Ik werd vroeg wakker vanochtend, las een spannende thriller uit en begon met het lezen van ‘Mijn Verhaal’ van Michelle Obama. De laatste zin van het voorwoord is: ik wil zoveel vertellen.

Dat triggerde mij. Wat wil IK vertellen? Wat heb ik te vertellen? Ik heb en wil ook zoveel te vertellen. Want waar gaat het nu precies om in het leven?

Terwijl ik nu nog helemaal niet weet waar dit verhaal naar toe gaat voel ik dankbaarheid door mijn lichaam stromen. Dankbaarheid voor deze dag.
Dankbaar voor de prachtige lucht door de zon die opkomt.
Dankbaar voor het fluiten van de vogels.
Dankbaar voor de lentekriebels die af en toe de kop op steken.

Dankbaarheid dat ik mag schrijven.
Dankbaarheid voor mijn ontwikkelingsproces.
Dankbaar voor mijn relatie met Eric.
Dankbaar voor de mensen om me heen.
Dankbaar dat ik vandaag mijn schoonouders een plezier mag doen.
Dankbaar voor de tijd die ik voor mezelf neem.
Dankbaar voor de keuzes die ik de afgelopen tijd heb genomen.
Dankbaar dat ik steeds meer leer om de energie te volgen, de lichtheid, de sprankelende energie die door mijn lichaam stroomt zoals nu.

Met een grote kop thee in mijn handen, kan ik intens genieten van dit gevoel. Sta ik er bij stil. Voel ik de liefde voor het leven en de liefde voor mezelf. Ben ik trots op mezelf.

Dit is waar het om draait in het leven: de dankbaarheid en de liefde voor jezelf en het leven.

Want als ik dit voel, ben ik 1 met de wereld.
Voel ik dat ik een oneindig wezen ben
Voel ik dat ik uniek ben
Voel ik mijn licht schijnen, uitstralend over de hele wereld
Voel ik me vrij

Er zijn lange periodes geweest dat ik dit niet kon voelen. Dat het donker was. Dat de negatieve gedachten overheersten. Dat de angst vat op me had. Een beklemmende gevoel in mijn borstkas, dat me verlamde. Ik schoot in mijn hoofd en er was paniek. Ik zat vast, maakte me klein en onzichtbaar. Niemand mag weten hoe ik me voel. Ik was chagrijnig en liep thuis te vitten. Het zorgde voor onmacht, frustratie en ontevredenheid. Ik vocht tegen dit gevoel want ik ben een doorzetter en geef nooit op. Heel hard werken was dit. Het maakte me kapot van binnen. Ik was vermoeid en ik stond in de ‘overlevings’-stand.

De les die ik leerde was dat ik niet hoef te vechten tegen wat er is. Ik weet dat deze angst en de negatieve, zware gevoelens niet van mij zijn. Het is vaak universele energie. Het is ook tijdelijk. Op dat moment is goed voor mezelf zorgen prioriteit nr 1.
De 2e les die ik mocht leren is dat de angst niet weggaat, maar het heeft me niet meer in zijn greep.

Dit alles is veranderd omdat ik Access Consciousness in mijn leven tegenkwam. Ik eerst de tools van Access ging gebruiken en dit mijn leven verlichtte. Daarna de BARS-sessies die ik mag geven en ontvangen en die zorgen voor ruimte, voor vrijheid, voor oude patronen die doorbroken worden, die zorgen dat er laagjes van me afvallen en dat ik mijn barrières omlaag kan doen.

Het doel van Access Consciousness is dat we meer bewustzijn creëren in de wereld. Bewustzijn om te zijn wie je wilt zijn, wie je werkelijk bent. Bewustzijn om de keuzes te maken die bij jou passen zonder dat je je laat tegenhouden door wat anderen hiervan vinden.
Kun je je voorstellen als jij, ik en heel veel andere mensen zich voelen zoals ik vanochtend, hun licht laten stralen over deze wereld, hoe de wereld er dan uit ziet?

Kun je je dit écht voorstellen? Kun je dit voelen? Ik wel en ik voel meteen hoe licht het voelt. Licht is waarheid, zwaar is een leugen. (= een van de tools van Access Consciousness)
Hoe gaaf zou het zijn om meer bewustzijn en lichtheid te creëren op deze aarde?
Hoe meer mensen bewust zijn, bewust ZIJN, hoe lichter het wordt om ons heen.
Verander de wereld, begin bij jezelf

Door de focus te leggen op de ander, je energie aan anderen te geven en jezelf te vergeten, jezelf niet belangrijk te vinden, creëer je weinig bewustzijn voor jezelf.

En dan kom ik toch weer uit bij mijn oorspronkelijke thema: zelfliefde en goed voor jezelf zorgen is belangrijk in dit proces om jouw licht te laten schijnen op aarde en te doen waarvoor je hier bent.
Dat begint met het aandacht voor jezelf. Jezelf bevrijden van al jouw grenzen die je jezelf stelt om niet te zijn wie je werkelijk bent.