Deze week was ik bezig. Ik zeg niet dat ik druk ben want dat woord gebruik ik niet meer. Ik was bezig met mijn eigen proces. Ik had 1 zakelijke afspraak en verder was mijn agenda vrij leeg. Een heel mooie tijd om echt naar binnen te keren en contact te maken met mijn kern. Mijn basis, mijn missie, mijn OERvertrouwen en vooral mijn bekkengebied. Dat mijn menstruatie deze week startte klopte voor mij helemaal.

 

Elke dag heb ik veel geschreven, gewandeld, niets gedaan en toch ook heel veel gedaan.
Naar binnen keren kan op meerdere manieren. Je kunt mediteren, je kunt de natuur in, een zachte vorm van yoga. Je kunt schrijven, creatief bezig zijn. Een diepgaand gesprek voeren. Door bij mezelf te blijven en niet bezig te hoeven zijn met andere dingen, klanten, marketing etc komen de inzichten en antwoorden gedurende de dag.

 

Elke ochtend kwam er een vraag of een thema naar boven. Een vraag omdat ik een bericht zag op Facebook, een woord dat ik ergens hoorde of las. Het gaf een mooi geheel deze week dat zich uitte in het thema: mijn kern.

 

Maandag was de vraag: Wat dient mijn hoogste doel?
Innerlijke rust dient mijn hoogste doel. Vandaar uit kan ik zoveel creëren, zijn er geen gedachten en is mijn hoofd leeg. Het geeft ruimte zodat het Universum me kan geven waar ik om vraag. Als er geen ruimte is, kan ik niets ontvangen. Als er gedachten zijn die me omlaag het donker in trekken, is dat een barrière waardoor ik flow of ontvangen tegenhoud. Wat geeft mij innerlijke rust. Hoe kan ik me overgeven aan innerlijke rust en hoe kan ik me daarin overgeven aan de leiding van het Universum zodat ik kan doen wat van me gevraagd wordt. Het gaat niet om mij maar altijd om het hoogste doel.

 

Dinsdag de vraag: Wat is mijn verhaal?
Mijn verhaal heb ik helder. De rode draad in mijn leven is helder. De patronen die hier uit ontstaan zijn, zijn voor mij ook helder. Het verhaal vanaf mijn ontdekking dat ik paranormaal begaafd ben, is een verhaal van verstoppen, klein houden en vooral niet deze gaves volledig omarm. Ik bleef schrijven en kwam tot het inzicht dat dit verhaal zorgt dat ik mijn potentie niet erken. Niet in deze potentie stap. Het was fijn om een nieuw verhaal te schrijven en dit te integreren zodat ik dit ook uit kan stralen.

 

Woensdag het thema: Tegen de stroom ingaan.
Waarom blijf ik tegen de stroom ingaan. Ik blijf vechten tegen de stroom. Het is zwaar, het kost zo ontzettend veel energie. Waarom kies ik niet voor gemak, flow en innerlijke rust? Nu is de ‘Waarom’ vraag meestal niet een vraag die helpend is. Deze keer liet het me de standpunten zien die ik over ‘meegaan met de flow’ heb. Meegaan met de flow, betekende ergens voor mij ‘meegaan met de meute’ En daar zat mijn weerstand. Want dat is wat ik NIET wil en dus blijf ik vechten om mijn eigen koers te gaan en dat is tegen de stroom in. Welke keuze kan ik hier nog meer maken dan tegen de stroom in? Mijn standpunt voelde zwaar. Het was niet eens mijn strijd die ik aan het voeren was.
Het standpunt dat ik koos over ‘meegaan met de flow’ is dat dit mijn unieke stroom is. Niet de stroom waar iedereen in wordt mee genomen. Ik ben uniek en mijn pad is uniek en mijn stroom is ook uniek. Het Universum leidt me op mijn unieke pad. Dat voelt veel lichter.

 

Donderdag de vraag: Zie ik mezelf?
Weer een ‘waarom’-vraag waar ik mee begon: waarom zien mensen mijn berichten/blogs niet? Waarom lezen ze het niet en/of reageren ze hier niet op? Kortom: Ego-ding en te hoge verwachtingen en als resultaat: teleurstelling. Ik neem nu even aan dat ik niet de enige ben die dit wel eens voelt 😉

Het antwoord op de vraag is: Zie ik mezelf wel? Zie ik mezelf als een prachtig wezen? Zie ik mezelf wel als het mooie mens dat ik ben?
Werk aan de winkel dus!

Omdat het gisteren Thanksgiving was, heb ik er nog aan toegevoegd: Waar ben ik dankbaar voor?

 

Vrijdag: Kies jij voor falen of kies jij voor succes?
Ik hoop dat het lukt, was mijn gedachte vanochtend. Dan kies ik op dat moment niet voor succes. Ik hoop het maar ik ben er niet zeker van. Te weinig vertrouwen, te weinig zelfverzekerdheid. Op de diepste laag gaat dit over ‘ben ik goed genoeg’?
Je bent ALTIJD goed genoeg.
Dat is een vaststaand feit
Daar hoef je niet over te twijfelen.
Je bent zo welkom op deze aarde
Je bent goed genoeg zoals je bent. Je hoeft daar niets voor te doen. Niets extra’s, niet te zijn zoals je wilt zijn. Je hoeft daar niets voor te forceren, niet hard voor te werken. Je hoeft niet anders te zijn dan je bent. Zoals je bent, ben je goed genoeg.
Ga met jouw innerlijke kind in gesprek. Wat heeft het van jou nodig vandaag?

 

Het was een heel mooie reis deze. Begin van de week had ik het verlangen om de volgende week ook tijd te nemen om veel naar binnen te keren maar halverwege de week begon het alweer te kriebelen. Ik vroeg om meer afspraken met (betalende) klanten. Ik heb in het verleden gevraagd om een gevulde agenda met afspraken en toen werd mijn agenda gevuld met vriendinnen, borrel en ouders-afspraken. Haha, ook leuk maar dat was niet mijn doel. Ik heb dus geleerd, iets specifieker te zijn.

 

De reis is nog niet over. Er zijn thema’s die nog verdieping vragen. En toch is er heel wat veranderd door de keuzes die ik gemaakt heb. Nu, aan het eind van de week kan ik in mijn bekkenschaal zakken en is er ruimte, die er nog nooit geweest was. Zo ruim, zo helder om me heen, zo zacht en liefdevol.

Daardoor kan ik liefdevol naar mezelf kijken, met nog minder oordelen dan voorheen. Ik kan mijn missie, mijn hoogste doel voelen. Ik kan boven mezelf uitstijgen omdat het niet om mij gaat. Het gaat om het grotere geheel.

 

Tegelijk ontstond het idee om hier een online programma van te maken omdat het zo ontzettend waardevol voor mij was. Dan is het ook ontzettend waardevol voor JOU.

 

Het programma ‘In verbinding met jouw kern’ bestaat uit 5 thema’s in 5 weken.
De thema’s zijn:
Wat dient jouw hoogste doel?
Wat is jouw verhaal?
Vermijding
Zie jij jezelf?
Wie ben jij?
Dankbaarheid
Zelfliefde

BONUS-thema: Your wrongness is your strongness

 

Het zorgt ervoor dat je uit je hoofd, naar jouw kern gaat. Gaat luisteren naar jouw innerlijke stem. Je creëert een basis met een OERvertrouwen dat nodig is om jou te dragen in jouw missie. Het neemt je mee in processen, naar diepere lagen, naar jouw gaves en naar jouw schaduwkanten. Het laat je jezelf zien, precies zoals je bent.

 

Elke week is er een thema waardoor je alle tijd en ruimte hebt om met dit thema aan de slag te gaan. De inzichten te ontvangen en er dieper op door te gaan.
√ 6 thema’s om (dichter) bij jouw kern te komen.
√ 6 x uitleg over het thema om meer inzicht te creëren, in audio of op schrift.
√ 6 meditaties en/of opdrachten waardoor je nog dieper bij jouw kern komt.
√ 6 x meerdere vragen die je kunt stellen

 

Alle thema’s zijn helemaal klaar en beschikbaar. Als je deelneemt, kun je meteen starten.
Je kunt het hele programma in jouw eigen tempo doen, wanneer het jou uitkomt.
De bestanden en informatie blijven levenslang beschikbaar.

Prijs van dit online programma is: € 88,- incl BTW

 

Ja, ik wil graag verbinden met mijn kern

 

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een mail: info@edithhelwegen.nl