Mijn inzicht van de afgelopen weken wil ik graag met je delen. Wellicht herken je het of valt het kwartje na het lezen van dit blog.
Ik word blij van veel werken
Dat wist ik al maar ik zag nu een verband: Als ik te weinig doe, ga ik me vervelen en ga ik in mijn hoofd zitten. In mijn hoofd zitten houd voor mij in dat ik uit mijn flow ben en in een neerwaartse spiraal terechtkom: nergens meer zin in, uitstelgedrag, not showing up, weinig motivatie. En dan ben ik me nog meer gewaar van gedachtes van angst, tekort, depressie, negatieve gedachtes en ga ik hier veel sneller in mee in plaats van in mijn eigen energie te blijven. Ik blijf dan iets fixen wat a) geen probleem is en b) niet van mij is.
 
Not fun dus!!
 
Een balans tussen genoeg te doen en voldoende tijd voor mezelf is de uitdaging.
Alleen maar bezig zijn met creaties voor anderen zorgt voor te weinig tijd voor mezelf, te weinig tijd voor verbinding met mezelf en reflectie. Dan is er geen inspiratie voor content.
 
Ik houd niet eens van het woord balans 
Laten we het “een goede combinatie” noemen.
Juist door heel bewust te zijn en te blijven afstemmen met mezelf en mijn lichaam. Afstemmen doe ik door het stellen van vragen. Ik kan wel aannemen dat mijn lichaam nog even door wil maar is dat ook zo??
 
Ik stel vragen zoals:
Waar heb ik nu zin in?
Wat vraagt aandacht in mijn lichaam? Als mijn hoofd (te) vol zit of ik word geïrriteerd dan ben ik eigenlijk iets te laat. Daar merk ik wel aan dat ik mag stoppen en iets anders mag doen.
Is er nog iets wat ik wil doen vandaag?
Waar heeft mijn lichaam behoefte aan?
Welke business/klant/dienst vraagt om aandacht?
 
Door hier even tijd voor te nemen groeit je bewustzijn en ben je ook weer meteen in verbinding met jezelf, je lichaam en je bedrijf.
 
Deze balans zorgt de afgelopen weken voor flow, voor meer plezier en enthousiasme, voor nieuwe klanten, voor meer inkomsten, voor meer inspiratie, meer ideeën, meer connecties. Voor meer creaties dus en ik stuiter ’s ochtends weer uit mijn bed om de dag te beginnen.
 
Stuiter jij ook van enthousiasme uit je bed ‘ochtends?
Niet?
Dan is het tijd om een sparringsessie te boeken.
 
Of denk je dat je het wel alleen kan omturnen?
Dat was lange tijd mijn valkuil! Ik kan het wel alleen en schaamte dat ik weer was afgezakt.
Nog iets wat ik de afgelopen jaren geleerd heb: de verandering gaat veel sneller als ik hulp inschakel.
Al is het maar 1 sessie. Je hebt meteen helderheid, focus en weet weer welke stap(pen) je te zetten hebt.
Je hoeft het als ondernemer niet alleen te doen!
 
!! De sparringsessie is nu met korting! (summer sale 2023)