Ik was altijd hard aan het werk.
Ik was altijd bezig
Ik vond dat ik niet mocht rusten, een boek mocht lezen, even een film kijken of gewoon mocht luieren. Daar had ik vroeger enorme oordelen over: dan was ik LUI. Lui is slecht, is niet goed, mag niet. Dus bleef ik bezig. Ik had een innerlijke slavendrijver die me elke keer als ik vond dat ik genoeg gedaan had, weer opnieuw opdweepte en altijd weer iets vond dat ik kon doen. Als ondernemer ben je immers nooit klaar.

Ik raakte burn out en vond dat dit gedrag niet langer kon. Ik kon mezelf toestaan een middagpauze te nemen. Ik kon mezelf toestaan in de zomer in de zon een boek te lezen. Maar in de winter bleef ik doorwerken. Dan was er geen excuus.

Langzaam merkte ik dat innerlijke rust mij heel goed deed. Dat ik daar zelf rustiger van werd maar ik merkte ook dat ik hierdoor in de flow kwam. Dat het ging stromen. Maar ik hield die stroom ook tegen op het moment dat mijn innerlijke slavendrijver mij regeerde.
De laatste maanden merk ik steeds op dat ik helemaal niet hard hoef te werken en zelfs niet veel hoef te doen om alles gedaan te krijgen, om klanten te krijgen en geld te verdienen. Het voelt heerlijk. Het past heel erg bij mij en mijn missie.

Het lukte me niet altijd om me hier aan over te geven. Ik kreeg hoofdpijn, wat voor mij een teken was dat ik teveel gedaan had. Soms had ik al om 11.30 uur hoofdpijn. De eerste gedachte was dan ook: ik kan toch om 11.30 uur niet al teveel gedaan hebben!!

Ik vroeg me af wat dit betekende. Mijn coach voelde een innerlijke slavendrijver en vroeg me, of ik deze herkende.

NOU EN OF!!

Die voelde ik ook en toen vielen ook alle puzzelstukjes op zijn plek. Deze slavendrijver hield me aan het werk. Die zorgde ervoor dat ik me schuldig voelde als ik niets deed. Die zorgde ervoor dat ik nooit een dag of middag vrij nam behalve tijdens vakanties. Die zorgde ervoor dat ik niet van mezelf hield, me niets gunde. Die zorgde ervoor dat ik als ik een dag vrij was, nog met werk bezig was.

Van het weekend was er iets ‘mis’ met de mailaccounts op mijn telefoon. Ik raakte niet in paniek en kon het er laten zijn. Ik kreeg dus geen mails binnen. Ik moet je zeggen dat dit heerlijk was. Heel rustig. Lekker met mijn ereader en mijn notitieboekje aan het zwembad. Verder niets.
Mijn ultieme leven! Lezen en schrijven, buiten leven, zwemmen, de natuur in en ’s avonds gezellig buiten zijn, bbq-en, wijntje erbij en kletsen. Tijd voor elkaar en tijd voor mezelf.

Gisteren heb ik samen met mijn coach deze innerlijke slavendrijver verwijderd, samen met allemaal contracten die ik met mezelf heb gesloten zoals:
ik moet altijd hard werken
ik moet altijd mijn best doen
alles wat ik doe is voor anderen
ik moet alles alleen doen
ik heb pas bestaansrecht als ik hard werk
ik doe het beter dan jij
ik moet altijd de eerste/de beste zijn
en zo waren er nog meer contracten die ik in mijn leven heb gesloten en die me nu totaal niet helpen om te bereiken wat ik wil.

Het voelde aan het eind van de sessie, alsof ik opnieuw was geboren. Zonder ballast. Ik voel me licht, mijn energieveld is schoon, ik voel me vrij, ik voel, er zijn geen gedachten. Ik kan alleen maar ZIJN en geniet er enorm van.

Gratis livestream
Donderdag 13 juli om 11.00 uur geef ik hierover een livestream op FB waarin ik meer vertel over deze innerlijke slavendrijver en wat hij allemaal teweeg kan brengen bij jou, als dit verhaal herkenbaar voor je is.

Herken jij deze innerlijke slavendrijver bij jezelf?
Heeft deze slavendrijver te vaak de regie over jou en jouw leven?
Overweeg je om deze innerlijke slavendrijver uit jouw lichaam te bannen, dan kan ik dit samen met je doen middels een healingsessie. Stuur me een mail als je hier meer over wilt weten: edith@edithhelwegen.nl