Ik hou ervan om problemen op te lossen. Ik ben blij als ik mijn eigen problemen kan oplossen en die van de ander.
Wat ben ik toch goed bezig!
Of toch niet?

Ik mocht deze week het inzicht ontvangen dat ik een echte probleemoplosser ben. Het inzicht waar letterlijk mijn mond van open viel is dat ik problemen aantrek en als ik geen probleem heb om op te lossen, ik er wel eentje creëer en/of naar me toe trek.

BAM! die kwam binnen.

Ik realiseerde me dat dit zo is. Ik realiseerde me dat ik altijd ergens over moet denken, iets moet/wil veranderen. Is het niet in mijn bedrijf, dan is het bij mezelf of binnen ons gezin, of in mijn relatie. En zo hop ik elke keer weer van probleem naar probleem.
Het oplossen van problemen van anderen kon ik een tijd geleden al loslaten maar die van mezelf blijkbaar nog niet.

De eerste vraag die ik aan mezelf stelde was:
Wie ben ik zonder problemen?
En ik ben intuïtief gaan schrijven hierover.

Hoe ziet mijn leven er dan uit?
Dan ben ik vrij. Dan voel ik me vrij, kan ik nog meer ZIJN en me focussen op datgene ik wil aantrekken. Ik maak zo elke keer een sprong naar voren en ga in flow. Ik word niet meer teruggetrokken.
Er is geen angst
Er is trots, zelfverzekerdheid, mijn waardebesef groeit nog meer. Het voelt licht, het is helmaal ok. Ik realiseer me dat dit echt voor mij is weggelegd. Ik ben op deze manier echt de creator van het leven dat ik wil creëren. Ik creëer dit leven op deze manier.
Ik ben de fee die ik wil zijn. Huppend door het leven in lichtheid en door in het licht te staan en het licht te verspreiden.
Ik trek de juiste mensen aan. Mijn soulmate cliënten komen op deze energie af. Ik heb zin om dit te ervaren. Ik heb al een tipje van de ijsberg hiervan mee gekregen en ik voel en weet dat er nog meer mogelijk is.

Het voelt heerlijk en toch creëer ik op dat moment weer een probleem omdat dit zo vreemd voelt. Het voelt zo onwerkelijk om geen probleem te hebben en alleen maar in die flow te zijn. En dus gooi ik de deur dicht, creëer ik een geldprobleem of een probleem in mijn relatie waar ik dan over mag dubben.
Dit patroon is mij helder geworden. Ben er heel dankbaar voor om dit te mogen zien.

Herken jij het patroon als probleemoplosser? 

Om je verder te helpen dit patroon bewust te worden, stel ik je een aantal vragen en geef ik je een aantal inzichten:

√ In hoeverre mag jij jezelf zijn als je steeds problemen van de ander wil oplossen? Dan ben je steeds aan het pleasen, de connectie aan het onderhouden vanuit een verkeerde basis.

√ Wat als je de connectie met de ander onderhoud vanuit liefde, zonder verwachtingen en zonder oordelen?

√ Je hoeft geen problemen te hebben om bestaansrecht te creëren. Je mag er zijn, ook zonder problemen. Je bent nu al goed genoeg zonder problemen. Je creëert hierdoor een energie om je heen om jezelf te verhullen. Weer de vraag: In hoeverre mag jij jezelf zijn?

√ In hoeverre houd je van jezelf om deze problemen van anderen los te laten en ze door de persoon zelf op te laten lossen. Je ontneem deze persoon zijn ontwikkeling hierin als jij het steeds oplost.

√ In hoeverre mag je hierin nog meer van jezelf houden?

Jezelf vullen met de energie van liefde is een mogelijkheid. Maar daar red je het niet mee om dit patroon te doorbreken: puur jezelf mogen zijn, jezelf accepteren en van jezelf houden zoals je bent. Met alle mooie kanten en ook je minder mooie kanten.

Wil jij meer bewust zijn van wat zelfliefde voor je kan betekenen?

Stuur me een mail, dan kijken we samen naar de mogelijkheden: edith@edithhelwegen.nl