Your wrongness is your strongness
Het klinkt zoveel beter in het engels dan:

Dat waar je het meest tegen vecht is jouw grootste kracht.

Ik voel jouw verbazing van bovenstaande. Dat had ik ook toen ik dit voor het eerst hoorde. Mijn mond viel open en er werd een heleboel helder. Het voelde licht en toch was er chaos in mijn hoofd.

Wat is jouw grootste kracht?
Waar vecht jij tegen, al geruime tijd?
Waar maak jij jezelf steeds verkeerd voor?
Iets waar je niet overheen of doorheen of langsheen lijkt te komen.
Waar jij je tegen afzet, wat je als excuus gebruikt.
Wat als dit jouw grootste kracht blijkt te zijn waar jij jezelf tegen verzet.

Je kunt je verzetten om allerlei redenen. De redenen (lees; excuses) zijn niet zo belangrijk. En de WAAROM-vraag hoef je ook niet te stellen! Waarom vecht ik hier al zo lang tegen?
Belangrijk is dat je weet dat je een andere keuze hebt, nu je weet wat jouw grootste kracht is.

 

Ik weet al een tijd wat die van mij is: creëren met gemak.
Het punt is dat ik het tot vandaag niet wil erkennen. Ik gebruik liever al mijn energie om dit gemak tegen te houden. En dat is best vermoeiend!

Want wat is de uitdaging als het allemaal makkelijk gaat? Dat is de vraag die mijn hoofd bedenkt. Mijn ego wil uitdaging. De uitdaging is er door er hard voor te werken want dan heb je eer van het werk dat je gedaan hebt. Phoe…. dit standpunt is niet eens van mij.

Ik volg op dit moment een online programma en vanochtend werd iets geraakt in de zin: je laat gemak niet toe, je kiest liever voor het creëren van stress en problemen.

BAM! die kwam binnen. Het raakte me. Er is iets in gang gezet. Ik kon de optie overwegen om voor meer gemak te kiezen. Dat is al heel wat meer dan ik de afgelopen kon ervaren. Er is de laatste maanden veel meer gemak maar ik voel dat het ook op andere gebieden nog met veel meer gemak kan.

Nu ik de optie kon overwegen en ik de ruimte van deze optie kon voelen, kon ik deze keuze maken. Geef ik mezelf toestemming om met nog meer gemak te leven en te werken.

 

Wat is jouw wrongness?
Maak voor jezelf een lijstje waarop je schrijft wanneer jij jezelf verkeerd maakt. In welke situatie, welke kwaliteit, gave maak jij jezelf verkeerd?
Heel interessant om te doen omdat het je inzicht geeft.

Wil je dan nog blijven kiezen voor vechten en worstelen?
Of wil je kiezen voor jouw kracht, jouw potentie?

 

In het groepstraject ‘The Goddess Process’ komt dit thema ook aan bod. Je weet wat jouw kracht, jouw potentie en jouw gaves zijn en leert om deze in te zetten, in plaats van het oude patroon van vechten te kiezen. Je komt op het punt om het met hart en ziel om te gooien en een keuze te maken die meer creëert voor jou.

Keuzes die leiden tot meer gemak, meer plezier, meer overvloed, meer geld, meer klanten, meer energie, meer innerlijke rust en vrijheid.
Minder stress, minder problemen, minder worsteling, minder zwaarte.

Keuzes maken is immers jouw superpower!

Vergeet dit niet! Je kunt elke 10 seconde een ander keuze maken. Wat kies jij?

 

Meer info over dit groepstraject ‘The Goddess Process’