Waar vecht jij tegen?
Wat ben jij je gewaar met de pijn die je creëert, maar je nog niet wilt erkennen?

Ik had al een paar dagen hoofdpijn. Wetend dat mijn lichaam me hiermee iets wil zeggen. Ik kwam niet verder dan: ik zit teveel in mijn hoofd, ik mag vertrouwen op wat ik weet en ik mag de controle loslaten. De pijn bleef en het kwam ook heel ongelegen met een weekend vol familie-bijeenkomsten. Ik nam geen tijd er echt mee in contact te komen.

Vandaag wilde ik dit wel en het eerste wat ik zag vanochtend was deze quote: ‘pijn is verzet tegen wat er is’. Deze zin bleef hangen.

 

Waar verzet ik me tegen? Waar ben ik me gewaar van en blijf ik me tegen verzetten?

Ik vecht tegen mezelf. Ik vecht tegen flow, tegen geld, tegen mijn potentie, tegen gemak, tegen wat er is, tegen de energie van anderen, tegen de wereld. Dat laatste is wel erg groot 😂😂 maar zo voelt het soms wel.

Ik liep door het bos vanmiddag en dacht: welke keuze(s) heb ik hier? Welke keuze kan ik nu maken?
Ik keek om me heen, zag de bomen, de natuur, voelde hun energie. Ik deed mijn barrières omlaag en ontving de energie van de natuur, van de zon, de bomen.

En wow, wat een Shift! Geen vechten meer, maar ontvangen. Een zachte liefdevolle energie. Er was ontspanning, verbinding met mijn lichaam, ik kon zakken in mijn lichaam. Het voelde licht en ik besloot de lichte energie te voelen en deze te volgen. In plaats van het met mijn hoofd te willen begrijpen, willen analyseren want dan ‘zet’ ik het ‘vast’ en label ik het met ‘zo hoort het te voelen’.

Dat is niet zo! Lichtheid, ruimte, creatie, stoppen met vechten, ontvangen is elke keer anders. Je kunt het niet labelen en vastzetten. Dus volgde ik de energie en liep ik een heel andere route als die ik wilde lopen. Ik kon genieten van de winter, de opkomst van de maan en de zon die langzaam onder gaat.

Wil je aub stoppen met vechten?
Wil je stoppen met vechten tegen jezelf en de potentie die je hebt?
Wil je luisteren naar de signalen van je lichaam?
Wil je je gewaar worden van wat je weet? En dit erkennen?
Dit creëert meer voor jou
Dit creëert namelijk de realiteit waar jij naar verlangt.
Vechten tegen de realiteit die je niet wilt, creëert niet de realiteit waar je naar verlangt.

 

Welke keuze kun je vandaag maken om te stoppen met vechten?

 

Heb je hier vragen over of wil je hierover iets delen? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl

 

Liefs,

Edith