Ik had van de week 2 nachten veel te kort geslapen. Het gevolg is dat mijn hoofd hierdoor eerder de leiding neemt. Mijn innerlijke criticus en mijn egostemmen zijn alert. Op het moment dat ik wat minder alert ben door vermoeidheid, slaan zij toe.
Ze roepen dat ik het beter had moeten doen, dat het niet slim is wat ik gedaan heb, dat ik nu met de ‘gebakken peren’ zit etc. Iets waar ik in eerste instantie helemaal niet mee bezig was, wordt opeens mega-groot. Het beruchte ‘van een mug een olifant maken’ is er niets bij.
Ik ken het spel van mijn hoofd. Ik laat het even en kan bij mezelf blijven. Ik weet dat het niet waar is en ik kies voor mijn eigen waarheid.

Vroeger ging ik mee in deze olifant. Het maken van complete (doem)scenario’s was een van mijn bezigheden. Als ik er plezier aan zou beleven had je het een hobby kunnen noemen.

Op het moment dat ik vecht tegen deze olifant: ik wil dit gevoel niet, ik wil deze angst of negatieve gedachten niet, blijft de olifant bestaan.

Het lijkt een complete vlucht uit de realiteit. Ik ben bezig met de toekomst. Ik wil de controle hebben. Mijn lijf verkrampt. De olifant zit op mijn borst.

Wat kun je doen op zo’n moment?

Een aantal tips die ik zelf toepas en jou ook kunnen helpen.
1: keer terug naar het hier en nu.
Je kunt heel makkelijk uit je hoofd komen door met je aandacht naar je ademhaling te gaan. Dan ben je meteen in het hier en nu. Of als je loopt, wikkel heel bewust je voetzolen af op de grond waar je op dat moment loopt of loop heel bewust elke tree van de trap op. Alles wat je doet met aandacht en bewustzijn, haalt je uit het hoofd. Haalt je uit het verhaal wat je jezelf aan het vertellen bent.

2: vanuit het hier en nu bekijk je jezelf en de situatie van een afstand
Je bent nu in het hier en nu. Neem even de tijd om jezelf van een afstand te bekijken of vanuit de lucht, alsof je een vogel bent. Hoe zie jij jezelf? Het geeft je meteen het inzicht zodat je een andere keuze hebt, dan je te laten leiden door je hoofd. Wat zou je nu kiezen?

3: stel jezelf de vraag: is dit waar wat ik nu denk? Is dit écht de realiteit?
Als je middenin zo’n situatie zit waarin je vastzit, kun je kiezen voor een andere realiteit. Een realiteit waar jij bewust voor kiest. De realiteit in je hoofd is geen echte realiteit. Het is een realiteit gebaseerd op angst. Angst is een slechte raadgever. Angst is niet reëel. Angst is niet de echte waarheid. Vraag jezelf ook af: is dit echt de realiteit wat ik nu denk? Je weet nooit wat er de rest van de dag, morgen en daarna kan gebeuren.

4: alles is mogelijk
Weet dat alles mogelijk is. Alles! Ga eens na: Hoevaak heb jij in jouw leven een situatie gecreëerd waardoor alles toch goed afliep? Je hebt toch de baan gekregen. Er was plots toch genoeg geld. Het liep toch allemaal goed af binnen je relatie. Je kon toch de hobby doen die je heel graag wilde doen. De situatie liep beter af dan jij had gedacht.

5: duw je barrières omlaag
Alle muren die je hebt opgebouwd in je leven om jezelf te beschermen, om niet gekwetst te worden mag je nu omlaag duwen. Hoe spannend dit ook is. Weet dat alle energie en prikkels die je binnenlaat, die je toelaat, die je ontvangt door je heen kunt laten stromen. Je hoeft het niet vast te houden zoals je eerder deed. Laat het door je heen stromen. Jij kunt kiezen welke energie je toelaat en welke energie je laat doorstromen. Die power heb jij!

6: sta open voor ‘alles is mogelijk
Je staat nu open om alles te ontvangen: antwoorden, energie, liefde, klanten, ideeën, inspiratie, geld, sex, feedback, complimenten, opdrachten, werk, mogelijkheden etc. Het Universum wil voor je zorgen en wil je alles geven waar jij om vraagt. Het ‘HOE’ dit gebeurt mag je loslaten. Weet dat het mogelijk is en ontvang het.

7: stel jezelf vragen
Blijf jezelf vragen stellen om alle mogelijkheden open te houden. Een aantal vragen die je je kunt stellen:
Welke keuze heb ik?
Wat is er nog meer mogelijk?
Hoe wordt het beter dan dit?
Wat zie ik niet, dat als ik het wel zou zien, alles zou gaan stromen?
Wat vermijd ik, dat als ik dit niet deed, het me de vrijheid zou geven waar ik om gevraagd heb.

8: ben mild naar jezelf
Het kan zijn dat je veel van jezelf vraagt, streng bent naar jezelf en jezelf toespreekt waarom dit “alweer” gebeurd. Ben mild naar jezelf. Vul jezelf met liefdesenergie voor jezelf en accepteer dat je je liet leiden door je hoofd. Je bent een mens, een prachtig mens. Ben trots op jezelf en dankbaar dat je dit hebt doorzien en dat je nu een andere keuze kiest.

9: ga iets leuks doen om afleiding te hebben.
Laat het los en ga iets leuks doen. Zo heb je afleiding, kom je in een andere energie waardoor je meer open staat voor antwoorden, creativiteit en mogelijkheden.

10: maak contact met je innerlijke stem
Begin de dag met het maken van contact met je innerlijke stem om de volgende stap te weten en te zetten. Je doet alleen de geïnspireerde acties waardoor je alles kunt manifesteren waar jij naar verlangt. Het zorgt ervoor dat je tijd en energie overhoudt en de flow creëert waar je om vraagt. Geef jezelf over aan deze leiding van je innerlijke stem. Co-creeer je leven met jouw innerlijke stem.

Wil jij leren om jouw innerlijke stem te volgen en minder vanuit je hoofd te leven?

Ik heb 3 mogelijkheden voor jou:

1: het online programma I am Love
een 12 weken programma waarin je leert om mild naar jezelf te zijn, de lat minder hoog voor jezelf te leggen en vanuit je innerlijke stem leeft,  waardoor je vrijheid, flow en overvloed creëert.

2: de 1 daagse Business Retraite ‘Ondernemen in een staat van ZIJN; alles over innerlijke rust en flow in jouw onderneming op vrijdag 29 september
Ik breng je deze dag in een staat van ZIJN zodat je kunt ervaren hoe dit voelt, en kunt ervaren wat van hieruit mag ontstaan. Een staat van ZIJN gaat verder dan innerlijke rust. Nog dieper, nog krachtiger.

3: Het coachprogramma ‘Shine your light’
Een individueel coachprogramma van 6 maanden waarin we ingaan op jouw behoeften om jouw innerlijke stem te kunnen volgen en hier volledig op te kunnen vertrouwen. Door jezelf hieraan over te geven, creëer jij het leven dat jij wilt leiden: vanuit overvloed, er is altijd genoeg: vrijheid, tijd, geld, energie, slaap, inspiratie, creatie.