Ik werd vorige week geattendeerd op het feit dat ik te streng voor mezelf was.
Het kwam binnen. Tranen vloeiden. Was dit echt waar? Ja, het klopte.
Ongemerkt was ik streng naar mezelf. Legde ik de lat te hoog, verwachtte ik teveel van mezelf, verwachtte ik teveel van anderen en dacht ik in resultaten.

Teveel moeten van mezelf
Teveel willen doen en uiteindelijk tot niets komen.
Bestraffing, afstraffing, Stemmen in mijn hoofd die met en vingertje wijzen.
De gedachte: dat ik het WEER zover had laten komen was nog een extra oordeel er boven op.

Ik ging terug naar mijn basis. Ik besloot om de boel de boel te laten en me volledig te richten op het zorgen voor mijn man die een (kleine) operatie onder narcose, moest ondergaan. Ik kon me er helemaal aan overgeven. Samen zijn, ZIJN. Af en toe een healingsessie en verder niets.

Ik doe wat ik leuk vind, daar ligt het niet aan dat ik de lat voor mezelf hoog leg. Ik voel ook heel erg wat ik wel of niet kan doen, waar ik mijn aandacht tijd en energie aan mag besteden. Met wie ik mijn tijd wil besteden. Ik doe de dingen steeds meer vanuit wat er gevraagd wordt vanuit mij, vanuit het Universum, vanuit mijn innerlijke stem. Mijn innerlijk weten komt steeds meer naar boven ik leer om hier op te vertrouwen.

Waar gaat het dan mis?
Er is geen goed of fout, geen mis of verkeerd.
Ik hang teveel verwachting en resultaat aan alles wat ik doe. En dat voelt enorm zwaar. Alsof ik overal aan moet trekken. Iets dat ik wil en kan veranderen.
Ik leg de lat voor mezelf te hoog. Het is mijn valkuil, een van mijn grootste. Waar ik regelmatig in trap. Controle willen hebben, willen sturen, bedenken waar klanten, inspiratie, energie en geld vandaan moet komen. altijd denken dat ik iets nieuws moet bedenken, altijd weer een nieuwe uitdaging nodig denken te hebben. Altijd weer opnieuw moeten beginnen.

Ik realiseer me dat ik zoveel mooie programma’s, trajecten en masterclasses heb gemaakt en heb gegeven. Ik doe het maar 1x. Dan is bij mij de uitdaging er af. Dan durf ik het geen 2e keer meer aan want dat is té gemakkelijk. Het voelt zwaar en dus niet als waarheid.

Het is niet té gemakkelijk en het zal ook nooit precies hetzelfde zijn. Ik ontwikkel mezelf dus alles wat ik er in stop, wat ik creëer en doe zal altijd anders zijn. Een andere inhoud, iets meer, iets groter, meer deelnemers, een andere locatie etc.

Het zal de ander altijd een wat extra’s geven. Ik kan het programma aanpassen, bijschaven, mooier maken, kleur geven. Ik kan van daaruit werken. Ik heb een basis gecreëerd en de basis veeg ik nu elke keer weg en begin ik weer opnieuw. Een basis geeft de ander ook meer houvast.

Hoe kun je je eigen basis creëren?
Een basis van verbinding met jezelf, de warde van jezelf zien en daardoor kunnen thuiskomen bij jezelf. Een mooi proces voor de winter om je basis te creëren waardoor je in de lente kunt zaaien.
Een basis van veiligheid, van geborgenheid bij jezelf.
Een basis van vertrouwen, van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Jij bent immers de creator van jouw leven. Niet de omstandigheden, niet de mensen in jouw omgeving, niet de instanties, niet de regels en de wetten. Nee: JIJ bent verantwoordelijk.

Wat is er nodig dat JIJ jezelf meer dan voldoende waarde geeft?
De waarde dat jij belangrijk bent, een creator bent, een missie hebt hier op aarde?

Hier kan ik jou bij helpen!
Hier wil ik je heel graag bij helpen in het traject ‘Thuiskomen bij jezelf’ waarin je leert:

– jezelf waardevol te vinden
– de veringen met jezelf te herstellen en te verstevigen
– jouw leven te creëren zoals jij het voor ogen hebt
– minder streng te zijn voor jezelf
– mild en liefdevol te zijn naar jezelf
– zodat je jezelf waardeert om wie je bent met al jouw mooie, bijzondere, rare kanten en met de kanten
waar je niet zo blij mee bent. Dat zijn vaak jouw onderscheidende kanten.
– te leren om jezelf volledig te omarmen en te erkennen
– te ZIJN wie je bent
– de vrijheid te creëren voor jezelf door los te laten wat je niet dient, wat niet van jou is en wat jij
niet gekozen hebt
– te leren keuzes te maken die bij jou passen, die jij kiest omdat het licht voelt
– te leren de lichte sprankelende energie te volgen die jou in flow brengt
– leren omgaan met hoog sensitiviteit, met prikken en al jouw sensitieve zintuigen
– jouw innerlijk vuur te laten branden
– de geïnspireerde acties te nemen die nodig zijn

Je komt thuis bij jezelf
waar alles mogelijk is
waar jij mogelijkheden blijft creëren
waar jij boven het maaiveld uitsteekt en jezelf kunt zijn

Het is een individueel traject
volledig op jou gericht
met healingsessies, coaching, en onbeperkt mailcontact om jouw proces voort te zetten.

Met als BONUS een jaar lang toegang tot de online omgeving van The Spirit School
en als EXTRA BONUS: een uitgewerkte Numeroscoop waardoor jij meer inzicht krijgt in ‘wie ben ik’, ‘wat is mijn missie’ en de uitdagingen in jouw leven.

Wil jij jezelf weer vinden, je met jezelf verbinden en thuiskomen bij jezelf?
Stuur me een mail: edith@edithhelwegen.nl