Ik heb me nooit bezig gehouden met het ritme van de natuur of mijn eigen ritme. Ik ging altijd maar door. Ik kon en kan nog altijd creëren, heb altijd inspiratie als ik het nodig heb en kan doen en laten wat ik wil. Dat is ook heel sterk mijn overtuiging. Ik laat me door niets en niemand weerhouden.

Toch was er iets, een gevoel, een onderbuikgevoel, en ging ik vragen stellen:
Waarom had de volle maan zo’n aantrekkingskracht op mij?
Waarom wilde ik me op bepaalde momenten terugtrekken?
Waarom kan ik me niet meteen aanmelden voor een evenement maar wacht ik tot het laatste moment om dan te voelen of het goed voelt om te gaan?
Waarom had ik altijd hoofdpijn tijdens mijn menstruatie.

Ik stelde de vragen aan het Universum en ik kreeg vrij snel antwoord van het Universum door mensen op mijn pad te brengen die me konden helpen met de antwoorden.

Ik werd gevraagd om deel te nemen aan een vrouwencirkel. Ik kwam in contact via Facebook met Astrid de Graaf van Natuurlijk Vrouw Zijn, die me meer leert over het ritme van de natuur en de maan. Daar heb ik echt veel aan gehad en nog steeds leer ik hiervan.

Inmiddels luister ik nog meer naar mijn lichaam. Luister ik wat het nodig heeft. Doe ik wat IK nodig heb. Doe ik nog meer wat goed voelt en durf dit steeds meer te uiten. De mensen om me heen, helpen mij, spiegelen mij, stellen mij vragen waardoor ik steeds meer mijn eigen ritme heb gevonden.

Ik sta niet zo vroeg op. Mijn eerste afspraak is pas na 11.00 uur, zodat ik eerst tijd heb voor mezelf, voor mijn dagelijkse ritueel om af te stemmen. In alle rust met een kop thee. Op een plek waar ik me fijn voel en waar ik in alle vrijheid kan schrijven over alles wat me bezig houdt. Waar ik de vragen voor die dag stel, waar ik me clear van alle oordelen, verwachtingen en projecties, van alle energie en alles wat niet van mij is, waar ik werk aan mijn eigen mindset, mijn geldmindset en waar ik kan luisteren naar mijn innerlijke stem.

Daarna ga ik aan de slag, met de energie die goed voor mij is. In deze week van de volle maan (zondag 9 juli), voel ik de actie-energie, bruis ik van de energie en heb ik talloze ideeën. In deze energie kan ik hier ook meteen mee aan de slag. Deze mannelijke energie zorgt er voor dat er resultaat komt, dat ik dingen af krijg, moeiteloos en met focus. Heerlijk om in deze energie te werken.

Vrouwelijke energie
Daarnaast heb ik geleerd om een week voor mijn menstruatie deze mannelijke energie niet te gebruiken maar in de zachte, vrouwelijke energie te blijven. Het resultaat: geen hoofdpijn meer tijdens mijn menstruatie. Het voelde als een wonder en wat is het ‘medicijn’ eenvoudig en simpel. Omdat ik mezelf constant opjut om veel te doen, ontstond er hoofdpijn. Een signaal van mijn lichaam om mij te laten verzachten, te vertragen. Maar ik heb het signaal nooit begrepen. Ik vond het maar ‘lastig’ om tijdens mijn menstruatie niet voluit te kunnen werken.

Nu geef ik me over en luister naar mijn lichaam. Ik krijg nog steeds veel gedaan maar het tempo ligt lager. Er is veel liefde en zachtheid, naar mezelf en naar mijn omgeving. Het voelt zo goed in deze zachtheid. En het is onzin dat ik nu minder bereik. Wat is het fijn om deze overtuiging los te mogen laten. Hoe meer ik verzacht en vertraag, hoe meer ik in mijn eigen flow kom. Dat is het enige wat nodig is. Als ik goed voor mezelf zorg, is er flow. En alles wat flow met zich meebrengt.

Mannelijke energie
Ik had vorige week nieuwe ideeën: een thema-maand in mijn Lightworkers Academy, een event, ideeën voor mijn community en ik vond dat ik mezelf een schop onder mijn kont mocht geven om mijn boek verder te schrijven. Maar ik kwam er niet toe. Ik ga dit niet meer geforceerd doen. Ik weet namelijk dat er een moment komt dat ik er wel mee aan de slag kan. Moeiteloos en snel. Dan kan ik snel schakelen en handelen en is alles geregeld. Ik ‘wacht’ er niet op. Ik WEET dat dit gaat gebeuren.

Ik maak van deze mannelijke energie ook gebruik om op te ruimen. Heerlijk! Ik kan alles weggooien, op marktplaats zetten en diensten verwijderen van mijn website die ik niet meer wil doen. Het maakt ruimte voor nieuwe dingen, in huis, in mijn kantoor, in mijn leven en in mijn Imperium!

Zo heb ik mijn event gepland rondom volle maan. Dan bruis ik van de energie en heb ik zin om mensen te ontmoeten.
Rondom nieuwe maan, wil ik mezelf terug trekken, heb ik minder behoefte om mensen te ontmoeten en dus is dit voor mij geen fijne tijd om bijvoorbeeld een event te plannen. Terwijl de afstandshealing en de businessretraite juist wel fijn zijn in deze periode.

Activiteiten
En dus staan er dit half jaar van 2017 een aantal activiteiten op de agenda.
zondag 23 juli: afstandshealing ‘Healing for love and divine inner wisdom’
1 september: start online programma over zelfliefde: I am Love; the road to unconditional self-love
eind september: 1 daagse businessretraite ‘Ondernemen in een staat van ZIJN
3 november: event I am Love (gekoppeld aan het online programma over zelfliefde)