Vanochtend in het programma ‘5 dagen De waarde van JOU‘ spraken Jannie de Jonge en ik over jezelf als prioriteit stellen. Jezelf op de eerste plaats zetten is jezelf waarderen. Wanneer je anderen of iets anders altijd prioriteit geeft, doe je jezelf tekort en waardeer je jezelf niet.

Dat geldt ook voor je business. Stel jij jezelf als prioriteit in je business of laat je je klanten prioriteit zijn?
‘De klant is koning’ was mijn standpunt toen ik 13 jaar geleden als ondernemer begon. Dat standpunt heb ik lange tijd niet meer. Ik bepaal wanneer ik afspraken heb met klanten, ik bepaal wanneer ik een reactie geef op hun appjes of mails. Ik hoef niet 24 uur per dag in dienst te staan van mijn business. Ik reageer meestal snel maar laat ook weten als het me niet uitkomt.

Steeds meer zie ik mijn eigen ritme, het ritme in mijn menstruatiecyclus, de cyclus van de maan (en vaak lopen die laatste 2 cyclussen gelijk) Dat geeft me zoveel meer rust, en ook rust in mijn business. Ik hoef niet meer te forceren. Ik kan ZIJN, ontspannen en creëren. Er is meer gemak en ik kan mezelf ontvangen, zoals ik ben. De verbinding met mezelf wordt hierdoor veel sterker. Ik kan steeds meer mezelf zijn, zonder oordeel en zonder mezelf raar te vinden. 

Ontdek jouw ritme. Erken jouw eigen ritme en probeer niet in andermans ritmes te stappen want dat werkt niet. Ik kan het weten! Ik heb dit jaren gedaan en het werkte niet voor mij.

Wat werkt wél voor jou?
Wat als je hier naar kijkt. Hoe vreemd dit ook is. Hoe anders dit ook is. 

Juist dan stel je jezelf als prioriteit.

Juist dan waardeer je jezelf

Juist dan ben je jezelf.

 

Wil je hier verandering in brengen?

Inzicht geeft je de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Jezelf prioriteit stellen is een verandering van ‘moeten’, van controle, van je laten leiden, loyaal willen zijn, naar zelf de regie in handen nemen. 

Dan zet je jezelf op de eerste plaats.
Dan waardeer je jezelf.
Dan laat je de controle los.
Dan is er meer gemak, ontspanning en kun je ondernemen vanuit ZIJN.

Wil je hier meer van?
Een sparringsessie is een start om inzicht te krijgen en een andere keuze te maken.