Veel vrouwen zitten er op dit moment helemaal doorheen. Ze vechten tegen zichzelf, zijn vermoeid, zijn bezig met hun eigen ontwikkeling, lopen tegen dingen aan op het werk, er zijn issues in de relatie en/of binnen het gezin, moeten veel van zichzelf, moeten sociaal zijn, hebben nog een onderneming ernaast of doen iets bij een vereniging, zijn mantelzorger etc etc

Hoeveel ballen houd jij hoog?

Je voelt aan alles dat het niet meer lukt. Opgeven is géén optie. Je blijft doorgaan. Je wilskracht is oneindig, denk je.
In 2013 vertelde een professional waar ik aanklopte dat ik alleen nog energie had om ’s ochtends op te staan en mijn tanden te poetsen. de rest van de dag doorliep ik op wilskracht.

Wilskracht is NIET oneindig. Het sloopt je!

Ik cancelde al mijn afspraken voor een tijd want ik wist dat het echt anders moest. Zo kan het niet langer doorgaan.

Het moest echt anders:
Ik wilde niet meer zo hard werken. Ik maakte lange dagen en kon niet stoppen. Pauzes nemen mocht ik niet van mezelf.
Ik wilde mild zijn naar mezelf in plaats van streng
Mijn innerlijke slavendrijver moest worden aangepakt
Ik mocht meer naar mijn innerlijke stem gaan luisteren. Meer vanuit mijn hart leven in plaats van vanuit mijn hoofd.
Ik wilde niet meer zoveel op mijn to-do lijstje zetten
Ik wilde anderen vragen om iets te doen in het huishouden
Ik wilde de controle loslaten

Ik zat met mijn handen in het haar want ik wist niet waar te beginnen.
Ik had geweldig begeleiding en leerde een heleboel over mezelf en hoe ik mezelf kapotmaakte door oa zoveel van mezelf te eisen.
Het is nu 6 jaar geleden en oh wat is het nu anders. Het pad dat ik heb gevolgd is er een van vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat je weer opstaat. Niet vanuit wilskracht, niet omdat je niet wilt opgeven, niet omdat je jezelf wilt bewijzen maar omdat je diep van binnen voelt dat er iets beters voor je is op deze aarde. Dat je hier nog meer te leren hebt en dit proces is er een onderdeel van.

Your life is your yourney

Ik ben op de goede weg. Ik ben er nog lang niet. Ik verlang naar nog meer gemak, nog meer afgestemd maar vooral verlang ik naar meer ontspanning en mogen ontvangen van mezelf.
Ik ben veel meer mezelf. Ik mag mezelf zijn. Ik ben een geweldige vrouw. Er is liefde, warmte en genegenheid voor mezelf. Ik kan met compassie naar mezelf kijken.
Het allerbelangrijkste: ik heb mezelf bevrijd van de last die ik van mezelf steeds moest meezeulen. Om me er aan te herinneren hoe het eerst was, om me te blijven verbinden met het verleden, om me schuldig te blijven voelen over een aantal dingen in mijn leven. Ik heb mezelf bevrijd van oude patronen en overtuigingen.

Vanochtend door er toch weer een oud patroon op. Eentje waar ik al jaren aan werk. HAHA en automatisch schrijf ik: Eentje waar ik al jaren MEE werk.
Dat dus!
Het oude patroon: hard werken om iets te kunnen bereiken.

Zo voelt het nog af en toe. Het is al veel minder hard dan tot 6 jaar geleden. Ik doe alleen nog maar wat ik leuk vind en wat meer creëert. Ik zeg nee tegen dingen zoveel zakelijk als privé. Ik ken mijn eigen grenzen en voel onmiddellijk als ik er overheen ga. En toch komt het hard werken om iets gedaan te krijgen, om iets te bereiken wat ik heel graag wil, om de hoek kijken. Ik voel die energie, die kracht, het pushen, het trekken en uiteindelijk het worstelen wat totaal niets oplevert.

Waar worstel jij mee wat jou uiteindelijk niets oplevert?

Het eeuwige gevecht
De dualiteit tussen hoofd en hart
die zal er altijd zijn
en die komt af en toe omhoog
om jou te wijzen op het feit dat je andere keuzes mag maken
dat je er afstand van mag doen
om te kiezen voor jezelf en voor wat jij heel graag wilt creëren

Ik vind deze quote zóooo cliché en hij past hier heel goed:
als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg.

Als je ergens iets anders kiest, zal de verandering ook komen op andere vlakken.
Je kunt een keer iets delegeren
Je kunt een keer kiezen om iets niet te doen
Je kunt kiezen om een keer ‘nee’ te zeggen
Je kunt kiezen om iets te doen wat jij leuk vind ipv rekening te houden met de ander
Je kunt vragen stellen ipv te zoeken (in je hoofd) naar antwoorden of dé oplossing.
Je zou kunnen kiezen om vanavond of de komende dagen tijd voor jezelf te nemen. Al is het maar een half uur.

Geef jezelf hier toestemming voor!
Daar begint de verandering: bij het jezelf toestemming geven voor het maken van andere keuzes.

 

Mocht je voelen dat het nu tijd is voor echte verandering in plaats van pappen en nathouden wat je al die tijd gedaan hebt, dan kan ik jou helpen.
Stuur me een mail info@edithhelwegen.nl,  zodat we de diverse mogelijkheden bespreken die bij jou passen.