Hoe anders kan het ook gaan!
Ik kreeg de laatste tijd vaak vragen over omgaan met hoog sensitiviteit en ik dacht: ik schrijf even een blog met wat tips. Ik lag vrijdagavond net in bed en het begon enorm te kriebelen om te schrijven. Bijna volle maan dus ik verbaasde me nergens over.

Ik kroop er weer uit, pakte mijn laptop, maakte een grote mok thee en ging lekker buiten typen. De woorden kwamen als vanzelf en ik had al snel door dat dit langer dan een blog zou worden en dus meer de vorm zou krijgen van een ebook. Ik typte door totdat ik rond een uur of 2 toch wel moe werd. Ik sliep tot 7 en weer maakte de inspiratie me wakker. Ik deed hetzelfde: pakte mijn laptop, een grote mok thee en ik ging lekker in het zonnetje zitten.

Ik maakte er een berichtje over op FB, vroeg naar vragen die de lezers van het bericht hadden en ging weer verder met schrijven.
Er reageerde iemand met: Wat leuk en ‘toevallig’! Ik ben met precies hetzelfde bezig! ☀❤

We raakten in ‘gesprek’ en kwamen er achter dat we veel overeenkomsten hebben: BARS-sessies, coaching en readings. Ik was zo verwonderd dat deze dame op deze manier reageerde en schreef haar: heerlijk dat je niet denkt in concurrentie. Het voelde zo fijn. Ik raakte in gesprek met iemand die ik nog nooit gesproken had, het klikte en het was een mooie en bijzondere ontmoeting.

Wat een bijdrage was dit voor iedereen!
Ik hoop dat dit ‘gesprek’ voor de mensen die dit bericht op FB gelezen hebben een bijdrage is geweest. Hoe het ook anders kan. Om elkaar niet als concurrent te zien. Ik zie het zo dat we door het Universum worden geroepen om mensen die hoog sensitiviteit als last ervaren, te helpen. Heel veel mensen zitten hier in vast. Ze weten niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Wij tweetjes en wellicht nog meer mensen hebben deze ‘oproep’ gevoeld en zijn er mee aan de slag gegaan. Eenieder die deze oproep ook heeft opgepikt en er nog niets mee gedaan heeft: ga er iets mee doen! Je krijgt deze oproep niet voor niets. Het Universum geeft jou hiermee de volgende stap aan en vertrouwt jou deze taak toe.

Mensen die ik aantrek gaan niet naar de ander en andersom geldt dit ook. Er is geen concurrentie. Concurrentie is ANGST. Angst die in je hoofd gaat zitten en er niet meer uitkomt. Je sluit hiermee alle deuren om te ontvangen.
Er zijn genoeg boeken over hoog sensitiviteit en toch volg ik de oproep om mijn kennis en ervaring hierover te delen. Hoe fijn is het als ik ook maar 1 persoon kan helpen met mijn verhaal en met de tips die ik geef.

Hoe anders was dat begin vorig jaar, toen half FB over me heen viel omdat ik dezelfde ideeën had als iemand anders. Ook toen was het een bijdrage voor eenieder maar deze manier voelt toch vele malen fijner. Er werd destijds gedacht in angst en concurrentie. Niet iets waar ik voor kies. Nu laat ik zien hoe het anders kan.

Welke bijdrage kun jij zijn voor de aarde?