Ik kreeg vandaag 2 keer de vraag wat een BARS-sessie met mij doet.
In oktober 2017 deed ik een BARS-class waarin ik leerde om BARS-sessies te geven. Ik was het helemaal niet van plan om deze te geven, ik deed het voor mezelf. Het belang om deze sessie uit te wisselen werd aangekaart én werd me ook snel duidelijk.

Het is een moment voor mezelf
Elke week een uitwisseling van BARS-sessie of een bodyproces vind ik echt een moment voor mezelf. Een sessie is pure zelfliefde. Het levert me rust en ruimte op. Mijn hoofd wordt leeg gemaakt en ik kan weer helder denken. Ik voel duidelijk hoe er dingen worden losgelaten die me niet meer dienen. Als ik tijdens een vakantie 3 weken geen BARS-sessie kan ontvangen, merk ik het verschil. Mijn hoofd wordt vol en dat belemmert me in het ‘limitless’ denken, het belemmert me om de vrijheid te ervaren. Mijn hoofd neemt het dan snel over waardoor ik niet meer in verbinding ben met mezelf.

Op de vraag wat het me oplevert schreef ik dit:
Wat het mij heeft gebracht is dat ik al veel heb mogen loslaten, het de lading bij mij er elke keer afhaald, ik mijn hoofd elke keer leegmaak, ik minder in de stress schiet, ik meer vrijheid voel, ik meer mag zijn zoals ik ben, er vallen laagjes van me af. De dikke deken waaronder ik leefde is weg, komt heel soms terug maar blijft niet lang. Ik kan meer ontvangen, meer genieten en er is meer Zelfliefde. Het gaat beter met mij, mijn relatie en mijn bedrijf. Ik kan beter voelen wat ik nodig heb en de keuzes maken die goed voelen voor mij. Ik ben vast nog wel iets vergeten maar dit is het na een dik jaar barssessies ontvangen en geven.

De dame schreef terug: “Meer in verbinding met jezelf dus?” 
Nou dat is inderdaad een goede samenvatting. Ik realiseerde me dat dit ook echt zo is.
Meer in verbinding met mezelf, meer mezelf mogen zijn en meer vrijheid ervaren.

Daarnaast gebruik ik de tools van Access Consciousness.
Ik leg hier 3 tools uit. Er zijn veel meer tools maar dit zijn voor mij de eerste tools die ik met gemak kon toepassen.

1: is het van mij?
Ik heb geleerd dat mijn energie zo licht voelt als een veertje. Alles wat zwaarder voelt, is niet van mij. Als ik een zware energie voel, een emotie of gedachte die niet fijn voelt, of een lichamelijke klacht/pijn, vraag ik elke keer weer: is dit van mij? Intuitief voel ik of dit van mij is. Je kunt ook voelen of iets zwaar of licht voelt (zie tool 2)

Is het niet van jou, kun je alles wat niet van jou is, retour afzender sturen met bewustzijn. Je hoeft niet te weten van wie deze energie is.
Het kan universele energie zijn, energie uit het huis of pand waar je je bevindt, de omgeving, de mensen die op dat moment om je heen zijn of iets wat je oppikt als je door de supermarkt loopt. Energie vindt altijd zijn weg terug dus hoef je niet te weten van wie het is. Blijf de energie terugsturen totdat het wat lichter voor je voelt.

2: voelt het licht of zwaar?
Bij het maken van een keuze kun je jouw energie voelen en daardoor de juiste keuze maken. Nu zijn alle keuzes die je maakt juist. Maar als je twijfelt is dit een hele mooie tool.
Voelt iets licht dan is het waarheid
Voelt iets zwaar, dan is het een leugen en klopt deze keuze niet voor jou en voor dit moment.
Je kunt dit toepassen met alles: van wat je eet of welke kleding je ’s ochtends aantrekt tot de energie van jezelf.

3: het stellen van vragen
het stellen van vragen geeft je meer mogelijkheden dan alles wat je in je hoofd bedenkt. Je hoofd kent alleen maar de ervaringen die het heeft gehad. Je krijgt dus meer van hetzelfde. Vragen stellen gaat voorbij aan wat jouw hoofd bedenkt en brengt je dus andere kansen, nieuwe ervaringen en meer mogelijkheden die je nooit had kunnen bedenken. Wil je verandering: stel vragen.

Het gaat niet om het antwoord maar om de ruimte en de energie die je voelt wanneer je een vraag stelt.
Voorbeelden van vragen als je het even niet weet, als het leven (of een situatie) niet verloopt zoals je graag wilt:
Hoe wordt het beter dan dit?
Hoe wordt het nog beter dan dit
Wat is er nog meer mogelijk?
Welke energie, welke ruimte en welk bewustzijn kan ik zijn om dit te veranderen, om meer geld te creëren, om mijn eigen bedrijf te starten, om meer klanten te creëren, om het huis te verkopen om een nieuwe baan te vinden, om een nieuwe partner te vinden etc etc
Voel maar eens als je de vraag stelt. Voel hoe jouw energie lichter wordt, hoe er meer ruimte ontstaat en dat het lijkt alsof je oogkleppen afgaan.

Het gebruik van de tools van Access Consciousness is voor mij een levensstijl geworden. 
En je hebt gelezen wat dit alles met mij doet.

Wanneer je denkt of voelt: dit wil ik ook!
en/of:
Ik heb genoeg van het worstelen
Hoe moet ik met de energie omgaan?
Hoe kan ik mijn gewaar zijn (het hoog sensitief zijn) als kracht inzetten?
Ik wil mezelf op de eerste plaats zetten
Ik wil doen waarvoor ik op aarde ben gekomen maar er zijn dingen die me belemmeren?
Het is nu tijd voor mij, om meer voor mezelf te zorgen?

Voelt het licht wat ik schrijf of voel je dat je lijf op dit bericht reageert door een enthousiasme, een rilling, of een andere sensatie?
Je kunt meteen één van de tools toepassen ????

Wil jij ook meer in verbinding met jezelf zijn?
Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden waarop ik je kan helpen.
Stuur me gerust een mail: edith@edithhelwegen.nl