Ik heb dit jaar wat moeite om uit de winterdip te komen. Ik weet niet hoe dit de afgelopen jaren is gegaan maar ik ben me er dit jaar zeer bewust van. Af en toe een paar dagen dat de lente in mijn bol zit en daarna mag ik weer terug in mijn holletje voor een innerlijk proces.

Er ontstaat weerstand want ik wil vooruit. Ik wil schrijven, ideeën uitwerken en lanceren, weer verbinding voelen met mijn doelgroep. Frustratie alom!

Vragen stellen
Elke keer opnieuw blijf ik in de vraag. Mezelf vragen stellen helpt om oneindig meer mogelijkheden te zien in plaats van de mogelijkheden die mijn hoofd bedenkt. Het zorgt er ook voor dat ik mijn barrières omlaag doe en mijn energieveld uitbreidt. Ik ben namelijk, en JIJ OOK!, een oneindig wezen en ik/wij pas(sen) niet op een postzegel. Ik hoef mezelf niet klein te houden.

Ik weet dat ALLES mogelijk is en dus maak ik mijn energieveld groter. Het effect is inmiddels dat ik meteen ga glimlachen. Ik word er blij van. Ik word er blij van om zo groot te zijn, om meer ruimte in te nemen.

De vragen die ik stel zijn:

Hoe wordt het beter dan dit?
en als er iets leuks gebeurt: hoe wordt het nóg beter dan dit?

Als ik weerstand ervaar stel ik de vraag:
Waar heb ik nu echt zin?

of

Wat zou ik vandaag doen als geld geen rol speelt?

Vanmiddag was dit: het liefst zou ik onder een dekentje op de bank liggen.
Mijn hoofd zegt dan: dat heb je maandag ook al gedaan. Je wilde zoveel doen vanmiddag.

En zo begint de eeuwige discussie tussen mijn hoofd en mijn hart. Mijn hart wat lief wil zijn voor mij, voor mezelf en mijn hoofd dat kritisch en oordelend is.

Ik kap de discussie snel af. Tot een aantal jaren geleden liet ik me leiden door mijn hoofd en zou aan het werk gegaan zijn. Zonder de energie, zonder mijn sprankels en als resultaat: vermoeid en niet tevreden met datgene ik gecreëerd heb. Dat doe ik niet meer.

Ik kies alweer om lief te zijn voor mezelf
Ik begin met schrijven in mijn boekje en ik voel de weerstand en ik weet dat ik me over mag geven aan mezelf, aan liefde voor mezelf, aan het innerlijk proces waar ik midden in zit. Ga ik nu vol overgave aan het werk, dan zit er geen energie in wat ik doe + ik ga voorbij aan mijn eigen proces. Dat komt dan later nog een keer op mijn bordje. Ik kan er maar beter nu doorheen. Anders blijft het patroon zich herhalen.

Het enige wat telt is goed voor mezelf te zorgen.
Wat heb ik nu nodig? is ook een vraag die ik mezelf stel. Dus kroop ik onder een dekentje op de bank en keek een film.

Mijn eigen ritme
Intussen weet ik hoe het werkt. Ik blijf niet de rest van de dag op de bank onder een deken. Het zijn een aantal uren en daarna komt er een doorbraak, komt er de energie. Bovendien ben ik tussen 13.00 en 16.00 uur ook niet heel productief.

Het mooie van dit proces is dat ik inmiddels weet hoe het werk. Dat ik eerst even de weerstand moet voelen om me er helemaal aan over te geven.

Ik voel de weerstand als dat ik tegen de stroom in zwem. Dat kost bakken met energie en het brengt me niet waar ik wil zijn. Ik stop met zwemmen (lees: Ik maak een pas op de plaats) en draai me om, om met de stroom mee te gaan. Me over te geven aan dat wat is. Het Universum zorgt voor me. Ik weet dat ik de antwoorden, de inzichten, de energie en de inspiratie heus wel krijg.

Nu is het 16.40 uur en heb ik een blog geschreven binnen 30 minuten.

Hoe kun jij voor meer zelfliefde kiezen?

Om te kiezen voor meer zelfliefde heb ik een aantal tips voor je.

1: Blijf vooral in verbinding met jezelf
In verbinding met jezelf creëer je flow, maak je bewuste keuzes en ervaar je oneindige mogelijkheden. Het een na het ander komt er op je pad. Ben je uit verbinding omdat je teveel in je hoofd zit, weerstand voelt of iets doet wat je niet leuk vindt of omdat je vindt dat het moet, maak dan een pas op de plaats. Je zwemt namelijk tegen de stroom in. Wat heb jij nodig om met de stroom mee te zwemmen en je te laten drijven op de golven van jouw eigen ritme?

2: Leef in jouw eigen ritme
Voel je dat je geen zin hebt in wat er in je agenda staat of wat er op jou to-do lijstje staat? Stel jezelf vragen. Stel vooral de vraag waar je wél zin in hebt. Durf je hier aan over te geven. Leer jou eigen ritme kennen en laat je niet leiden door je hoofd die hier zeker oordelend over is. Je word je bewust van jouw eigen ritme als je kijkt naar:

de uren dat je het productiefst bent en het minst productief. Stem je agenda hierop af.
de periode wanneer je het liefst naar binnen wilt keren. Dat kan een periode in de maand zijn of het kunnen uren in een dag zijn.
hoeveel uren slaap heb jij nodig?
wat heeft jouw lichaam nodig?

3: Geef je over aan datgene dat jij nodig hebt
Het is een kwestie van doen en een kwestie van zelfliefde om je over te geven aan wat jij en jouw lichaam nodig hebben. Het werkt voor mij zoveel fijner om op deze manier te werken dan mezelf de hele dag te forceren om te werken op momenten dat mijn lichaam eigenlijk iets anders wil.

Ik ben een siësta-mens, realiseer ik me nu. ???????? Daarom komen de gedachten aan overwinteren in het zuiden van Europa bij mij naar boven.

4: Stel vragen om alle mogelijkheden open te houden.
Ik heb de laatste maanden geleerd en ervaren dat vragen stellen belangrijker is dan de antwoorden. Ik blijf mezelf de hele dag vragen stellen. Als ik er even geen weet, stel ik de vraag: Welke vraag kan ik stellen dat me verder helpt? of ik zoek op Pinterest in mijn mapje Access Consciousness https://nl.pinterest.com/EdithHelwegen/acces-counsciousness/

Als je vastzit, je worstelt, je voelt weerstand: stel dan juist vragen om weer in flow te komen.

5: Laat jouw BARS lopen
De BARS zijn 32 punten op je hoofd waarin je alle gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen opgeslagen hebt, die je in elk leven dat je ooit gehad hebt ,belangrijk achtte. Als deze punten worden aangeraakt (laat lopen als het ware) dan wordt er ruimte vrijgemaakt doordat er gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en patronen worden los gelaten.

BARS-sessies helpen enorm om je over te geven, los te laten en je hoofd leeg te maken zodat je de ruimte weer voelt. Het lichaam heeft dit nodig. MIJN lichaam heeft dit nodig en dus zorg ik voor mezelf door minimaal 1 x per week een BARS-sessie of een bodyproces te ontvangen.

Ik leer hierdoor om nog meer te mogen ontvangen. Mijn lichaam geniet ervan en mijn hoofd is zo helder na een behandeling. Ik raad je echt aan om dit regelmatig te doen en als je nog nooit een BARS-sessie hebt ervaren: geef jezelf er eentje cadeau, uit liefde voor jezelf.

Je kunt een sessie bij mij boeken:

[maxbutton id=”98″ ]

(of zoek iemand bij jou in de buurt)

Wat is er nog meer mogelijk om te kiezen voor meer zelfliefde?