijk. Je hoeft de klachten van de ander niet op je te nemen en deze te helen. Dat geldt niet alleen voor menstruele klachten voor alle klachten, emoties en gedachten 😉
Dat is niet aan jou. Je mag je bezighouden met jezelf en je eigen signalen-voortekenen die jouw lichaam aangeeft. Het kan een heleboel tranen, boosheid, energie, irritatie, ruzies en pijn schelen als je de energie van de ander niet hoeft mee te dragen en te helen.

 

Wat zijn jouw standpunten over je cyclus en je menstruatie?
Wat heb je hierover geleerd, gehoord en mee gekregen vroeger? Er wordt in deze maatschappij geen rekening gehouden met menstruatie en je cyclus. Je moet doorgaan zoals andere en zoals iedereen.
Je uniek-zijn wordt hierin volledig genegeerd.
Mag jouw menstruatie er zijn van jezelf of moet je je er maar stil over houden?
In hoeverre houd je er zelf rekening mee en luister je naar je lichaam?

Vraag je jezelf af waar jij behoefte aan hebt de eerste dag van je menstruatie. Grote kans dat je nergens zin in hebt, lekker thuis wil blijven, de boel de boel wil laten en het tempo voor jezelf wat wil vertragen.
Wat hangen, series kijken, boekje doorbladeren of lezen, in de winter onder een dekentje opgerold en een warme kop chocomel. (Nu ik dit schrijf, is het buiten 40 graden dus het is even een contrast 😂😂)

Wat als je dit van jezelf erkent? Dat dit er ook mag zijn. Dat je niet altijd hoeft te presteren, in actie hoeft te zijn, voor de ander klaar moet staan. Dat je mag zijn met wat er is. Juist door naar binnen te keren, zijn er weer nieuwe ideeen, inspiratie, inzichten en antwoorden. Gun jezelf deze periode om (nog meer) te mogen ZIJN, te mogen ontvangen, mild en zacht te zijn naar jezelf. Jezelf te verzorgen en te koesteren zodat je lichaam op een moeiteloze manier kan loslaten en jouw lichaam gezuiverd wordt. Laat dan ook alles los wat jou niet meer dient aan patronen, gedachtes en rollen waarin je je niet meer prettig voelt.

Hormonen
Hormoonschommelingen kunnen ontstaan door het buiten sluiten van je lichaam. Niet meer weten wat jij en je lichaam nodig hebben qua voeding, beweging, energie, tempo, je ritme.
Volledig in je hoofd en je niet of nauwelijks bewust zijn van wat jij wilt. Je verlangt vaak naar rust, ontspanning, innerlijke rust, balans en vervolgens negeer je alle signalen.

Je innerlijke criticus blijft je opjagen, je ego denkt met drama en slachtofferschap meer te bereiken. Je controle probeert alles te overzien en alles in de gaten te houden. Je thermostaat van alertheid staat op hoog. Met als gevolg stressklachten en bijnieruitputting, waardoor hormoonschommelingen het gevolg zijn. Dit heeft invloed op al jouw organen.

 

Op weg naar zelfliefde
Bewustzijn creëren, opnieuw contact maken met jezelf en je lichaam zijn de eerste stappen in dit verhaal op weg naar verbinding met jouw vrouwelijkheid. Jezelf compleet voelen en weten dat je er mag zijn zoals je bent. Daar gaat het om. Het is de liefde voor jezelf waardoor je jezelf volledig kunt erkennen en dus ook jouw vrouwelijkheid op alle momenten van de dag, week, maand en jaren.

 

Wat kan ik voor jou doen in dit proces op weg naar Zelfliefde:

Access Bars Sessie
Een individuele sessie om je hoofd leeg te maken, te ontspannen en los te laten wat jou niet meer dient. Een Access Bars Sessie leert het lichaam te ontvangen.
Wat weiger je te ontvangen dat als je het wel zou ontvangen, het je meer ontspanning geeft?
Meer info

De rite van de baarmoeder
Een Rite waarin het helen van je baarmoeder centraal staat.
Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. Naast heling van je baarmoeder, helen we ook jouw vrouwelijkheid en helen we alles wat hier mee te maken heeft.
Meer info

Workshop ‘In verbinding met je vrouwelijke energie’ op zaterdag 26 november
Ik organiseer een 1 daagse intensieve workshop om jou in verbinding te brengen met jouw vrouwelijke en jouw seksuele energie. Jouw ZIJN-energie. De bron van kracht en creatie waarmee jij alles kunt creëren waar jij naar verlangt.
Meer info

Laat me weten als ik iets voor jou hierin kan betekenen. Het is een mooi en bijzonder proces naar Zelfliefde.

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl