Ik ben trots op mezelf
Ik vind het ook een beetje ongemakkelijk om dit te delen. Want zoiets zeg je niet van jezelf en al helemaal niet ‘en public’. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

En toch wil ik het met jou delen. Omdat dit licht voelde, omdat ik dit niet meer hoef te verstoppen. En omdat ik toch al heel veel dingen anders doe dan de ‘normale’ mensen.

Ik deed vanochtend een FB-livestream met Simon Fooks over business. Ik host voor Simon een aantal calls die hij binnenkort geeft. Het was mijn eerste livestream met hem en ik had geen idee waar het over zou gaan en hoe hij zou reageren. Mijn grootste angst was dat ik de woorden niet zou weten in het engels.

Energie is mijn eerste taal. Ik ben me iets gewaar vanuit energie en daarna kan ik er pas woorden voor vinden. In dit geval moet ik dit ook nog omzetten naar een andere taal. Ik maakte vanochtend een wandeling om de bijdrage van de natuur te vragen en ook de zwaarte die ik me gewaar was, los te laten.

Ik stond tegen een boom en voelde die energie van me af glijden. Bomen hebben deze capaciteit. Ze kunnen je ook weer vullen met lichte energie. Ik deed mijn barrières omlaag en liet de energie van het hele bos naar binnen stromen. Ik kon alles ontvangen. Zo mooi, zo fijn, zo nurturing.  Tranen gleden over mijn wangen van dankbaarheid.

Waarom sluiten we ons vaak af voor de energie van de natuur, de aarde en het universum? Nu is de ‘waarom-vraag’ geen juiste vraag, die zorgt dat je in het verleden gaat wroeten op zoek naar een antwoord, een oordeel, een conclusie.

Wat vergt het om je nog meer open te stellen voor de energie van de aarde, de natuur en het universum? Ze willen een bijdrage aan jou zijn. Ze willen je geven waar je naar verlangt. Ben jij bereidt om het te ontvangen?

Ik deed daarna de livestream en het was zo leuk om te doen. Ja, ik moest af en toe naar woorden zoeken. Ik wil enthousiast een verhaal vertellen en dan struikel ik over de woorden of kan ze niet snel genoeg vinden. Zo werkt mijn mind.

Achteraf bleef er een oordeel over hangen in mijn hoofd en ineens schoot me te binnen: eigenlijk ben ik heel trots op mezelf!
Ik heb dit toch maar gedaan!

Ik heb de laatste maanden dingen gedaan die ik normaal gesproken niet snel gedaan zou hebben, ik stap tegenwoordig bijna dagelijks uit mijn comfortzone. Ik werk met mensen die engels spreken, werk in teams, werk met ontzettend leuke mensen, waaronder ook klanten.

Dit had ik nooit kunnen dromen dat dit mijn leven zou zijn.
Ik geniet
Ik heb plezier
Ik creëer heel veel
Het stroomt
Er is zoveel meer gemak op alle gebieden in mijn leven

 

Ik mag mezelf zijn en keuzes maken die anderen niet begrijpen. Ik mag dingen en mensen loslaten, Ik mag ‘nee’ zeggen tegen dingen die niet goed voelen en ik deel datgene waar ik me bewust van ben.

En dat is waar ik trots op ben.

Ik stel vragen:
Hoe wordt het beter dan dit?
Hoe wordt het nog beter dan dit?
Wat is er nu nog meer mogelijk?
Mag ik hier meer van?
Want ik weet dat er nog meer mogelijk is.

Ben jij trots op jezelf?
Wat als je ALTIJD trots op jezelf mag zijn. Omdat JIJ jij bent.
Alleen daarom al mag je trots zijn op jezelf. Je hoeft er niets voor te doen!

Laat die oordelen hierover maar los 😉

 

Heb je hier vragen over of wil je iets delen? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl

 

Liefs,