Misschien denk je dit wel eens als je je afvraagt wat je hier op aarde te doen hebt. Of als het niet lukt wat je graag zou willen. Als je boos bent of gefrustreerd omdat je zo je best doet en het resultaat uitblijft. Als het zwaar voelt  op sommige momenten.

Er is niets mis met jou.
Ik hoorde deze zin tijdens een livestream een aantal dagen geleden en het raakte me opnieuw. Het deed me goed dat iemand dit zei. Het werd ook zo liefdevol gebracht.
Wat was het fijn geweest als ik dit gehoord had tijdens mijn puberteit en de jaren erna.
En ik ben blij dat ik het nu weet.
Ik ben blij dat ik er mag zijn zoals ik ben
Dat ik mezelf accepteer zoals ik ben
Dat ik van mezelf hou, zoals ik ben
Ik ben blij dat ik een belangrijke taak heb hier op aarde die ik met verve wil volbrengen
Ik ben blij dat ik me altijd heb ontwikkeld
Dat ik voelde dat ik meer uit het leven kon halen.
Dat ik dit ook doe
Dat ik geboren ben voor meer
Dat ik nog meer wil doen, creeren en wil bereiken
En dat er dus niets mis is met mij

Er is niets mis met jou
Zie jezelf als uniek
Je bent niet voor niets hier op aarde belandt.
Je hebt hier iets belangrijks te doen
Je neemt geen genoegen met een ‘normaal’ leven zoals werken, thuiskomen en tv kijken. Je weet dus onbewust dat er meer mogelijk is. Je blijft zoeken.
Accepteer jezelf zoals je bent
Hou van jezelf zoals je bent
Je bent een geweldig, prachtig mooi mens

Zolang je dit niet weet, erkent en jezelf accepteert, blijf je vinden dat er iets mis is met jou. En zul je de waarde van jezelf niet zien.

De eerste stap die je kunt zetten, is: dankbaarheid.
Niet alleen de dingen waarvoor je dankbaar bent maar dankbaar voor de dingen van JOU! Wat waardeer je aan jezelf? Wat doe je goed? Waar ben je goed in? Wat is er zo leuk aan jou? Wat vinden anderen geweldig aan jou? Ga dit waarderen en richt je aandacht op deze fijne dingen in plaats van altijd maar zo streng voor jezelf zijn en de lat zo hoog leggen.

Het voelt zo licht als je steeds meer aan jezelf kunt waarderen. Het levert energie op als je niet zo streng bent naar jezelf want dit kost bakken met energie. Je moet altijd de controle over jezelf hebben. Je staat dus altijd op scherp zodat jouw innerlijke criticus er meteen op in kan haken als je iets niet goed doet in de ogen van deze innerlijke criticus.
Is dat hoe jij wilt leven?
Met een innerlijke criticus die in je nek ligt te hijgen en elke stap die je doet, volgt.
Waar is je vrijheid dan waar je zo naar verlangt?

De tweede stap is: liefde voor jezelf.
Liefde voor jezelf kun je opbouwen. Elke dag een beetje meer van jezelf houden. Elke dag de cellen van je lichaam vullen met liefde. Trots zijn op de dingen die je vandaag gedaan hebt. Je ook in deze stap richten op waar je goed in bent, wat goed is gegaan en waar je blij om werd vandaag.
Liefde voor jezelf zorgt er voor dat je jezelf meer gunt, dat je complimenten kunt ontvangen, dat je cadeautjes kunt ontvangen zonder het weg te wuiven en meteen te bedenken dat je er iets voor terug moet doen.
Ontvangen zonder oordelen = dank je wel zeggen en genieten van wat je hebt ontvangen.

Heb je hulp nodig in dit proces?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan: edith@edithhelwegen.nl
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.