Iemand reageerde op mijn blog van zondag ‘niemand hoeft een schuldgevoel te hebben’ met: Collectief is er nog veel pijn.

Die pijn op collectief niveau is zo voelbaar voor mij en is vooral een motivatie om mijn werk te (blijven) doen. 

Mijn drive is om bewustzijn te creëren, om mensen te laten zien dat er iets anders mogelijk is.
Er is nog zoveel schuldgevoel, schaamte, oordeel bij vrouwen. Er zijn nog zoveel vrouwen onbewust dat ze dit met zich meedragen en dat dit hun leven bepaalt.

Ik zou zo graag een wereld willen zien waarin iedereen gelukkig is, iedereen het leven kan leven waar hij/zij naar verlangt. En ja, waarschijnlijk is dit een utopie, en ik houd telkens voor ogen dat ik met alles wat ik doe hier aan kan bijdragen. Al is het maar op kleine schaal.
Ik zie altijd het rimpel-effect voor me. Het begint bij jezelf en het rimpelt uit over de hele aarde, eerst klein en het wordt steeds groter.

De bijdrage die ik lever door onder andere energetisch lichaamswerk, de baarmoederhealing en de Rite van de Baarmoeder zijn mooie methodes om schuldgevoel en schaamte (en andere emoties/oude patronen)  los te laten en je te bevrijden van alles wat je meedraagt en je niet meer dient.

Hoe zou het zijn wanneer je niet meer gebukt gaat onder deze schuld- en schaamtegevoelens? Waar je tegen vecht, ze wegstopt maar die er altijd zijn en die je altijd met je meedraagt. Die altijd ‘aanwezig’ zijn op het moment dat je keuzes maakt waardoor ze dus jouw keuzes beïnvloeden.

Hoe zou het zijn als je je leven creëert vanuit verbinding met jezelf, vanuit de bevrijding, vanuit de energie die jij bent: licht en sprankelend?

Deze periode die in het teken staat van loslaten, van detoxen, van de voorjaars-schoonmaak is uitermate geschikt om jouw lichaam aandacht te geven en het te geven wat het nodig heeft.

Wanneer je voelt dat het tijd is om deze emoties los te laten, stuur me een bericht en we kijken samen naar de mogelijkheden en naar wat bij jou past.

 

PS: vandaag, 1 maart, is het complimentendag.
Wie geef jij een compliment vandaag? Ik geef jou een compliment als trouwe volger, voor het lezen van dit blog en mijn nieuwsbrieven en wellicht op de social media kanalen.

DANK JE WEL ❤️

 

van oordelen naar compassie

Als dank bied ik het online programma 7 dagen van Oordelen naar Compassie, met korting aan. Want oordeel en complimenten gaan niet samen. Ook voor jezelf niet.

Dit programma geeft je in 7 audio-opnames informatie, ervaringen en praktische en energetische oefeningen om meer zelfliefde te ervaren en voorbij te gaan aan het oordeel voor jezelf. Het koesteren van jezelf, keuzes maken vanuit liefde voor jezelf, zachter zijn naar jezelf, jezelf geven wat je nodig hebt en jezelf prioriteit maken zorgen ervoor dat die liefde voor jezelf makkelijk kan stromen met het gevolg dat je ook meer kunt ontvangen.
Ook de complimenten die je van de ander krijgt. Want die hoef je niet meer weg te wuiven.

Dit programma is direct beschikbaar!