Ben ik saai? vroeg ik me af.

We werden uitgenodigd voor een feestavond in oktober en ik was niet echt enthousiast. Vorig jaar was deze avond heel erg leuk. 
Mijn hoofd ging er van op hol. 
Mensen vinden me saai omdat ik niet naar een festival wil of waar grote groepen mensen zijn, waar iedereen (meestal) teveel drinkt. Mensen vinden me saai omdat ik niet altijd mee wil, omdat ik nee zeg, omdat ik er ook niet enthousiast over ben.

En dus vroeg ik aan mijn partner: vind je me saai? 

Nee! En hij begon een hele opsomming te maken met alle leuke dingen die we doen, ondernemen en hoe gelukkig ons dit maakt.

Als Manifestor Generator volgens de Human Design, ben ik een Hermit en kom ik alleen mijn huis uit als ik een ‘hell yesss!!’ gevoel heb. Hier herken ik me helemaal in. Dat ‘Hell Yes’ gevoel is leidend. Word ik ergens niet blij van, dan doe ik het niet en zeg ik nee. 
Als MG haal ik de vreugde uit het leven door de dingen waar ik blij van wordt. Dus waarom zou ik kiezen voor iets waar ik niet blij van wordt en waar ik vooral anderen een plezier mee doe? Vaak maakt het de ander niet eens uit of ik er bij ben of niet.

Tot zover de headtripping van die avond.

Herken je dit?
Dat je in je hoofd rondjes draait hoe iets moet gaan, scenario’s bedenkt, de antwoorden in je hoofd zoekt en er eigenlijk niet uitkomt? Dat je jezelf bullshit-verhalen vertelt.

Wat als je nog meer voor jezelf mag kiezen en voor wat jou gelukkig maakt?
en
Waarom zou ik me er überhaupt druk over maken wat anderen van me vinden!

6 tips om te stoppen met headtripping

 

1: zeg STOP
Dat klinkt heel simpel en dat is het ook. Op het moment dat je bewust wordt dat je in je hoofd zit, zeg STOP! Dat zorgt er al voor dat je ook daadwerkelijk stopt. Het is een soort schrikreactie voor je hoofd. Maak een pas op de plaats.
Het hoofd kent alleen de ervaringen die het heeft gehad. Het kent geen nieuwe mogelijkheden, oplossingen, antwoorden.

2: stel vragen 

Stel een vraag, het liefst eentje zonder een conclusie er in. (in de vraag: Ben ik saai? zit een conclusie)
Stel een vraag, dat haalt de oogkleppen van je ogen en biedt nieuwe mogelijkheden.

Stel vragen zoals:
Wat weet ik hierover?
Wat hebben mijn lichaam en ik nu nodig?
Is dit waar?
Creëert dit mijn toekomst als ik dit kies?
Universum, laat me zien ……….

Het stellen van een vraag is voldoende. Je hoeft daarna niet opnieuw te trippen in je hoofd op zoek naar de antwoorden.

3: zoek afleiding 

Ga iets doen wat voor afleiding zorgt. Ga naar buiten, ga in beweging, doe een hobby, bel iemand en vraag hoe het met de ander gaat. Doe iets om uit je hoofd te gaan.

Wat is je top 5 om weer met jezelf in verbinding te komen?
Met een lijstje van 5 dingen kun je altijd kiezen wat op dat moment bij je past.
In mijn top 5 staat fietsen. Als het regent is fietsen voor mij geen optie. Dan heb ik nog 4 andere dingen waar ik uit kan kiezen.

4: vraag iemand om je een vraag te stellen 
of bel iemand die niet in jouw drama/ jouw verhaal meegaat.
Een aantal mensen in mijn omgeving gaan niet in mijn drama-verhaal mee en stellen me vragen. Dat geeft inzichten en zet je meteen op een ander pad.

5: laat het HOE over aan het Universum
Je stelt een vraag en het antwoord op de vraag komt vanzelf naar je toe. Daar hoef je geen tijd en energie aan te besteden. Het kwartje valt wanneer het kwartje valt. Laat het HOE over aan het Universum, dat is niet jouw taak. Jouw taak is om te weten welke verandering je wilt creëren, te weten welk leven je wilt leiden, wat je wilt doen en welke energieen er in je leven zijn. (De energie van plezier, van overvloed, van lachen, van ontspanning, van geld, van goud, van samen creëren, van gemak, van ……..)

6: vertel je bullshit-verhaal hardop.
Dan hoor jezelf dat dit verhaal niet klopt. Welke ander verhaal wil je jezelf vertellen? Je kunt altijd een nieuw verhaal creeren, dat bij je past en dat jouw toekomst creeert.

Heb jij nog tips?
Ik hoor het graag.

Liefs,
Edith