Ik was vanochtend naar de yogales. Een yin-yogales met oefeningen om je bindweefsel te versterken. Oefeningen vanuit de vrouwelijke energie. Zacht maar toch pittig.

Ik kon me vanochtend makkelijk overgeven aan deze oefeningen. Heerlijk om minutenlang in dezelfde houding te zitten en de weerstand te omarmen. Naar de weerstand toe te ademen. Ik was niet helemaal fit en wilde vanochtend niet het uiterste van mezelf vergen.

Ik hoorde de yogadocente een aantal keren, op de achtergrond, zeggen: ‘ontspan je schouders’, ‘ontspan je kaken’
‘Ik nodig je uit om  1 stap terug te gaan in de houding’
‘Ik moet eerst van mezelf in deze houding’ riep een dame terug.

Dat houdt in: eerst over de grens om naderhand tot de conclusie te komen dat je teveel van jezelf vergt.

Ik glimlachte in mezelf. Dit had ik een aantal jaren ook gezegd. Niet luisteren naar mijn lichaam en vol in de uitdagendste houding. Want dan had ik pas het gevoel dat ik gewerkt had. Ik had het gevoel dat ik alles gegeven had. Dat ik mijn uiterste best had gedaan want opgeven is geen optie.

Ik was hard voor mezelf en deze dame is dit ook. Ze mag niet liggen van zichzelf, ze mag niet ontspannen, ze mag geen minder uitdagende houding van zichzelf. Ze moet tot het uiterste gaan van zichzelf.

Ze heeft lichamelijke klachten maar ze relateert het nog niet aan haar ‘moeten’, het hard zijn voor haarzelf. De yogadocente brengt haar dit stap voor stap bij.

Hoeveel verg jij van jezelf?

Ik help je graag om wat milder voor jezelf te zijn. Het moeten te veranderen in willen en je te helpen om dit patroon te doorbreken. Het heeft bij mij een tijd geduurd voor ik dit proces onder de knie had, te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en hier ook iets mee te doen. Het zorgt ervoor dat ik veel minder uren werk en gedaan krijg wat ik wil. Het stroomt meer en ik ervaar meer plezier in het leven.

Hoe zou het voor je zijn om je dag te starten in een zachtere energie, waarin je doet wat je te doen hebt maar vanuit een andere intentie?
Een intentie van lichtheid, van vrijheid, van vertrouwen, van liefde, van flow.

 

Vind jij het tijd om dit patroon te doorbreken?

Stuur me een mail, dan kijken we samen naar de mogelijkheden: edith@edithhelwegen.nl