Ik las vanochtend een stukje over het loslaten van controle. Het durven en kiezen om de controle volledig los te laten. Het stukje raakte me. Ik wil nog steeds te vaak controle hebben. Eigenlijk wil ik dit helemaal niet maar soms is de controle sterker dan ik, oftewel: ik maak de controle op dat moment groter dan mezelf, groter dan mijn creatiekracht.

Een doos waar ik mezelf in geplaatst heb en waar ik graag uit wil komen.
Een doos wat mijn leven nu is.

Een doos waar ik af en toe uitkom. Het leven is fantastisch buiten deze doos. Ik kan er genieten, het leven voelt licht, ik voel me vrij, ik ben mezelf, ik ben in het hier en nu, ik kan ontvangen en onvoorwaardelijk geven.

Terug in de doos zit ik vast, loop ik in rondjes, wil ik controle hebben, wil ik weten wat te doen, hoeveel geld er is, hoeveel klanten, deelnemers, aanmeldingen er zijn. Ik wil weten hoe iets loopt en hoe het er uitziet.

Het leven in een doos voelt niet fijn. Het is er onrustig, het voelt zwaar. Ik pas niet in die doos. Ik wil ontsnappen maar ik weet niet HOE. De doos is wat ik ken, is wat ik ervaren heb.

Buiten de doos is er veel onzeker, mag ik vertrouwen, wordt mijn creatiekracht aangesproken, kan ik mijn creatiekracht inzetten. Het is allemaal onduidelijk buiten deze doos. Er is geen HOE. Ik ben degene die de verantwoordelijkheid moet nemen

In die doos kan ik me verstoppen.
In die doos kan ik iets of anderen groter maken

Het leven in deze doos belemmert me. Het houdt me tegen om echt te leven, om te ontvangen, om te zijn wie ik ben en om het leven te leiden dat ik graag wil leven.

Waar maak jij iets of iemand groter dan jou?

Waar maak jij iets of iemand groter dan jouw creatiekracht?

 

Jouw kracht, jouw potentie, jouw creatiekracht om jouw leven te creëren zoals je dat wilt. Ook jij hebt een enorme creatiekracht. Deze kracht kun je voelen als je boos bent. Boosheid is vaak een energie, een kracht die aangeeft dat je (innerlijk) weet dat er meer mogelijk is. Dat is wanneer je voelt dat je in een doos opgesloten zit.

 

Naast boosheid kan dit ook de energie van frustratie, van angst en van pijn zijn. Het is een kracht in jou die gezien wil worden, gehoord wil worden en vooral ingezet wil worden om jou leven te leiden waar jij naar verlangt.

 

Er zijn een aantal stappen om hier meer bewustzijn over te krijgen:

1: weten waar jij naar verlangt. De energie ervaren en zijn van het leven dat jij wilt leiden.

2: maak verbinding met de energie van die boosheid, die frustratie, de angst, de pijn. Vaak wil je het wegduwen, wil je dat het overgaat, wil je het niet voelen. Je vecht er tegen en omdat jouw lichaam jou iets wil zeggen met deze energie, zal deze energie terug blijven komen. Maak verbinding met die energie, ga er mee in gesprek. Vraag wat het je wilt zeggen.

3: welke (andere) keuze kun je dan maken?

 

Dat is het pad van bewustwording. 
Weten wat je ervaart, weten welke signalen jouw lichaam aangeeft. En vervolgens een andere keuze maken.

 

Wil jij meer bewustzijn?
Wil jij leren hoe je meer bewust kunt worden?

Al mijn activiteiten zijn er om meer bewust te worden.
Hoe meer bewustzijn, hoe meer je jezelf kunt zijn.

 

Dit zijn de activiteiten van de komende periode:

maandag 9 maart:  gratis afstandshealing. Aanmelden 

woensdag 11 maart: start van 8 masterclasses Essentiele oliën  Meer informatie

vrijdag 13 maart: Access Bars Class Meer informatie

vrijdag 20 maart: workshop ‘Vergroot bewust ZIJN’ Meer informatie

vrijdag 17 april: start groepstraject ’The Goddess Process’ Meer informatie