Ik wil je graag vertellen over een oud patroon van mij. Als ik een keuze had gemaakt in mijn onderneming dan ging ik daarna…..wachten.
Wachten op bevestiging
Wachten op reacties
Wachten op complimenten
Wachten op aanmeldingen

Vooral wachten op bevestiging was voor mij belangrijk. Alsof ik dan de goedkeuring kreeg voor de keuzes die ik maakte. De goedkeuring moest van buitenaf komen.

Ik werd me er begin deze week bewust van dat ik wilde wachten nadat ik de keuze had gemaakt om te stoppen met losse sessies. Het bewustzijn gaat gelukkig razendsnel waardoor ik meteen vragen kon stellen:
Wat wil ik nu doen?
Wat wordt er van mij gevraagd?
Wat creëert vandaag voor mij het meeste?

 

Een aantal dingen die ik inmiddels geleerd heb:
1: een keuze moet van binnen uit komen anders werkt het voor mij niet. Als iemand een goed idee heeft en ik ga er mee aan de slag zal mijn energie na een tijdje zakken. Het is namelijk niet mijn idee maar dat van iemand anders. Ik pik het enthousiasme dat de ander heeft op en maakte het mijn enthousiasme. Uiteindelijk voelde het idee niet goed meer en stopte ik er mee

 

2: je hebt geen goedkeuring van de ander nodig. Echt een cliché.

Het is jouw intrinsieke keuze. Een keuze vanuit jezelf, een afgestemde keuze, een geleide keuze. En die is ALTIJD goed. Niemand hoeft goedkeuring hiervoor te geven. Door het maken van de keuze geef je jezelf al goedkeuring

Ga toch maar eens voor jezelf na hoe vaak je dit nog doet om goedkeuring te vragen of te willen van de ander.

 

3: ga door met creëren als je een keuze hebt gemaakt. Je hoeft niet te wachten. Ga door met wat je van plan bent om die dag te doen. Iets wat je leuk vindt, waar je blij van wordt. Kijk eens naar jouw rolmodel(len). Oprah Winfrey bijvoorbeeld. Zal zij wachten nadat ze een keuze gemaakt heeft? Nee, ze gaat verder of ze gaat iets ontspannends doen. Ze zorgt voor zichzelf omdat de keuze pittig was. Ze gaat niet wachten op wat anderen hiervan vinden.

 

4: ben de energie van jouw keuze. Ben de energie van het leven dat je wilt creëren. Door het maken van een keuze ben je al weer 1 stap dichter bij.

Ik heb vast nog meer geleerd hierover maar het schiet me niet te binnen. Blijkbaar is dit voor nu genoeg.
En daar mag ik op vertrouwen

 

5: oh ja vertrouwen. Vertrouw op de keuze die je gemaakt hebt! Vertrouw op jezelf.

 

Waar wacht jij op? Ga door met creeren. Ga door met het maken van de volgende keuze. Als ik jou kan helpen met  één van bovenstaande punten, stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl