Wat weet jij?
een vraag die ik soms stel, mezelf stel en soms haat als mensen me deze vraag stellen.

Wat weet jij?
Het gaat hier over je innerlijke weten, iets dat jij allang weet maar waar je niet op durft te vertrouwen. Waar je van denkt: wat zullen anderen hiervan vinden als ik dit zeg of doe. Of waar je jezelf over veroordeelt.

Wat weet jij?
Er is niets dat je niet weet. Je weet dus meer dan je denkt. Je vraagt jezelf af: hoe weet ik dit dan? Kan ik hier echt op vertrouwen? En vaak wuif je het weg omdat dat op dit moment nog de makkelijkste weg is.

Er is niets dat jij niet weet
Stel nou eens dat wat jij weet, wat bij je opkomt in een reflex, datgene waarover je twijfelt, nu eens waar is?

Welke ruimte geeft je dit? 
Hoeveel meer rust geef je dit?
Je hoeft er niet over te piekeren
Je hoeft er niet over te discussiëren
want het is jouw waarheid
Het voelt licht voor jou. Het voelt misschien onwennig maar wel licht!
Het scheelt je tijd en en energie. Tijd en energie die je beter kunt besteden aan dat wat jij weet. En aan wat je dit brengt.

Ik haat het soms als mensen dit vragen aan mij. Omdat ik dan zo verstrikt ben in mijn gedachten dat ik niet meer weet wat mijn hoofd denkt en weet wat mijn innerlijke stem zegt. Er is zoveel twijfel dat ik deze vraag op dat moment niet kan waarderen omdat ik het echt niet weet en helderheid wil/ Het is chaos inmijn hoofd en daar loop ik dan het liefst voor weg. Een gevoel wat niet fijn is dat ik voel in mijn lijf en ik wil geen chaos voelen. Dus moet er helderheid komen en leg ik mijn ‘probleem’ voor aan iemand en krijg ik de vraag terug: ‘wat weet jij?’

Wat ik weet:
Het wordt me steeds meer duidelijk wat ik weet. Mijn innerlijk weten wordt steeds meer toegankelijk voor mij. Steeds groter, ruimer en wordt gevuld. Door te vertrouwen op dat wat ik ‘binnen’ krijg noem, groeit mijn innerlijke weten. Het laat zich zien en kan ik er steeds meer op vertrouwen.

Controle loslaten
Dit zorgt er voor dat ik steeds meer de controle duf los te laten. Aangezien ik heel graag controle wil, blijft dit voor mij een uitdaging. Me focussen op d energie, op dat wat ik leuk vind om te doen en wat licht voelt helpt. In het hier en nu blijven ook.
Wanneer ik me focus op het resultaat of een uitkomst schiet ik in de controle en zet ik mezelf vast. Door te schrijven, te wandelen, een BARS of een healingsessie (of allemaal ???? ) kan ik hier van loskomen en naar overgave gaan.

Er is niets dat jij niet weet
Hoe weet je dit dan? Ik geef je hier alvast 2 tips:

1: Wat voelt licht voor jou?
Ik noemde het hierboven al. Wat als jouw waarheid, dat wat jij weet, licht voelt. Alles wat licht voelt of ruimte geeft, is dat wat jij weet. Wat zwaar of donker of ingeklemd voelt, is een leugen. Op die manier geeft je lichaam aan wat je weet. Je hoofd komt er niet aan te pas en kan geen twijfel zaaien.

2: Vragen stellen
Stel vragen in plaats van antwoorden te bedenken met je hoofd. Je hoofd weet alleen maar wat het heeft ervaren en zal geen mogelijkheden zien die er wel zijn. Vertrouw je wat je hoofd weet? Dan zal je hetzelfde krijgen en zal er niets veranderen in positieve zin.
Vragen die je kunt stellen zijn:
– Hoe wordt het beter dan dit?
– Wat is er nog meer mogelijk?
– Wat vergt het om…
– Welke energie, ruimte en bewustzijn kan ik zijn om…..
Het gaat niet om de antwoorden. Bij het stellen van vragen, voel je ogenblikkelijk de ruimte die het biedt. De ruimte voor meer mogelijkheden. Ik vergelijk het altijd met oogkleppen. Als ik met mijn hoofd ga bedenken wat ik anders kan doen, voelt dit alsof ik oogkleppen op heb. Ik zie alleen datgeen ik recht voor mij zie. Stel ik een vraag, gaan de oogkleppen af en voel ik lichtheid, meer ruimte en voel ik dat er ook mogelijkheden opzij en achter me zijn.

Wellicht heb je opgemerkt dat je bij beide tips, je innerlijke criticus en je ego niet gebruikt waardoor ze je ook niet kunnen afhouden van degene die je werkelijk wilt zijn en wat je werkelijk wilt creëren.

Heb je hier vragen over?

Stuur gerust een mail: info@edithhelwegen.nl