Volgens mijn Human Design profiel, Manifesting Generator, is de strategie die bij me past: reageren.

Als ik terugkijk op mijn ondernemerschap herken ik dit wel. Ik lees iets en krijg een ingeving. Ik praat met klanten en krijg ideeën en zie de mogelijkheden. De mooiste dingen zijn op mijn pad gekomen door te reageren. 
Mezelf forceren om iets te bedenken, werkt dus niet. Been there, Done that. Het kost alleen maar energie en tijd. En het gaat niet met gemak.

De afgelopen tijd speel ik hiermee. Het spel is om me alleen maar te laten leiden door mijn intuïtie en de geïnspireerde acties die hier uit voortvloeien. Ik doe niets om bezig te moeten zijn. Ik stel vragen wat ik het liefst wil doen, welke boodschap ik vandaag de wereld in mag slingeren en ga door met wat ik wil doen als ik niet meteen een antwoord ontvang.

Vanochtend komt er niets. 
Er komt ook niets voorbij waarbij ik een ingeving krijg. De stem in mijn hoofd die me aanzet tot het doen van ‘iets’ laat ik als een wolkje voorbij drijven. Er zijn trouwens prachtige wolken buiten in de lucht vanochtend maar dat terzijde. 


Een half uur later is er nog steeds niets voorbij gekomen waarbij het vonkje aanspringt en ik merk dat ik wat ongeduldig word. Het stemmetje komt langs: ik kan toch niet ‘alweer’ niets doen!

Dank je voor die gedachte maar ik hoef er niets mee. Langzaam kom ik tot rust. Het wordt hierdoor ook rustiger in mijn hoofd. De stemmetjes verdwijnen.

Ik hoef helemaal niets.

Als ondernemer is er altijd wel iets te doen. Niets van alles wat ik nog kan doen vraagt om aandacht. Ik forceer mezelf niet meer, ik hoef geen to-do lijstje af te werken, ik hoef niets. 

Dat is heel relaxed werken en met zoveel meer plezier!

Hoe werkt dit voor jou?

PS: Meer weten over dit avontuur van het volgen van de energie?
Kijk dan HIER naar de aflevering van mijn Create Beyond this Reality Ochtendshow