Wat doen we toch allemaal veel om maar bezig te zijn. Het gaat hier over onnodige acties.
Dat klinkt misschien raar, maar het is waar.
Althans voor mij is dit waarheid.

De afgelopen weken, eigenlijk maanden, realiseerde ik me dat ik bezig was met dingen waar ik weinig voldoening uit haalde en dat ik steeds vaker dacht: ik wil meer lezen, meer buiten zijn in de natuur, meer dingen waar ik écht blij van word, minder ‘moeten’. 
En vooral op de momenten dat ik dit wilde. Dat ik zelf kan kiezen wanneer ik wat doe en het was er in geslopen dat ik nog vaak voor anderen aan het werk was.

December heb ik de tijd genomen om te lezen. Ik deed minimaal iets en was er helemaal ok mee. Financieel was het mijn beste maand van het jaar terwijl ik het ene na het andere boek las en de ene na de andere kerstfilm keek.

Het zette me aan het denken.

Januari had ik ook nog niet zo de behoefte om volle bak aan de slag te gaan. Financieel was het een van de beste januari-maanden ooit. Ik forceerde mezelf jarenlang in januari om iets te doen, iets te moeten, iets te moeten produceren, launchen, neerzetten etc. 
Eind januari kwam het gevoel om weer iets te doen, om afspraken te maken buiten de deur, om te netwerken. 

Ik volgde het ritme van de natuur, bewust en onbewust. 
Ik noteerde dan ook meteen een lege agenda voor december 2024 en januari 2025. Mocht ik wel ergens enthousiast over worden, écht enthousiast van binnen uit dan kan ik daar altijd ‘ja’ tegen zeggen. Volg de energie, zoals ik ook afgelopen week in de aflevering van de Create Beyond this Reality Ochtendshow vertelde.

Februari was er dat stemmetje: je moet toch iets doen! 
Ik realiseerde me hoe vaak ik mezelf nog forceerde om iets te doen. Dat stemmetje is nogal luid.

Ik stapte in maart in het programma Easy Breezy Business van Brigitte van Tuijl en ontdekte hoeveel acties ik deed om iets te doen te hebben, om bezig te zijn en vooral bezig te blijven. Mijn overtuiging dat ik hard moet werken om succesvol te zijn en genoeg geld te verdienen zit diep in mijn systeem. Het is niet eens mijn gekozen overtuiging want deze overtuiging is verre van helpend in mijn leven. 
Ik observeerde en volgde steeds meer de energie van waar ik zin in had, waar ik blij van werd. Ik zei ‘nee’ tegen klanten, ik zei ‘nee’ tegen nieuwe opdrachten. Omdat ik er niet enthousiast van werd. Mijn lichaam geeft heel duidelijk aan wat wel en wat niet. Daar hoeft het hoofd niet meer tussen te komen.

Loyaal zijn aan klanten, daar was ik klaar mee. Het werd tijd dat ik loyaal werd/word aan mezelf. Grenzen aangeven, wat meestal neerkwam op ‘nee’ zeggen voelde soms heel intens.
Wat me nu opvalt is dat veel mensen bezig zijn met ‘iets doen’, met ‘bezig moeten zijn’.

De vraag die ik in de Create Beyond this Reality Ochtendshow stelde was:

Wat doe je nog allemaal waarvan jij denkt dat je het moet doen, dat als je dit niet zou doen het je veel meer tijd, vrijheid, energie en plezier zou geven?

 

Welke acties doe jij nog om bezig te zijn?
Wat doe jij nog om bezig te zijn en te blijven?

Volg je intuïtie
Volg je innerlijke stem
Volg de energie
Ben heel bewust van wat je doet en waarom je dit doet
Bewustzijn geeft je zoveel meer keuze, meer plezier en meer liefde voor jezelf.

PS: de aflevering van de Create Beyond this Realtiy Ochtendshow kun je HIER bekijken