Wat wilde jij vroeger worden?

Neem je je voor om elke ochtend een blog te schrijven, is het me vandaag tot nu toe niet gelukt. Even een blog schrijven tussen de bedrijven door, dus. Ik kan niets beloven over de kwaliteit van dit blog.

Ik had vanochtend een afspraak en toen ik naar huis reed was er een interview met een kinderboekenschrijver op de radio. Hoe word je een schrijver? Ik bedacht me dat ik het leuk vindt om te schrijven, het schrijven van blogs gaat me redelijk tot goed af, al zeg ik het zelf. Een idee voor een thriller zit in mijn hoofd en er staat een beetje op papier. Ook als kind vond ik het leuk om te schrijven. Verhalen zitten altijd in mijn hoofd. Het is vroeger nooit in me opgekomen om te zeggen dat ik schrijver wilde worden. Mijn ouders zouden hier ook niet zo blij mee zijn geweest.

Ik vraag aan mijn clienten dan ook altijd wat hij/zij vroeger wilde worden. Wat is van die droom geworden?
Wat deed je vroeger graag? Waar speelde je het liefste mee?  Wat waren je hobby’s? Cliënten krijgen deze vragen mee als huiswerkopdracht  waardoor ze er over na kunnen denken en het eventueel aan ouders, broers of zussen kunnen vragen.
Achteraf zeggen cliënten vaak dat ze dit vergeten waren of er nooit meer aan gedacht hebben. Zo ontstaan er binnen de families ook nog leuke gesprekken.

Vroeger droomde je over wat je later wilde worden. en ergens in de loop van de pubertijd moeten kinderen kiezen wat ze echt willen worden. Het ligt heel erg aan wat voor kind je bent, laat je je beinvloeden door je ouders of door de leraren in het maken van je keuze. Hoe bewust kun je op 15- jarige leeftijd kiezen voor een beroep?

Steeds meer mensen komen er in hun dertiger levensjaren achter dat het beroep dat ze uitoefenen niet het beroep is dat ze graag willen doen en durven niet te switchen naar iets anders? Ze kiezen voor zekerheid en blijven hun huidige werk doen.

Het gevolg is dat je een functie uitoefent die je eigenlijk niet (meer) leuk vindt, je hebt te weinig uitdaging, je gaat je steeds meer frustreren over de gang van zaken. Het gevolg hièrvan kan zijn dat je burnout raakt. En na het herstel kom ik met de vraag:

Wat wilde jij vroeger worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *