Zit jij ook teveel in je hoofd? 
Laat jij je leiden door de stemmen in je hoofd? De stemmen zoals je innerlijke criticus, je perfectionist, je bitch, je bazige ik etc
Zij houden je af van geluk, van het pad dat er voor jou is uitgestippeld. Ze sturen je het moeras in, de struiken zodat je verstrikt raakt, negatieve gedachten krijgt, je gaat twijfelen over jezelf en ze vinden het heerlijk als je streng bent voor jezelf en je je alle fijne dingen onthoud. Dan hebben zij gewonnen.
Is dat hoe jij wilt leven?
Is dat jouw realiteit?

Wil jij je laten leiden door deze stemmen die jou het geluk niet gunnen of kies je liever voor de stem van je hart, je Bron, je innerlijke leiding. Of hoe je het ook wilt noemen. Deze stem heeft het beste met je voor. Wil jou leiden over het pad dat er voor jou is uitgestippeld. De stem die jou helpt om meer liefde voor jezelf te ervaren, jezelf meer te gunnen, meer te kunnen ontvangen, minder strijd met jezelf maar jou helderheid geeft op elk moment dat je het even niet meer weet.
Dat is de stem van jezelf. Je innerlijke stem. JIJ

Jij bent niet jouw gedachten

Ik heb me jaren laten leiden door deze stemmen van mijn hoofd. Het mezelf moeilijk gemaakt. Naar mijn hoofd geluisterd en in de struiken terecht gekomen. Ik kan je vertellen dat dit niet fijn voelt. Je zit vast, verstrikt en je komt er maar moeilijk uit. Mijn hoofd bleef me vertellen om door te werken, vertelde dat het niet goed genoeg was en dat IK dus niet goed genoeg was, legde de lat elke keer weer hoger. Een lat waar ik niet aan kon voldoen maar ook de ander niet. Ik had hoge verwachtingen met als resultaat enorme teleurstellingen. Ik pushte mezelf door en door tot ik uitgeput was. Deze route gun ik niemand.

Het kan echt anders:
Met meer rust, innerlijke rust en een leeg hoofd. Meer plezier in hetgeen je doet. Meer zachtheid voor jezelf. Jezelf mogen zijn, doen wat jij leuk vindt en wat goed is voor jou. Je niet meer bezighouden met wat anderen van je denken. Je eigen oordelen los mogen laten en kiezen voor de vrijheid waar jij naar verlangt. Vrij zijn, zonder belemmeringen en beperkingen.

Het is mogelijk om uit je hoofd te komen. Het is mij ook gelukt en dus lukt het jou uit. Ik heb helaas geen kant en klaar stappenplan want je bent een lichtwerker en dus zul je je eigen stappenplan moeten maken. Ik kan je wel een aantal tips geven waardoor je kunt starten met jouw eigen stappenplan. Dat je elke keer weer opnieuw kunt gebruiken als je in je hoofd schiet. Het zal je niet in 1 dag lukken. Het is een patroon wat je in tientallen jaren hebt opgebouwd. Zie het als een spier die je moet trainen. Je begint en na 1 of 2 dagen heb je spierpijn, dan val je weer terug en begin je weer opnieuw met jouw stappenplan. Zo gaat het elke dag een stukje beter.

Zit je niet lekker in je vel of ben je vermoeid? Dan denkt je hoofd meteen: kip, ik heb je en zal je weer bestoken met verwijtende opmerkingen. Dan start je met stap 1 van jouw stappenplan en zo versterk je deze spier om naar je innerlijke stem te luisteren.

Ik geef je een aantal tips die ik zelf ook gebruik op het moment dat de stemmen van mijn hoofd in mijn oren toeteren.

1: in het hier en nu
Als je opmerkt dat je verstrikt bent in de stemmen van je hoofd, ga met je aandacht naar je ademhaling. Dan ben je meteen in het hier en nu en je ademhaling heb je altijd bij je 🙂 In het hier en nu zijn geen problemen en ben je meteen uit je hoofd. Vandaar kun je je innerlijke stem of het Universum vragen wat je volgende stap is.

2: is deze gedachte van mij of van iemand anders?
Als ik voel dat ik niet meer in een staat van ZIJN ben, niet meer in flow ben of voel dat het donker of somber in en om me heen is, vraag ik me af of dit mijn gedachte, gevoel of emotie is. 98% van je gedachte, gevoelens en emoties zijn niet van jou. Als het niet van jou is, kun je er ook niets aan doen of het veranderen, hoe hard je ook probeert. Stuur deze energie terug naar waar het vandaan komt. Je hoeft niet te weten van wie. Energie zoekt zelf de juiste weg.

3: Voelt het licht of zwaar
Als er twijfels zijn of je moet een keuze maken of je zit in een situatie waar je niet lekker inzit, stel jezelf de vraag: voelt dit licht of voelt dit zwaar?
Licht is waarheid
Zwaar is een leugen

4: Waar kies ik voor?
Wat wil jij kiezen? Je hebt altijd een keuze. Als je verstrikt bent in je gedachten, is vaak wat in jou opkomt: dit wil ik niet!! Kijk naar wat wil je dan wél? Waar wil ik voor kiezen? Kies iets dat licht voor je voelt (zie punt 3) Kies de realiteit die jij wilt creëren. Hoe ziet dat er voor jou uit?

5: Een staat van ZIJN creëren
dan is het voor mij tijd om te ZIJN. Mezelf te zijn, in vrede, in vertrouwen, in blijheid, geluk, innerlijke rust, in liefde, in ontvangen en een diepe dankbaarheid. Er is volledig contact met mezelf, ik ben puur mezelf. Er is geen angst, geen paniek, geen verdriet, geen tekort, geen verkramping. Het is zalig en een heel verslavend gevoel. Ik wil er meer van, ik wil er langer in blijven en ik creëer het op elk moment dat ik in een staat van ZIJN wil zijn. Want dan ben ik vrij en weet ik dat alles mogelijk is.

Het zijn heel simpele tips die je waarschijnlijk al tientallen keren voorbij hebt zien komen. Tips die je ooit hebt toegepast en die je weer bent vergeten.

Heb jij hulp nodig om uit je hoofd te komen en nog meer jezelf te mogen zijn? 

Stuur me een mail, dan kijken we samen naar de mogelijkheden: edith@edithhelwegen.nl