Maandagochtend, en ik had een beetje een baal-gevoel. Ik luisterde naar een livestream waar ik normaal gesproken heel blij van word maar dit keer niet. Ik dacht: dan pik ik niet de woorden op van de livestream maar ik kies om alleen de energie van de livestream voelen. Dat voelde goed.

Waar ik vroeger heel gefrustreerd mijn baal-gevoel om zou buigen naar vrolijk en blij want ik heb zoveel te doen, deed ik dit niet. Ik kan de energie kiezen die ik wil kiezen maar een baal-gevoel omzetten naar een heel hoge energie vind ik ‘hard’ werken en voelt voor mij zwaar. Daar wilde ik vanochtend niet voor kiezen.

Ik vroeg mezelf af: waar heb ik nu zin in om te doen? Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen, dat dit baal-gevoel verdwijnt?
2 vragen die ik heel vaak stel. 2 vragen om de mogelijkheden open te houden, om alles wat ‘moet’ aan de kant te zetten om eerst voor mezelf te zorgen. Als ik lekker in mijn vel zit en mezelf kan zijn, dan pas kan ik er ook voor de ander, voor jou, zijn.

Ik ging schrijven, brood bakken, poetsen, opruimen, ik zette de wasmachine aan, ik lunchte samen met mijn man, ik deed een coachsessie met een geweldige client en daarna, nam ik de tijd voor mezelf. Ik dacht: zo! nu voel ik me weer mens. Het mens dat ik wil zijn. Het mens waarin ik blij ben en mezelf kan zijn en kan ZIJN. Een staat van bewustzijn, van ruimte, van kunnen ontvangen en creëren.

Van balen naar blij en weer mezelf kunnen zijn

Ik begon weer met schrijven want ik had een aantal ideeën. Ik schreef deze ideeën op en vanuit het niets ontstond de titel van een online masterclass, de dag en de tijd en de tekst voor deze online masterclass. Ik werd blijer en blijer. Binnen no time had ik alles geregeld: tekst op de website, webinar aangemaakt, nieuwsbrief verstuurd, bericht geplaatst op divers social mediakanalen. Alles in een geweldige sprankelende energie.

Heel vaak lees ik berichten van andere mensen dat ze het moeilijk vinden om vanuit de negatieve gedachten weer om te buigen naar de positieve gedachten.
Vaak lees ik ook dat mensen in de sleur van het dagelijkse leven meegaan, dat ze focus missen en zich niet meer kunnen richten op hun intentie, hun doel, hun verlangen.
En dat situaties zwaar voelen.
Vaak blijven mensen hangen in een negatieve gedachten en creëren een neerwaartse spiraal waar ze maar moeilijk uitkomen.

Wat herken ik dit!
Dagen bleef ik hangen in negatieve gedachten, ik bedacht scenario’s die toch nooit uitkwamen, ik gaf mezelf overal de schuld van, ik was heel streng naar mezelf en ik had nooit genoeg gedaan. Ik moest altijd bezig blijven en ‘goed voor jezelf zorgen’ daar had ik nog nooit aan gedacht. Ik  zeg dit nu in het kort maar het voelde zwaar, ik voelde me verstrikt in mezelf en zag vaak geen licht in de tunnel. Het voelde als constant zoeken naar de juiste knop of de juiste deur waardoor het licht zou aangaan en ik in een ander leven terecht zou komen, waar ik heel graag wilde zijn.

Hoe anders is dit nu.
Ik kon vanochtend naar mezelf kijken met liefde, er was compassie. Ik schreef zelfs naar aanleiding van de vraag: wat heb ik nu nodig? mild zijn naar mezelf en oordelen over mezelf ontcreëren en vernietigen.
Vroeger had ik deze vraag NOOIT gesteld. Ik moest door van mezelf, niet zeuren maar doorgaan. Dan zou ik heel verkrampt een blog geschreven hebben, berichten hebben gemaakt en mijn administratie zijn gaan doen.

Herkenbaar?

Meld je dan aan voor de online masterclass ‘5 tools om jouw leven lichter te maken’

Waarin je leert
√ hoe je omgaat met de energie van anderen zonder overprikkeld te raken
√ hoe je je leven lichter maakt op het moment dat het zwaar voelt
√ op welke manieren jij je negatieve gedachten of stemmingen kunt ombuigen.
√ hoe je elke keer kunt kiezen voor lichte energie
√ hoe je met liefde naar jezelf kunt kijken
√ welke vragen je kunt stellen voor meer mogelijkheden om jouw realiteit te creëren.
en laat ik jou ervaren hoe je jouw eigen energie weer kunt voelen. De energie van jou pure ik.
Bovendien neem ik de energie van Maria Magdalena mee, die een boodschap voor je heeft om met liefde naar jezelf te kunnen kijken.

Online masterclass: ‘5 tools om je leven lichter te maken’
Wanneer: donderdag 25 januari
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
Prijs:  € 15,- excl BTW

[maxbutton id=”112″ ]