Ik houd van Christmas-films en ik kon niet wachten om de eerste van dit jaar te bekijken. Liefde, hoop, wensen, nieuwe ideeën, gezelligheid, de controle loslaten, overgave, ontspanning, verliefdheid, een vete goedmaken, een happy end voor iedereen.

Ik zie een gelijkenis met het ondernemerschap:

Je hebt liefde nodig om een bedrijf te starten. Liefde voor dat wat je aanbiedt; je dienst, je product. 
Hoop: ik ben geen fan van het woord ‘hoop’. Net zoals het woord wensen en dromen. Het blijft vaak bij dromen, wensen en hopen zonder echte actie en doelen.

Mijn klanten hebben altijd nieuwe ideeën, waardoor ze de vorige ideeën verwaarlozen. Het is zo zonde om deze geweldige ideeën te verwaarlozen, niet te gebruiken, niet in de markt te zetten.

Gezelligheid: plezier is de key voor het ondernemerschap. Ik ontmoet veel ondernemers die het plezier kwijt zijn voor het ondernemerschap. Ze starten vol enthousiasme en het ondernemerschap groeit hen boven het hoofd omdat hun onderneming groeit en ze meer bezig zijn met geregel en alle randvoorwaarden dan met datgene waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden.

Verliefd zijn en blijven op je onderneming en je diensten/producten. Dat verliefde gevoel, die bubbels, die energie die door je hele lichaam stroomt, nergens anders meer aan denken. 
Herken je het nog? 
Ben je nog verliefd op je onderneming, je diensten/producten? Of mag je hier nog eens naar kijken? De herfst is de uitgelezen periode om een schoonmaak te maken in je bedrijf en de winter de periode voor een diepe innerlijke blik om te kijken naar de toekomst.

Controle is een element dat je bedrijf kapot kan maken. Controle op je medewerkers, je team. Controle op de uitvoering, de marketing, financiën, de strategie! 
HELP
Het doet mezelf en mijn onderneming geen goed wanneer ik in de controle zit. Ik word er niet gelukkig van en mijn lichaam doet letterlijk pijn. Voor mij een teken om me weer opnieuw met mezelf te verbinden, even afstand te doen van de werkzaamheden en de natuur in te gaan.

Ontspanning is dan nodig. Ontspanning met je gezin, je familie, je vrienden of even me-time; ontspanning met jezelf.
Wanneer heb jij voor het laatst echt ontspannen? Je lichaam én je hoofd?

Jezelf overgeven aan wat er is, is de volgende stap en opnieuw vragen stellen: wat is er hier mogelijk? Wat is er nog meer mogelijk?

En zo kan elke onderneming zijn zoals een kerstfilm: waar men blij en gelukkig is!
Waar er orde is, structuur en waar jij in alignment bent met jouw visie en dat wat je uitdraagt via jouw onderneming.

 

Kun je wel wat van deze kerst-elementen in jouw onderneming gebruiken?
Bel me voor een vrijblijvend gesprek: 0624812668