Ik kreeg van het weekend mijn eerste referentie voor het online program “Light your Fire’ en wat was ik hier blij mee. Na de lancering is het spannend of iemand geïnteresseerd is in het programma, wat gelukkig zo was. Daarna kwamen er stemmetjes in mijn hoofd: ‘wat als ze het niets vinden?’ ‘wat als het niet goed is?’ ‘wat als ze er niets aan hebben?’
En elke keer was ik me bewust van het feit dat dit mijn stemmetjes in mijn hoofd waren. Mijn innerlijke criticus die op mij in praatte.

Elke keer als ik deze stem hoorde koos ik voor vertrouwen en voor krachtige gedachtes. Ik heb dit online programma vanuit mijn intuïtie gecreëerd. Ik heb hierbij helemaal mijn innerlijke leiding gevolgd. Dan kan het in mijn ogen niet zo zijn dat dit niet waardevol is. En dus koos ik voor vertrouwen, elke keer opnieuw. Ik hoorde de stem in mijn hoofd maar ik handelde er niet naar. Dat gaf zo’n rust in mijn hoofd.

Ik laat me niet meer leiden door mijn innerlijke criticus. Dat heb ik jaren gedaan maar nu niet meer. Mijn innerlijke criticus bepaalde mijn leven, bepaalde hoe ik me voelde. Ik voelde me niet goed genoeg, ik moest altijd beter presteren. Ik voelde me vaak down, ik voelde me eenzaam, ik voelde me beperkt. Ik was streng naar mezelf, ik was hard naar mezelf toe en ook naar anderen. Mijn innerlijke criticus bepaalde dat ik altijd maar aan het werk was, hoe ik mezelf uitputte door de stem in mijn hoofd die zei dat ik door moest gaan. De ene actie na de andere moest uitvoeren. Zo perfect mogelijk.

Ik moest veel van mezelf. Ik beperkte mezelf hier mee, kaderde mezelf af en zag veel mogelijkheden niet.
Elke keer als ik hier aan denk of zoals nu, erover schrijf, voel ik de kramp in mijn borst. Voel ik de starheid.

Hoe ver laat jij jouw innerlijke criticus jouw leven bepalen?

Nu ik gekozen heb om mijn hart te volgen en niet mijn hoofd is het licht, is er vrijheid, is er ruimte en zijn er onbegrensde mogelijkheden.
Ja, ik heb gekozen. Je kunt hier voor kiezen. Jij bent de meester over jouw gedachten en jouw gevoelens en hoe jij je leven leidt.

In hoeverre laat jij je leiden door omstandigheden?
In hoeverre kies jij zelf voor jouw gevoelens? Jouw emoties?

Toen ik door had dat mijn innerlijke criticus niet dezelfde persoon was als ik, heb ik besloten te kiezen voor mijn hart. Voor mezelf en voor wie ik wil zijn.

Wie wil jij zijn?
Welke persoon wil jij zijn?

De eerste stappen om dit helder te krijgen is te schrijven over wie jij wilt zijn. Wat je dan doet, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Wie ben jij dan?

Vervolgens ga je je zo gedragen. Dat klinkt heel simpel en eigenlijk is het dat ook.
Jij KIEST om deze persoon te zijn.
Jij KIEST om te doen wat deze persoon doet.
Jij KIEST om je te gedragen zoals deze persoon.

Door bewust te zijn. Door in het hier en nu te zijn. Door af te stemmen op deze persoon. Door elke dag opnieuw te voelen hoe deze persoon zich voelt. In het begin zul je dit meerdere keren per dag moeten doen omdat je een oud patroon wilt veranderen.

Dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen.
Discipline om hier mee bezig te zijn. Doorzettingsvermogen om elke keer weer opnieuw te kiezen voor de persoon die jij wilt zijn, voor de missie die jij hebt, voor jouw rol hier op aarde.
Als je steeds opnieuw kiest om jouw hart te volgen kies je voor licht, voor jouw grootsheid en voor vrijheid.

Omdat veel lichtwerkers moeite hebben met het volgen van hun hart, het vertrouwen in hun intuïtie en het kiezen voor degene die ze heel graag willen zijn maar nog niet durven te zijn heb ik het coachprogramma ‘Shine your light‘ ontwikkeld.

Een coachprogramma waar je individueel of met een groep werkt aan jouw eigen ontwikkel-punten, in jouw tempo en op jouw manier. Ik help, heal, coach, spar met jou. Ik ben jou steuntje in de rug, ik daag jou uit, geef je een liefdevolle schop onder je kont en/of haal jou uit je comfortzone.  Waardoor jij, jouw licht kunt laten schijnen over deze wereld op de manier die bij jou past.

Meer informatie over dit coachprogramma

PS 1: Op vrijdag 7 april om 13.00 uur geef ik een gratis online training ‘Je innerlijke criticus de baas’. Aanmelden kun je HIER

PS 2: lees HIER de referentie die ik mocht ontvangen van het online programma ‘Light your Fire’