Een paar weken geleden maakte ik een Create Beyond this Reality Ochtendshow met als onderwerp ‘waarom doelen stellen niet werkt’. In een live gesprek op Instagram vanmiddag met businessbuddy Dominique Boesten spraken we hier weer over.

Voor mij werkt het niet om keihard doelen te stellen. Het verkrampt me, het remt me af, ik blokkeer. Voor mij werkt het om te visualiseren, de energie te zijn van mijn toekomst. Wie ben ik dan, waar woon ik, wat doe ik, waar word ik blij van, hoe voel ik me dan?
Allemaal vragen die ik dan ‘visualiseer’. Ik zie het niet alleen voor me. Ik BEN de energie en laat die door me heen stromen. 

Het maakt namelijk niet uit of je in een wit huis met een zwembad in Spanje woont. Het gaat om de energie die je voelt op het moment dat je op die plek woont en je in het water springt en de zon op je huid voelt.
Wanneer je met je laptop en je telefoon op een ligbed ligt langs dat zwembad en dat je dan met je klanten contact hebt, je team kunt aansturen en je waar en wanneer kunt werken wanneer jij dat wilt. 
Daar gaat het om.
(dit is trouwens niet de toekomst die ik voor me zie)

Alles wat je hoofd bedenkt om dit doel te halen werkt niet. Het gaat om de energie en het volgen van je innerlijk weten. Je innerlijk weten ‘weet’ het. Je innerlijk weten weet dat dit mogelijk is. Je innerlijk weten weet dat jij dit kan. Je innerlijk weten weet dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. 
Als jij de geïnspireerde acties volgt wordt dit (of iets beters) werkelijkheid.
Alle acties die je hoofd bedenkt zijn onnodige acties. Het zijn acties om jou bezig te houden en je weg te houden van de dingen die echt belangrijk zijn in je leven.

Je kunt zelf je leven creëren
Je moet wel weten wat je als je toekomst ziet. 
Wat wil jij als jouw leven?
Ga dit na op alle vlakken, niet alleen op business-vlak maar zeker ook op persoonlijk vlak. We doen alles voor ons bedrijf en vergeten daarbij onszelf.
Wat als je het omdraait. Hoe wil jij zijn en welke business past hierbij?
Welke voorwaarden stel je?

Voor mij werkt het wanneer ik mijn eerste afspraak pas na 10:30 uur is. Ik wil mijn dag relaxt opstarten, mijn innerlijk werk doen en de mails verwerken. 
Ik wil op maandag de week rustig opstarten, dus ook geen afspraken op maandagochtend en -middag. Afspraken op maandagavond zijn helemaal prima. 
Op vrijdag heb ik een date met mijn business en heb ik geen afspraken. 
Heel soms wijk ik hier vanaf maar dan is het ook echt mijn keuze.

Wat werkt voor jou?
Welke voorwaarden heb jij?
Hoe wil jij leven en hoe past jouw business hierin?

Werk jij voor jouw business of werkt jouw business voor jou? 


We maken het onszelf zo moeilijk door ons hoofd en die stemmetjes in ons hoofd te laten leiden. Het is niet moeilijk wanneer je je innerlijk weten laat leiden.

Bekijk de Create Beyond this Reality Ochtendshow HIER
Bekijk de Instagram-live HIER