Er gebeurt veel bij mij de laatste weken. Ik voel dat mijn licht nog feller gaat schijnen, dat mijn licht nog verder reikt dan eerder. Dat voelt goed. Ik hoef me niet meer te verstoppen en ik voel dat ik met datgene ik doe naar buiten mag treden.
Mijn energetische doelgroep roept: we willen weten wat je precies doet.
Ik probeer het helder te krijgen voor mezelf maar het lukt nog niet. Ik leer te vertrouwen op de energie en de energie te volgen. Dat kan ik niet altijd onder woorden brengen.

Mijn ingevingen, de ideeën & de acties die oppoppen, wil ik doen, wil ik volgen en daardoor schijnt mijn licht feller.
Ik heb vorige week mijn huis energetisch laten reinigen waardoor mijn licht in huis niet meer gedempt wordt. Ik hoef niet meer te vechten tegen de donkere wolk die boven mijn huis hing. Een donkere wolk van (collectieve) oordelen, meningen van mensen in de regio over ‘spiritualiteit’. Mijn licht schijnt feller en dat roept reacties op bij de ander. Bewust en onbewust.

Het roept ook reacties en vragen op via social media, via internet. Van bijna elke ‘ontmoeting’ die ik heb, live of via app/mail/social media/skype/telefoon etc, kan ik iets schrijven. Dat heb ik deze week al een aantal keren gedaan en nu doe ik dit weer.

Ik krijg vaak de vraag of ik iets kan betekenen voor mensen die (te) weinig geld hebben. Ze willen graag deelnemen aan een online programma of een sessie bij me doen maar hebben er geen geld voor. Of ik dit gratis kan doen. Soms wordt er nog aan toegevoegd: want je bent toch spiritueel bezig.
Van dat laatste gaan mijn haren recht overeind staan.

Waarom ik geen online programma gratis weggeef?

√ ik geef al héél véél gratis info weg
als je je hebt ingeschreven om mijn nieuwsbrief te ontvangen, ontvang je al heel veel gratis waarde. Ik stuur geen nieuwsbrief om een nieuwsbrief te versturen. Elke nieuwsbrief bevat waarde, bevat tips, handvatten, inzichten waar je direct mee aan de slag gaat of als je ze na een tijdje nog eens leest, lees je weer nieuwe dingen en ontvang je nieuwe inzichten. Precies wat je nodig hebt, elke keer.
Ben je lid van mijn gratis FB-groep, dan bied ik nog meer waarde. Daar kun je al je vragen stellen waar ik antwoord op geef via een reactie of via een livestream. Je kunt hier al zoveel uithalen voor jezelf. Lid worden: https://www.facebook.com/groups/1124045390998355/ en bekijk meteen de livestream die ik vorige gaf over Overgave en loslaten: Hoe doe je dit nou?

√ de waarde die ik bied
in een 1 op 1 sessie of in een online programma is ontzettend waardevol en daar mag best een bedrag tegenover staan. Het is elke keer weer een afgestemd bedrag. Een bedrag waarbij mijn spiritteam me heeft geholpen en het me vaak heeft ingefluisterd. Waar ik soms zelf eerst een paar keer van moet slikken. Ik weet dat ze gelijk hebben. Als ik daarna een lijstje maak met minimaal 40 waarden die het traject of het programma bied, hoef ik niet meer te slikken en voelt het bedrag goed. Dan kan ik hier volledig in meegaan en kan ik dit vanuit mijn hart opschrijven, verzenden en uitspreken. Dat is zo fijn aan mijn spiritteam.

Houd ik me niet aan de prijs die is ingefluisterd, komen er geen aanmeldingen/klanten of klanten waar ik eigenlijk niet mee wil werken. De klanten waarvan je van te voren al weet dat dit een heleboel gezeik gaat opleveren. Gelukkig heb ik dit soort klanten niet meer. Ik voel elke keer opnieuw of iemand een bijdrage is voor mij en mijn bedrijf.

Bovendien: Mijn vaste lasten en alles wat ik investeer om zelf te groeien, de verandering door te zetten waar ik naar verlang en de kennis hierover die ik daarna aan jou doorgeef, moet ook betaald worden. Het liefst met gemak en op tijd 😉

√ je leert niets van een gratis programma
Mijn visie en ook mijn eigen ervaring is, dat wanneer je iets gratis krijgt, de motivatie er niet zo is. Misschien de eerste week wel, maar daarna ebt het weg. Wanneer je ergens voor betaald, ook al is het een klein bedrag, is de motivatie er en haal je ook veel meer uit het programma (of wat het dan ook is wat je krijgt).
Ik kreeg laatst een online programma cadeau. Ik mocht zelfs uitzoeken welk programma. Ik schreef in mijn notitieboek dat ik het programma dat ik kreeg nu echt helemaal ging doen, doornemen en er alles voor zou doen om dit af te maken. Ik heb het niet gedaan. Ik heb er dus niet alles uitgehaald. Vandaar dat ik een commitment van de deelnemer wil zodat je er alles uit kunt halen. Zodat het voor jou echt een meerwaarde heeft zodat je de stappen verder kunt maken.
Ik ben natuurlijk niet gecommitteerd aan het resultaat wat jij uit het programma bereikt maar ik doe er van mijn kant alles aan om dit resultaat zo hoog mogelijk te maken.
Hoe is jouw ervaring hiermee?

√ ik bied termijnbetalingen aan
Lukt het je niet om het hele bedrag in 1 keer te betalen? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ook als is het bedrag heel laag. Dat maakt mij niet uit. Als het goed voelt voor mij en jij wilt echt deelnemen, dan blijf ik in de vraag: wat is hier mogelijk? of welke bijdrage kan ik zijn voor ons 2?
Blijf zelf ook in de vraag: wat is er nog meer mogelijk? Stel de vraag ook aan mij. Ik ben altijd bereid om mee te denken.

√ spiritualitiet houdt dit toch niet automatisch ‘gratis of goedkoop’ in?
Er wordt bij Spiritualiteit vaak vanuit gegaan dat het gratis is of goedkoop. Ik vind het een interessant standpunt.
Mijn standpunt is en blijft dat je ook op spiritueel vlak heel veel waarde bied, de ander helpt naar verandering en dat het niets uitmaakt of hier een label ‘spiritualiteit’ aanhangt (lees: op welke manier de verandering teweeg wordt gebracht)

Van de andere kant zijn er klanten die minder geld hebben en toch betalen voor mijn diensten. Ze maken gebruik van aanbiedingen en (vroegboek)kortingen. Daar is niets mis mee. Het laat zien dat ze heel graag willen en een mogelijkheid vinden om toch de kennis tot zich te nemen.

Ik hoor graag jouw mening hierover.