Je kijkt terug op januari 2020. Er ontstaat het gevoel van falen. Je had je voorgenomen het anders te doen. Je had je voorgenomen om andere keuzes te maken, om dichter bij jezelf te blijven, om beter voor jezelf en jouw lichaam te zorgen of om nu eens vol te houden met ….X….. datgene je je had voorgenomen.

Daar ben je niet in geslaagd voor jouw gevoel. Het maakt je down, het geeft je een gevoel van falen, het idee dat je het niet kan en je denkt dat je niet goed genoeg bent of dat dit voor jou in elk geval niet is weg gelegd. De ander doet het beter. Je vergelijkt jezelf en jij bent elke keer weer de mindere.

Wat is deze energie precies?
Is het gevoel van falen van jou?
Is het gevoel van tekort van jou?
Is het gevoel dat je niet goed genoeg bent van jou?

Dat was het eerste wat ik me vanochtend afvroeg toen ik deze energien opmerkte. Nee, het was niet van mij.
En toch vond ik echt wel redenen waarom ik gefaald zou hebben, waarom ik niet goed genoeg zou zijn.

Ik stelde mezelf de vraag: heb ik echt gefaald?
NEE
Ik heb een aantal targets gehaald. Ik heb mijn financiële target voor januari gehaald. Ik heb mijn energie gevolgd. ik ben uitdagingen aangegaan en heb écht voor een aantal dingen gekozen.

Kon ik deze briljante creaties van januari zien?
In eerste instantie niet. Want ik had nog …tig redenen waarom ik niet tevreden kon zijn. Ik heb dingen gevraagd, die ik nog niet heb mogen ontvangen. Wat het gevoel van falen oproept want ik heb toch zo mijn best hiervoor gedaan 😉
Ik stelde de vraag opnieuw: Kan ik deze briljante creaties zien?
En toen kon ik ze toelaten, deze creaties. Ik kon de energie van mijn creaties ZIJN. Ik vulde me met deze energie; de energie van trots, van dankbaarheid, van liefde.

Je kunt elke 10 seconde een nieuwe keuze maken. Dus als je de eerste keer nog niet kunt zien hoe briljant jouw creaties van januari zijn, stel de vraag opnieuw en opnieuw en opnieuw. Soms duurt het even en soms duurt het dagen voor je een andere keuze maakt. Geef jezelf de ruimte, geef jezelf de tijd en ben mild hierover naar jezelf.
Je bent er aan toe, als je er aan toe bent.
Forceren werkt niet.

Wat mag gezien worden vandaag?
Dat het gevoel waar je je bewust van bent, niet van jou is. 98% van wat we denken, voelen, ervaren is niet van ons. Het is energie die we oppikken van het collectief.

Wat mag nog meer worden gezien vandaag?
Dat je briljante creaties hebt gemaakt!
Dat je goed genoeg bent!
Dat je om meer mag vragen!
Dat je door mag gaan met nog creëren, nog meer ontvangen, nog meer mag vragen, nog meer mag actualiseren!

 

Welke vragen kun je stellen?

Wat ben ik me gewaar? (stel niet de vraag: wat voel ik vandaag? want dan maak je de energie die je je gewaar bent, van jou)
Wat vraagt de energie van mij?
Wie ben ik vandaag en welke grootste avonturen kan ik vandaag beleven?
Welke bijdrage kan ik vandaag zijn voor mezelf en de aarde?

 

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.n

Liefs,