Stel je eens voor dat je naakt door een drukke winkelstraat loopt.

Ik gaf deze week een aantal afstandshealings in een aantal FB-groepen om mensen te leren ontvangen. Dat was zo gaaf om te doen. Korte healings en mensen een boodschap meegeven waar ze iets mee kunnen. Het kost me geen moeite en ik heb er enorm plezier aan.

Wat me opviel was dat er veel mensen moeite hebben met ontvangen. Als ik alvast een terugblik mag geven op het afgelopen jaar was dit bij mij ook het geval. Begin dit jaar merkte ik op dat ik moeite had om te ontvangen. Ik gaf heel veel. Ik gaf heel veel weg. In mijn gratis sessies, tijdens coachsessies maar ook privé. Dat was vooral om aardig gevonden te worden. Maar ik kan nu eenmaal niet aardig gevonden worden door iedereen. Ik vind ook niet iedereen aardig en dus hoef ik dit andersom ook niet te verwachten.

En toch zat daar wel iets, want ik deed mijn hele leven wel heel erg mijn best om aardig gevonden te worden. Ik was een pleaser en ging behoorlijk over mijn eigen grenzen heen. Ik gaf mijn energie weg tot ik helemaal was uitgeblust een aantal jaren geleden. Toen gaf ik niets meer weg. Ik was op zoek naar een evenwicht en wilde leren om te ontvangen.

De eerste opdracht die ik van mijn coach kreeg was: maak een moodbord over ontvangen. Het lukt mij niet. Uiteindelijk maakte ik een moodbord op Pinterest over ontvangen. Bekijk het bord HIER

Daarna kreeg ik een aantal healing- en coachsessies over ontvangen wat mij liet inzien dat ik bijna niets kon ontvangen: geen complimenten, geen liefde (ook niet van mezelf), geen aardige woorden, geen klanten en ook geen geld.

Ik leerde mezelf open te stellen en te ontvangen. Maar oeps: er kwam ook kritiek en er kwamen oordelen van mensen om me heen. Kon ik die ontvangen?
Nee, natuurlijk niet. Op dat moment niet.

Stel je eens voor dat je naakt door een drukke winkelstraat loopt.En daar zit de clue.
Als je wilt leren ontvangen, begin je eerste met alle positieve dingen te ontvangen. Je laat het toe, staat er bij stil en wordt er blij van.

Daarna mag je ook de minder leuke dingen ontvangen. Want als je wilt ontvangen, hoort dit er ook bij.

Wat als je alles mag ontvangen zonder dat het invloed heeft op je energieveld? 

Dat is mijn affirmatie geworden. Ik kan alles ontvangen en alles toelaten. Voel ik ergens weerstand tegen? Dan vraag ik mezelf af: kan ik ook dit toelaten? Ja, dat kan ik. Want het heeft geen invloed op mijn energieveld. Ik ga er niet dood van en ik kan dit relativeren. Ik kan er mee om gaan. Ik voel de pijn maar kan het ook weer loslaten.

Zoals mijn coach tegen me zei: Stel je voor dat je naakt door een drukke winkelstraat loopt. Kun je dan alle liefde, oordelen en kritiek ontvangen? 

Tja 😉

Het heeft mij geholpen om nog meer toe te kunnen laten en nog meer te kunnen ontvangen. Het voelt goed en steeds vertrouwder.

Hoe voelt het voor jou om naakt door een drukke winkelstraat te lopen?

Wil jij leren om te ontvangen?
Download HIER het gratis pakket ‘Creëer een krachtige mindset als ondernemer’ en doe de intuïtie meditatie om overvloed toe te laten in je leven en krijg inzicht in je geldblokkades.

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *