Ik kan het maken van keuzes, soms voor me uit schuiven. Dan wil ik er niet naar kijken, duw ik ze weg, wil ik ze niet zien. Maar ze blijven wel ergens in mijn hoofd hangen waardoor het zwaar wordt. De keuze wordt dan uiteindelijk gemaakt vlak voor ik echt mag kiezen waardoor het voelt alsof ik voor het blok wordt gezet. Wat ook niet fijn is. En zo kan ik het me enorm moeilijk maken. Het voelt ook echt zwaar als ik dit schrijf.

Het zijn ‘grote’ keuzes en soms zelfs ‘suffe’ (=oordeel) keuzes, zoals:
* Hoeveel manuals laat ik uitprinten voor een Access Bars Class?
* Ga ik deze ophalen met de fiets of met de auto? Ik moet er voor naar de stad en dan zijn er vaak parkeerproblemen, vandaar dat ik het liefst met de fiets of wandelend ga.
* Ga ik vandaag boodschappen doen of red ik het nog met etenswaar wat ik in huis heb tot het weekend
* Zelfs de keuze om te gaan plassen, brood bakken en koken kan ik uitstellen omdat ik er geen zin in heb of bang ben dat ik uit de flow raak als ik net lekker in de flow zit.
etc.

Eigenlijk wil ik me niet met dit soort keuzes bezighouden maar ik mag ze nu eenmaal maken. Wellicht kan ik in de toekomst iemand inhuren die deze keuzes voor mij maakt en alles regelt waardoor ik me alleen kan bezighouden met wat ik echt leuk vind 😉

Zo ook afgelopen maandag. Ik ontdekte dat ik helemaal geen manuals meer had voor de Access Bars class die ik woensdag gaf, en nu móest ik ze wel uit laten printen. Ik koos om extra manuals uit te laten printen. Zo werd ik telkens geduwd om een volgende keuze te maken. Ik maakte de keuzes met hangen en wurgen.

Wat als je deze keuzes nu eens maakt met lichtheid en plezier?

Een andere keuze die ik niet meer wilde uitstellen was de keuze om deel te nemen aan een 4 daagse training van Access Consciousness, de Foundation. Ik had me al 2x eerder (in 2017 en 2018) ingeschreven en had me weer afgemeld. Ik ging dit keer vragen stellen:
Wat creëert het voor mij als ik dit kies?
het voelde enorm licht
Wat creëert het voor mij als ik dit niet kies?
het voelde zwaar
Wat creëert het voor mij over 5 jaar als ik dit kies?
het voelde weer enorm licht

De keuze is gemaakt. Ik mag me aanmelden en dus dat was wat ik deed. Daarna begon de weerstand. Mijn innerlijke criticus ging er mee aan de haal. Ik blokkeerde mezelf helemaal. Er was onrust. Ik kon er niet van slapen. Tussendoor vond ik elke keer weer de rust, kon ik weer verbinden met mezelf en daarna nam mijn hoofd het weer over.
Tot ik een audio luisterde waar de vraag werd gesteld: heb je wel écht gekozen?

Uuhhhh nee! Ik heb me wel aangemeld maar ik heb het nog niet gekozen. Jeetje, dat zette alles op zijn kop.
Ik heb niet echt gekozen om deel te nemen aan de Foundation
Ik heb niet echt gekozen om succesvol te zijn
Ik heb nog niet echt gekozen voor gemak
Ik heb nog niet echt gekozen voor mijn 2e business
Ik ontdekte allemaal dingen waar ik eigenlijk nog niet voor had gekozen.

Het moment dat je écht kiest, gaat er een hele wereld open.

Waar heb jij nog niet écht voor gekozen, dat als je het zou kiezen, je de vrijheid creëert waar je naar verlangt?

Je bent zo gewend om keuzes te maken vanuit je hoofd waardoor er vaak onzekerheid en twijfel ontstaat. Laat jouw lichaam bepalen wat het wil en vraag of jouw lichaam je wilt helpen om jouw leven mee te creëren.

 

Stel vragen, zoals bovenstaande en ben je bewust van de ruimte, de lichtheid of juist de zwaarte, het inkrimpen/verkrampen of donkerte. Als het licht voelt is dat de waarheid, het donkere en zware is een leugen. Zo gaat keuzes maken sneller en met veel meer gemak. Hoef je er niet oeverloos over na te denken.

Op deze manier keuzes maken werkt voor mij heel goed omdat ik in mijn hoofd kan gaan zitten en er oneindig over kan nadenken en twijfelen. Mijn innerlijke criticus is heel sterk en bij de minste twijfel of onzekerheid, laat die zich horen.

Weerstand voor het maken van de keuzes is mijn inziens, weerstand tegen gemak, weerstand tegen vooruitgang, weerstand om een andere realiteit te creëren, om te vermijden dat je in de flow komt, welke (onbewuste) leugens vertel je jezelf over keuzes en de gevolgen van deze keuzes en/of het niet kiezen ervan.

Hoeveel leugens gebruik jij om jezelf te stoppen van het maken van keuzes?

 

Het grote inzicht van dit alles is dat ik door het niet maken van de keuze, en het niet echt kiezen, mezelf tegenhoud en het gemak niet kies.

 

Hoe zou het zijn om elke keer vanuit deze lichte energie keuzes te maken en door te gaan met het maken van keuzes zodat je je eigen realiteit kunt creëren?

 

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl